تجارت فرش ایران: بازگشت رویایی به رونق گذشته

روزنامه آمریکایی شیکاگو تریبیون با اشاره به ۲ برابر شدن فروش فرش ایران در پی روی کار آمدن روحانی نوشت: حتی تجار بازار فرش ایران نیز به رئیس جمهوری جدید این کشور امید بسته اند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم روزنامه آمریکایی شیکاگو تریبیون طی گزارشی نوشت: حتی تجار بازار فرش ایران نیز به رئیس جمهوری جدید این کشور امید بسته اند.

در شمال ایستگاه متروی خیام، بازار فرش تهران واقع شده است که گفته می شود بزرگترین کلکسیون فرش های دستباف جهان به شمار می رود. تجارت فرش، بزرگترین تجارت ایران بعد از نفت، در حال خارج شدن از یکی از بدترین دوره های خود است.

تجار می گویند، بعد از انتخاب حسن روحانی به عنوان رئیس جمهور، تقاضا برای خرید به شدت افزایش یافته است. برخی می گویند، فروش بیش از دو برابر شده است. اگر مذاکرات هسته ای بین ایران و دولت های غربی به خوبی پیش برود، احتمالا بازار فرش ایران باز هم رونق بیشتری خواهد گرفت.

در طول سال های دولت اصلاحات در اواخر دهه ۱۹۹۰، آمریکا تحریم واردات فرش ایران را لغو کرد، اما در سال ۲۰۱۰ این تحریم مجددا اعمال شد و صنعت فرش ایران را از بزرگترین بازار خارجی اش محروم ساخت. پس از آن در سال ۲۰۱۱، اعمال تحریم های اعمال شده از سوی کنگره آمریکا علیه مبادلات بانکی، خرید و فروش را برای تجار عادی بسیار دشوار نمود.

بر اساس این گزارش فرش ایران اکنون از طریق پاکستان یا مکزیک به بازار آمریکا صادر می شود. پول فرش ها از طریق دلالانی که در کشورهای حاشیه خلیج فارس حضور دارند به دست تجار ایرانی می رسد. برخی از تاجران بزرگتر بازار تهران واسطه هایی در دبی دارند که از طریق حساب های بانکی و پرداخت های کارت به کارت، به خریداران خارجی و توریست ها خدمات ارائه می دهند، اما به دلیل تحریم ها، کارت های آنها در ایران کار نمی کند.

یک تاجر در این باره می گوید: «ما باید به دلالان اعتماد کنیم و هزاران دلار پولمان را به آنها بسپاریم.» وی افزود، ۳ درصد مبلغ انتقالی را بابت کمیسیون به دلالان می پردازد. «سر خیلی از ماها کلاه گذاشته اند. افراد ضعیف از این تجارت خارج شده اند. تنها تجار قدرتمند که رابط های خارجی خوبی دارند توانسته اند دوام بیاورند.»

این گزارش افزود: فرش های تقلبی ساخت چین بازارهای خارجی را پر کرده اند، اما با توجه به کیفیت پایین فرش های چینی بسیاری از خریداران دنبال فرش ایرانی اصل هستند. جالب اینجاست که تجار ایرانی اکنون به دنبال یافتن بازارهایی جدید در بین ثروتمندان تازه به دوران رسیده چینی هستند که تمایل به خرید فرش های مصور دارند. یک تاجر ایرانی با اشاره به فرشی که منقش به تصویر یک شاهزاده ایرانی است می گوید: «ایرانی ها این جور فرش ها را دوست ندارند، اما مشتریان چینی ما صدها تخته از این فرش ها را می خرند.»

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

از هنر تا صنعت، اسپیروگراف و مکانیزم تراورس

قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی وقتی از هنر در صنعت نام برده می شود،…

2 ساعت ago

موفقیت مخترع ایرانی با ارائه طرح نوآورانه بازیافت منسوجات در جشنواره اختراعات ژنو سوئیس

نمایشگاه بین المللی و تخصصی اختراعات ژنو که از سال 1972 میلادی همه ساله زیر…

3 ساعت ago

شروع ضعیف نمایشگاه صنایع وابسته فـرش ماشـیـنی کاشـان در سـال اول(ویدیو)

چهارمین نمایشگاه صنایع وابسته فرش ماشینی کاشان در سال اول برگزاری خود در سایت نمایشگاهی…

1 روز ago

فواصـل کم بین برگـزاری نـمایشگـاه ها باعث پایین آمدن کیفیت آن ها میشود(ویدیو)

کاشان قطب صنعت نساجی ایران است. شهر کاشان پتانسیل های بسیار زیادی در زمینه صنعت…

1 روز ago

استقبال عالی از چهارمین دوره نمایشگاه صنایع وابسته فرش ماشینی کاشان(ویدیو)

چهارمین دوره نمایشگاه صنایع وابسته فرش ماشینی کاشان با بازخورد بسیار عالی و به صورت…

5 روز ago

نمایشگاه کاشان فرصتی برای کنار هم قرار گرفتن تولیدکنندگان صنعت فرش ماشینی(ویدیو)

کاشان به عنوان قطب صنعت فرش پتانسیل های خوبی در حوزه توسعه بازار هایی برای…

5 روز ago