تدابیر لازم برای تولید مواد اولیه فرشبافان در آذربایجان غربی اتخاذ شود

معاون برنامه ریزی استاندار آذربایجان غربی گفت: فرش ریزماهی و افشار استان باید با نام استان در بازارهای بین‌المللی خود را نشان دهند.
غلامرضا دیزج‌نژاد در جلسه کمیته استانی فرش دستباف استان افزود: تولید و صادرات فرش به دلیل ارز آوری و ارزش افزوده بالایی که دارد بیشتر مورد توجه صادرات غیر نفتی در استان است و در این راستا باید برنامه جامعه‌ای برای حمایت از بافندگان و صادرکنندگان فرش استان تدوین شود.

وی اظهار کرد: باید با متنوع سازی و نیاز سنجی مشتریان داخلی و خارجی به تولید و صادرات فرش دستباف استان توجه جدی شود.

غلامرضا دیزج‌نژاد در جلسه کمیته استانی فرش دستباف استان افزود: باید با ایجاد تنوع در طرح، رنگ و نقشه فرش های دستباف و همچنین توجه به سلایق مخاطبان و مشتریان فرش استان، زمینه صادرات بیشتر این هنر اصیل ایرانی و اسلامی را فراهم کنیم.

وی اعطای تسهیلات بانکی در قالب مشاغل خانگی را از مهم‌ترین حمایت‌های دولت‌های نهم و دهم از بافندگان فرش استان نام برد.

معاون برنامه ریزی استاندار آذربایجان غربی در بخش دیگری با تاکید بر اینکه برای تهیه مواد خام و اولیه مورد نیاز فرش‌بافان استان نظیر پشم و رنگ باید تدابیری برای تولید و تهیه آنها در داخل کشور و استان اندیشیده شود، اضافه کرد: متاسفانه به دلیل برخی سستی‌ها در این زمینه اقدام به واردات از سایر کشورها می‌کنیم که همین موضوع در بالا رفتن قیمت و کیفیت مواد اولیه تاثیر‌گذار خواهد بود.

وی در بخش دیگری با اعلام اینکه ایجاد نمایشگاه دایمی فرش دستباف استان از اولویت‌های این حوزه در سال جاری است، گفت: در این راستا از هیچ نوع حمایتی فروگذار نخواهیم کرد.

وی ادامه داد: در هفته آتی در جلسه‌ای با حضور اتحادیه تولید کنندگان فرش دستباف، دفتر امور اقتصادی استانداری و اتاق بازرگانی و اتاق تعاون استان و شهردار ارومیه جلسه‌ای در رابطه با جانمایی زمین نمایشگاه برگزار شود تا این موضوع هرچه سریع‌تر وارد بخش عملی شود.

در این جلسه همچنین در رابطه با تشکیل اتحادیه صنفی و تولیدی صادر کنندگان فرش استان بحث و تبادل نظر شد که معاون برنامه ریزی استاندار آذربایحان غربی بر تشکیل سریع آن و نیز صدور کارت بازرگانی و همچنین تلاش بر حضور موثر استان در تشکل‌های ملی تاکید کرد.

دیزج‌نژاد در بخش دیگری از سخنان خود بر افزایش آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و مهارت آموزی در حوزه فرش‌بافی توسط سازمان فنی و حرفه‌ای و همچنین عملکرد منسجم و هماهنگ دستگاه‌های دست‌اندرکار حوزه فرش و پرهیز از اقدامات موازی در این حوزه تاکید کرد.

 

منبع: کارپتور

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

سومین سمپوزیوم بین المللی صادرات فرش ماشینی ایران

سومین سمپوزیوم بین المللی صادرات فرش ماشینی ایران فرصتی برای ارتباطات با تاجران بین المللی…

17 ساعت ago

سفارش قطعه در واحد فنی

نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…

3 روز ago

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

7 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

1 هفته ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

1 هفته ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

1 هفته ago