تجارت فرش ایران: بازگشت رویایی به رونق گذشته

روزنامه آمریکایی شیکاگو تریبیون با اشاره به ۲ برابر شدن فروش فرش ایران در پی روی کار آمدن روحانی نوشت: حتی تجار بازار فرش ایران نیز به رئیس جمهوری جدید این کشور امید بسته اند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم روزنامه آمریکایی شیکاگو تریبیون طی گزارشی نوشت: حتی تجار بازار فرش ایران نیز به رئیس جمهوری جدید این کشور امید بسته اند.

در شمال ایستگاه متروی خیام، بازار فرش تهران واقع شده است که گفته می شود بزرگترین کلکسیون فرش های دستباف جهان به شمار می رود. تجارت فرش، بزرگترین تجارت ایران بعد از نفت، در حال خارج شدن از یکی از بدترین دوره های خود است.

تجار می گویند، بعد از انتخاب حسن روحانی به عنوان رئیس جمهور، تقاضا برای خرید به شدت افزایش یافته است. برخی می گویند، فروش بیش از دو برابر شده است. اگر مذاکرات هسته ای بین ایران و دولت های غربی به خوبی پیش برود، احتمالا بازار فرش ایران باز هم رونق بیشتری خواهد گرفت.

در طول سال های دولت اصلاحات در اواخر دهه ۱۹۹۰، آمریکا تحریم واردات فرش ایران را لغو کرد، اما در سال ۲۰۱۰ این تحریم مجددا اعمال شد و صنعت فرش ایران را از بزرگترین بازار خارجی اش محروم ساخت. پس از آن در سال ۲۰۱۱، اعمال تحریم های اعمال شده از سوی کنگره آمریکا علیه مبادلات بانکی، خرید و فروش را برای تجار عادی بسیار دشوار نمود.

بر اساس این گزارش فرش ایران اکنون از طریق پاکستان یا مکزیک به بازار آمریکا صادر می شود. پول فرش ها از طریق دلالانی که در کشورهای حاشیه خلیج فارس حضور دارند به دست تجار ایرانی می رسد. برخی از تاجران بزرگتر بازار تهران واسطه هایی در دبی دارند که از طریق حساب های بانکی و پرداخت های کارت به کارت، به خریداران خارجی و توریست ها خدمات ارائه می دهند، اما به دلیل تحریم ها، کارت های آنها در ایران کار نمی کند.

یک تاجر در این باره می گوید: «ما باید به دلالان اعتماد کنیم و هزاران دلار پولمان را به آنها بسپاریم.» وی افزود، ۳ درصد مبلغ انتقالی را بابت کمیسیون به دلالان می پردازد. «سر خیلی از ماها کلاه گذاشته اند. افراد ضعیف از این تجارت خارج شده اند. تنها تجار قدرتمند که رابط های خارجی خوبی دارند توانسته اند دوام بیاورند.»

این گزارش افزود: فرش های تقلبی ساخت چین بازارهای خارجی را پر کرده اند، اما با توجه به کیفیت پایین فرش های چینی بسیاری از خریداران دنبال فرش ایرانی اصل هستند. جالب اینجاست که تجار ایرانی اکنون به دنبال یافتن بازارهایی جدید در بین ثروتمندان تازه به دوران رسیده چینی هستند که تمایل به خرید فرش های مصور دارند. یک تاجر ایرانی با اشاره به فرشی که منقش به تصویر یک شاهزاده ایرانی است می گوید: «ایرانی ها این جور فرش ها را دوست ندارند، اما مشتریان چینی ما صدها تخته از این فرش ها را می خرند.»

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

نقش مسئولیت اجتماعی شرکت‌ها در مدیریت منابع آب و تأثیر آن بر صنعت نساجی (ویدیو)

این کنفرانس به همت کارخانه جهان اروم ایاز برگزار شده است. این کارخانه به دلیل…

4 ساعت ago

کنفرانس مدیریت منابع آب و بازخوانی پساب‌های صنعتی با حضور گسترده صنعتگران (ویدیو)

کنفرانس در روزهای اخیر با حضور گسترده فعالان صنعت از جمله نساجی، پوشاک، صنایع غذایی،…

4 ساعت ago

حضور و مشارکت پررنگ شرکت‌های ایرانی در نمایشگاه بین‌المللی مد کفش استانبول

دکترکامران داوری نیکو رایزن بازرگانی ایران در ترکیه حضور و مشارکت پررنگ شرکت‌های ایرانی در…

6 ساعت ago

گروه صنعتی ساویس دلیجان: پیشرو در تولید و صادرات محصولات نساجی ایران (ویدیو)

گروه صنعتی ساویس دلیجان فعالیت خود را از سال ۱۳۸۲ با تولید ایزوگام و عایق‌های…

1 روز ago

نقش‌آفرینی در صنعت پارچه: تجربه‌ای ۲۰ ساله در طراحی و آموزش (ویدیو)

طراحی پارچه یکی از مقوله‌های کلیدی در صنعت تولید منسوجات و پوشاک است و می‌تواند…

1 روز ago

نقش صنعت نساجی در توسعه تولیدات داخلی و اهمیت حضور در نمایشگاه‌ها (ویدیو)

نقش صنعت نساجی در ایجاد فرصت‌های شغلی و ارتقاء اقتصادی کشور بسیار حائز اهمیت است.…

1 روز ago