Categories: اخبار نساجی

ترکیه خواستار انتقال کالاهای خود از طریق ایران به عراق شد

 

در جریان نشست فوری رییس کل گمرک ایران با سفیر ترکیه در تهران که به‌منظور رفع سریع مشکلات گمرکی بین کشور برگزار شد سفیر ترکیه درخواست کرد تا گمرک ایران برای عبور کالاهای ترک به عراق از مرز مهران کمک کند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از روابط عمومی گمرک ایران، اومیت یاردیم سفیر ترکیه در تهران و دکتر مسعود کرباسیان رییس کل گمرک ایران همزمان با افزایش مشکلات گمرکی در مرزهای دو کشور نشستی فوری برگزار کردند تا برای رفع موانع گمرکی در مرزها تدبیری بیندیشند.

بنا بر این گزارش، عمده‌ترین مشکل طرف ایرانی تشکیل صفهای طولانی در مرز ترکیه برای عبور کامیون‌ها بود که این مشکل در چند روز گذشته موجب اعتراض شدید بازرگانان و کامیون‌داران ایرانی به عملکرد گمرک ترکیه گردید و البته رسانه‌ای هم شد.

سفیر ترکیه در تهران در رابطه با مشکل پیش‌آمده به طرف ایرانی توضیح داد که افزایش ورود و خروج کالا بین دو کشور و امکانات محدود موجود در سه مرز مشترک دیگر از جمله سرو ــ اسن‌دره و کاپی‌کوی ــ رازی موجب شده تردد در مرز بازرگان ــ گوربلاغ افزایش یابد و سرویس‌دهی به کامیون‌داران ایرانی در گمرک گوربلاغ با مشکلاتی همراه شود.

اومیت یاردیم البته دلیل دیگری هم در این خصوص مطرح کرد و گفت که بخشی از کامیون‌ها حامل کالاهای چینی هستند که از طریق ایران به ترکیه ترانزیت می‌شوند و گمرک ترکیه اجازه ورود به داخل مرز ترکیه را به این کامیون‌داران نمی‌دهد.

سفیر ترکیه در تهران اما یک درخواست فوری هم از رییس کل گمرک ایران داشت تا به کامیون‌داران ترک اجازه داده شود از مرز مهران کالاهای خود را به عراق انتقال دهند. اومیت یاردیم دلیل این درخواست را بحران در عراق و بسته شدن مرز ترکیه با این کشور عنوان کرد و در این خصوص خواستار کمک فوری گمرک ایران شد.

مسعود کرباسیان رییس کل گمرک ایران هم در این نشست دلیل وجود مشکلات مرزی میان ایران و ترکیه را امضا شدن و اجرایی نشدن موافقتنامه همکاری‌های گمرکی دو کشور در سالهای گذشته عنوان کرد و گفت: باید هیئت‌های کارشناسی دو طرف در ده روز آینده به نقطه صفر مرزی بروند و یادداشت تفاهم‌ها را اجرایی کنند.

کرباسیان در ادامه یکی از دلایل تشکیل صفهای طولانی کامیون‌داران در مرز بازرگان ــ گوربلاغ را به‌خاطر محدود بودن امکانات در سایر مرزهای مشترک پذیرفت و گفت: اگر توافقنامه‌های گمرکی دو جانبه در سالهای گذشته اجرایی می‌شد و امکانات سه مرز مشترک دیگر توسعه پیدا می‌کرد، الآن این مشکلات پیش نمی‌آمد. کرباسیان اما سخنان طرف ترک برای اجازه ندادن به ورود کامیون‌های حامل کالاهای چینی و تشکیل صف پشت مرزهای گمرکی را قابل قبول ندانست و گفت: اگر طرف ترک اجازه ورود به کالاهای چینی را نمی‌دهد بهتر است به بازرگانان خود بگوید تا این کالاها را نخرند.

کرباسیان همچنین از درخواست سفیر ترکیه در تهران برای کمک به عبور کالاهای ترک از طریق مرز مهران استقبال کرد و گفت: مقدمات این کار فراهم شده و با هماهنگی سازمان ایرو به کامیون‌داران حامل کالاهای ترک اجازه خواهیم داد تا تحت رویه کارنه تیر کالاهای خود را از مرز مهران به عراق انتقال دهند.

رییس کل گمرک ایران البته یک پیشنهاد هم در این خصوص به طرف ترک داد و گفت: کامیون‌داران ترک عوض اینکه خدمات بیمه‌ای این کالاها را نزد شرکت سویسی انجام بدهند می‌توانند نزد بیمه‌های ایرانی انجام دهند و این بیمه‌ها نزد گمرک جمهوری اسلامی ایران قابل پذیرش است.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

ترکیه و جهش صادرات فرش به ۱۸۳ کشور

ترکیه طی ۶ ماه به ۱۸۳ کشور و منطقه آزاد فرش صادر کرد؛ آمریکا و…

12 ساعت ago

گزارش صنعت نساجی و پوشاک ترکیه

نویسنده: دکترکامران داوری نیکو رایزن بازرگانی ایران در ترکیه آشنایی با صنعت نساجی و پوشاک…

3 روز ago

نمایشگاه فرش قازی آنتپ ۲۰۲۴: رویدادی موفق با چشم‌اندازهای امیدوارکننده برای آینده

گروه نمایشگاهی TÜYAP با همکاری اتاق بازرگانی قازی انتپ، نمایشگاه فرش قازی انتپ 2024 را…

1 هفته ago

تمایز محصول استراتژی‌های کلیدی برای موفقیت در بازار رقابتی

تمایز محصول به یک استراتژی بازاریابی اشاره دارد که یک محصول را جذاب و متفاوت…

1 هفته ago

شماره ۸۶ مجله نساجی کهن ویژه نامه تیرماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: شرکت معتمد تکس فهرست مطالب شماره 86 مجله نساجی کهن نمایشگاه اصفهان:…

1 هفته ago

انتخاب هیات رییسه جدید اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران (ویدیو)

انتخاب هیات رییسه و بررسی مسائل مهم صادرات روز دوشنبه اول مرداد ماه ۱۴۰۳ پنجاهُ…

1 هفته ago