ترکیه خواهان بهبود اوضاع اقتصادی یونان‎ ‎شد‎ ‎

آنکارا – آنکارا در اولین واکنش رسمی خود‎ ‎به بحران اقتصادی در یونان اعلام کرد: ترکیه خواهان یک همسایه ضعیف از نظر اقتصادی‎ ‎در یونان نیست و تبعات این بحران می تواند ترکیه را نیز تحت تاثیر منفی قرار دهد‎. ‎
“‎بوراک اوزوگرگین” سخنگوی وزارت خارجه ترکیه روز پنجشنبه در گفت و گوی هفتگی خود با‎ ‎خبرنگاران در آنکارا این مطلب را اعلام کرد‎.

‎وی در پاسخ به این که نگاه ترکیه‎ ‎به بحران اقتصادی یونان چیست؟ گفت: با جهانی شدن دنیا مناسبات کشورها نیز تغییر‎ ‎کرده است و کشورها بیش از گذشته از یکدیگر متاثر می شوند و این در مورد کشورهای‎ ‎همسایه به ویژه در مسایل اقتصادی بیشتر مشهود است‎.

‎اوزو گرگین در پاسخ به این‎ ‎که آیا در سفر “رجب طیب اردوغان” نخست وزیر ترکیه به آتن که قرار است ماه آینده‎ ‎صورت گیرد ، موضوع تشکیل شورای عالی همکاریهای راهبردی بین دوکشور نهایی خواهد شد،‎ ‎و آیا ترکیه در این دوران بحران کمک مالی به یونان خواهد کرد یا نه؟ گفت: چنین چیزی‎ ‎مطرح نیست‎.

‎او با اشاره به این که “علی باباجان” معاون نخست وزیر و وزیر هماهنگ‏‎ ‎کننده سیاستهای اقتصادی ترکیه که بیش از هفت سال سکاندار اقتصاد ترکیه و دارای‎ ‎تجارب ارزنده ای در خصوص اصلاح نظام مالی و مدیریت اقتصادی ترکیه است گفت: در سایه‎ ‎اصلاحات انجام شده در نظام مالی، این کشور بحران مالی جهان را با کمترین آسیب پذیری‏‎ ‎پشت سر گذاشت و این کشور می تواند در این زمینه تجارب خودرا با کشور همیسایه یونان‎ ‎در میان بگذارد‎.
‎سخنگوی وزارت خارجه ترکیه تاکید کرد ظرف یکی دو هفته آینده‎ ‎مناسبات دوکشور شاهد تحول جدی خواهد شد‎.
‎وضعیت اقتصادی یونان روز گذشته به‎ ‎دنبال کاهش درجه اعتبار وامی این کشور از سوی موسسات بین المللی درجه بندی اعتبار‎ ‎وامی کشورها بیش از پیش روبه وخامت گذاشت و این کشور ۱۲ میلیونی اکنون محتاج بیش از‎ ۱۲۰ ‎میلیارد یورو برای خروج از ورشکستگی است‎.

‎یونان با هزینه بودجه ۱۵۰ میلیارد‎ ‎دلاری و درآمد بودجه ای در حدود ۱۱۰ میلیارد دلار اقتصاد بسیار بیماری دارد که در‎ ‎منجلاب بدهی های سنگین گیر کرده است‎.

‎یونان عضو اتحادیه اروپاست و در منطقه‎ ‎یورو قرار دارد، لذا بدهی داخلی و خارجی در اقتصاد این کشور معنایی ندارد و استقراض‎ ‎بی حد و حساب دولتهای گذشته موجب انباشته شدن بیش از ۵۵۰ میلیارد دلار بدهی در این‎ ‎کشور شده است‎.

‎یونان هرسال سررسید اقساط بدهیهای خود را با استقراض جدید پرداخت‎ ‎می کرد که با روبه وخامت گذاشتن اقتصاد این کشور، استقراض جدید آن بسیار دشوار شده‎ ‎و اصولا بحران نیز از همینجا شروع شده است‎.
‎ترکیه و یونان به علت مشکلات مزمن‎ ‎در روابط سیاسی خود به ویژه موضوع حدود فلات قاره در دریای اژه، حریم هوایی در این‎ ‎دریا و مساله قبرس، تا کنون ننوانسته اند مناسبات اقتصادی و تجاری خودرا توسعه‎ ‎دهند‎.
‎دولت آنکارا برآن است تا به نوعی راهکاری برای توسعه مناسبات اقتصادی و‎ ‎تجاری و فرهنگی خود با یونان بدون تاثیر پذیری از اختلافات سیاسی و حقوقی موجود‎ ‎تعریف کند‎.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

سومین سمپوزیوم بین المللی صادرات فرش ماشینی ایران

سومین سمپوزیوم بین المللی صادرات فرش ماشینی ایران فرصتی برای ارتباطات با تاجران بین المللی…

1 روز ago

سفارش قطعه در واحد فنی

نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…

3 روز ago

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

1 هفته ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

1 هفته ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

1 هفته ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

1 هفته ago