Categories: اخبار نساجی

ترکیه چگونه غول نساجی و پوشاک جهان شد؟

صنعت نساجی ایران و همتای ترک آن تا همین چند دهه پیش وضعیتی تقریبا مشابه یکدیگر داشتند و حتی در دوره ای صنعت نساجی ایران بسیار جلوتر از رقیب خود در کشور همسایه بود. اما چه شد که طی دوره ای چند ساله صنعت نساجی ترکیه ضمن پیشی گرفتن از رقیب ایرانی خود به یکی از غول های دنیا تبدیل شد.

دولت ترکیه صنعت نساجی و پوشاک این کشور را به عنوان یکی از صنایع استراتژیک خود تعریف کرده و از آن به صورت ویژه حمایت می کند.

محصولات صنعت نساجی و پوشاک ترکیه هم اکنون در بازارهای سراسر جهان به فروش می روند و این کشور هدف گذاری کرده که صادرات ۲۰ میلیارد دلاری فعلی خود را در این حوزه به بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار طی ۱۵ سال آینده برساند.

از نظر رتبه بندی جهانی نیز صنعت نساجی ترکیه جزو پنج کشور اول دنیا در کنار غول هایی مانند چین و هند محسوب می شود.

اما در حالی که هفدهمین نمایشگاه بین المللی صنایع نساجی ایران امروز به کار خود پایان می دهد، بررسی آمار و ارقام نشان داد که از ۱۲۰ شرکت خارجی حاضر در نمایشگاه امسال ۸۰ شرکت ترک بودند.

تعداد شرکت های ترک حاضر در نمایشگاه امسال تنها به اندازه ۱۰ شرکت کمتر از تولیدکنندگان ایرانی حاضر در نمایشگاه بود که این موضوع در نوع خود بسیار جالب توجه است.

علی مرادی گفت: دولت ترکیه بیش از ۵۰ درصد از هزینه مربوط به شرکت تولید کنندگان نساجی و پوشاک این کشور را در نمایشگاه ایران پرداخت کرده است.

او با بیان این که این اقدام در راستای حمایت از صادرات نساجی و پوشاک ترکیه انجام می شود، عنوان کرد دولت ترکیه بسته به نوع نمایشگاه و محصولات عرضه شد در آن بین ۱۰ تا ۶۰ درصد به تولید کنندگان خود یارانه پرداخت می کند.

وی اضافه کرد برای هر یک از شرکتهای ترک حاضر در نمایشگاه امسال تهران یک تا دو بلیت رایگان ترکیش ایرلاین از سوی دولت ترکیه اختصاص یافته و بخش اعظم هزینه حمل بار شرکت کنندگان ترکیه در نمایشگاه نیز پرداخت شده است.

 

ترکیه چگونه غول نساجی و پوشاک جهان شد؟

به گفته وی هزینه هر متر غرفه در نمایشگاه نساجی تهران برای خارجیها ۲۵۰ یورو بوده که شرکت های ترک تنها حدود ۱۰۰ یورو از این مبلغ را پرداخت کرده و مابقی توسط ترکیه تقبل شده است.

او با انتقاد از این که در ایران هیچ حمایتی از تولیدکنندگان برای شرکت در نمایشگاه های خارجی و عرضه توانمندی هایشان نمی شود، گفت حمایت از حضور در نمایشگاه های خارجی حدود دو سال است که به دلیل کمبود بودجه قطع شده و این در حالی است که در گذشته تا ۵۰ درصد به تولید کنندگان برای شرکت در نمایشگاه های بین المللی یارانه داده می شد.

مرادی تاکید کرد بدون حضور در نمایشگاه های خارجی ایران نمی تواند در زمینه صادرات جهشی داشته باشد.

مجری برگزاری هفدهمین نمایشگاه بین المللی نساجی اظهار کرد امسال از حضور بسیاری از تولیدکنندگان چینی در نمایشگاه نساجی تهران جلوگیری شد که چرا که چینی ها قصد داشتند عمدتا محصولات کم کیفیت خود را در نمایشگاه عرضه کنند.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

افزایش جایگاه برندهای پوشاک ترکیه در بازار جهانی پس از ۲۰۳۰

رمضان کایا، رئیس مشترک انجمن تولیدکنندگان پوشاک ترکیه (TGSD) اظهار داشت که پوشاک از جمله…

11 ساعت ago

هوش مصنوعی و آینده خرید فرش: وقتی فناوری به کمک سنت می‌آید

مقدمه فرش ایرانی، نمادی از هنر و فرهنگ ایران زمین، همواره جایگاهی ویژه در زندگی…

4 روز ago

شماره ۹۱ مجله نساجی کهن ویژه نامه آذر ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: ندتکس فهرست مطالب شماره 91 مجله نساجی کهن عدم برگزاری نمایشگاه دموتکس…

7 روز ago

مصاحبه با آقای مهدی جهانی نماینده شرکت نمایشگاهی تویاپ برگزارکننده نمایشگاه فرش استانبول در ایران

  آقای مهدی جهانی نماینده شرکت نمایشگاهی تویاپ برگزارکننده نمایشگاه فرش استانبول در ایران چه…

7 روز ago

کاهش ۱۲ درصدی صادرات ماشین‌آلات نساجی ایتالیا در ۹ ماهه اول ۲۰۲۴

براساس گزارش‌های منتشرشده، صادرات ماشین‌آلات نساجی ایتالیا در ۹ ماهه نخست سال ۲۰۲۴ نسبت به…

1 هفته ago

دریافت بلیط رایگان نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول

نمایشگاه فرش و کفپوش (2025 CFE) از تاریخ 18 تا 21 دی ماه در مرکز…

1 هفته ago