تحریم‌ها، دلیل تعطیلی کارخانه‌های فرش

نساجی خاتم از مجموعه‌هایی می‌باشد که علاوه بر بافندگی که همه تولیدی‌ها دارند واحد مجزای ریسندگی نیز داراست و مواد اولیه لازم را از مجموعه خود را تأمین میکند. گفت‌وگویی داشتیم با جناب آقای پناهیده مدیریت محترم مجموعه خاتم. ایشان گلایه داشتند که امروز مشکل مشترک مجموعه‌های نساجی در داخل کشور به روز نبودن مدیران خود مجموعه و نبود روش‌های نوین در بازاریابی و فروش می‌باشد. در شماره ۴۲ مجله کهن به طور مفصل این گفت‌وگو می‌آید.

 

  1. به گفته رئیس کمسیون صادرات اتاق بازرگانی قیمت تمام شده کالاهای ایرانی مناسب صادرات نیست. آیا در زمینه فرش هم به این صورت است یا نه؟

باید بگویم که این مطلب نه در زمینه فرش ماشینی و نه در زمینه فرش دستبافت صدق نمی‌کند اجازه بدهید من سوالتان را به این شکل و با سوال و جواب‌های کوتاه توضیح دهم؛ به نظر شما قیمت تمام شده خودروی لوکس شرکت‌های معتبر اروپایی بالاتر از خودروی داخلی نیست؟ چرا هست. پس چرا با آنکه قیمت آن بالاتر هم هست خرید و فروش و بازارش هیچ وقت رو به افول نگذاشته؟ خب از نظر بنده به خاطر داشتن یک سری آپشن‌ها، کیفیت‌ها و امکانات مناسب در دنیا حرف اول را می‌زند. فرش ایرانی هم دقیقا ….

ممکن است سوالی برای مخاطبان مجله مطرح شود و آن اینکه؛ محصولات ترک اکثر اوقات از محصول ایرانی گرانتر هم هستند، اما چرا موفق‌تر عمل می‌کنند؟ من کلید این موفقیت را در بازاریابی حرفه‌ای می‌بینم. اگر هدف ما بازار های جهانی است باید با سلیقه جهانی حرکت و تولید کرد.

 

  1. صاحبان صنعت نساجی ما باید چه کنند؟

بهتر است صاحبان صنعت به جای آنکه فقط به فروش داخلی و چند کشور جهان سومی اطرافمان فکر کنند. گستره فکر خود را بالا برده و به فکر قبضه کردن بازار فرش جهان باشند. ما در زمینه فرش و کفپوش هیچ چیز کم نداریم. از دستگاه و ماشین‌آلات گرفته تا متخصص و هنرمند. در واقع ایران معدن و کارخانه فرش جهان است.

 

  1. دلیل قیمت بالای محصولات بیمه، مالیات و تعرفه‌هاست یا قیمت مواد اولیه؟ درواقع بیشترین نقش را در کاهش یا افزایش قیمت خود تولیدکننده دارد یا نهادهای نظارتی؟

اکثر این افزایش قیمت‌ها به مواد اولیه بر می‌گردد. البته عوامل دیگر نیز بی‌تاثیر نیست. تولید کننده هرگز به فکر افزایش قیمت نبوده چون این صنعت در داخل ایران حالت رقابت سختی دارد اگر از تولیدکنندگان کسی به دنبال افزایش قیمت باشد در واقع برگ سقوط و زیان بلند مدت خود را امضاء کرده. راجع به نهادهای نظارتی نظری ندارم. در واقع نمی‌دانم که آیا آنها کارشان را درست انجام می‌دهند یا خیر.

  1. حضور در نمایشگاه‌های خارجی را مفید می‌دانید یا بی‌ثمر؟ در چه صورت‌هایی می‌توان مفید بود؟

بسیار مفید می‌دانم، در صورتی که نخواهیم ایده‌آل‌های خودمان را بر دیگران غالب کنیم نظرات، ایده‌ها و سلیقه‌های دیگر کشورها را بر نظرات و ایده‌ها و سلیقه‌های خودمان ارجح‌تر بدانیم و در راه آن قدم برداریم. در پایان می‌خواهم از شما عزیزان تشکر کنم که این فرصت را در اختیار من گذاشته‌اید. فقط این را نکته می‌خواهم بگویم که این صنعت (فرش) در جهان نام زیبای برند ایران و ایرانی را یدک می‌کشد، پس کاری کنیم که ایران و ایرانی سربلند با شد.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

4 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

5 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

6 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

6 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

1 هفته ago

مزایا ومعایب شرکت های دانش بنیان

شرکت‌های دانش‌بنیان در ایران به شرکت‌هایی اطلاق می‌شود که بر پایه دانش و فناوری‌های نوین…

2 هفته ago