Categories: اخبار نساجی

ترکیه چگونه غول نساجی و پوشاک جهان شد؟

صنعت نساجی ایران و همتای ترک آن تا همین چند دهه پیش وضعیتی تقریبا مشابه یکدیگر داشتند و حتی در دوره ای صنعت نساجی ایران بسیار جلوتر از رقیب خود در کشور همسایه بود. اما چه شد که طی دوره ای چند ساله صنعت نساجی ترکیه ضمن پیشی گرفتن از رقیب ایرانی خود به یکی از غول های دنیا تبدیل شد.

دولت ترکیه صنعت نساجی و پوشاک این کشور را به عنوان یکی از صنایع استراتژیک خود تعریف کرده و از آن به صورت ویژه حمایت می کند.

محصولات صنعت نساجی و پوشاک ترکیه هم اکنون در بازارهای سراسر جهان به فروش می روند و این کشور هدف گذاری کرده که صادرات ۲۰ میلیارد دلاری فعلی خود را در این حوزه به بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار طی ۱۵ سال آینده برساند.

از نظر رتبه بندی جهانی نیز صنعت نساجی ترکیه جزو پنج کشور اول دنیا در کنار غول هایی مانند چین و هند محسوب می شود.

اما در حالی که هفدهمین نمایشگاه بین المللی صنایع نساجی ایران امروز به کار خود پایان می دهد، بررسی آمار و ارقام نشان داد که از ۱۲۰ شرکت خارجی حاضر در نمایشگاه امسال ۸۰ شرکت ترک بودند.

تعداد شرکت های ترک حاضر در نمایشگاه امسال تنها به اندازه ۱۰ شرکت کمتر از تولیدکنندگان ایرانی حاضر در نمایشگاه بود که این موضوع در نوع خود بسیار جالب توجه است.

علی مرادی گفت: دولت ترکیه بیش از ۵۰ درصد از هزینه مربوط به شرکت تولید کنندگان نساجی و پوشاک این کشور را در نمایشگاه ایران پرداخت کرده است.

او با بیان این که این اقدام در راستای حمایت از صادرات نساجی و پوشاک ترکیه انجام می شود، عنوان کرد دولت ترکیه بسته به نوع نمایشگاه و محصولات عرضه شد در آن بین ۱۰ تا ۶۰ درصد به تولید کنندگان خود یارانه پرداخت می کند.

وی اضافه کرد برای هر یک از شرکتهای ترک حاضر در نمایشگاه امسال تهران یک تا دو بلیت رایگان ترکیش ایرلاین از سوی دولت ترکیه اختصاص یافته و بخش اعظم هزینه حمل بار شرکت کنندگان ترکیه در نمایشگاه نیز پرداخت شده است.

 

ترکیه چگونه غول نساجی و پوشاک جهان شد؟

به گفته وی هزینه هر متر غرفه در نمایشگاه نساجی تهران برای خارجیها ۲۵۰ یورو بوده که شرکت های ترک تنها حدود ۱۰۰ یورو از این مبلغ را پرداخت کرده و مابقی توسط ترکیه تقبل شده است.

او با انتقاد از این که در ایران هیچ حمایتی از تولیدکنندگان برای شرکت در نمایشگاه های خارجی و عرضه توانمندی هایشان نمی شود، گفت حمایت از حضور در نمایشگاه های خارجی حدود دو سال است که به دلیل کمبود بودجه قطع شده و این در حالی است که در گذشته تا ۵۰ درصد به تولید کنندگان برای شرکت در نمایشگاه های بین المللی یارانه داده می شد.

مرادی تاکید کرد بدون حضور در نمایشگاه های خارجی ایران نمی تواند در زمینه صادرات جهشی داشته باشد.

مجری برگزاری هفدهمین نمایشگاه بین المللی نساجی اظهار کرد امسال از حضور بسیاری از تولیدکنندگان چینی در نمایشگاه نساجی تهران جلوگیری شد که چرا که چینی ها قصد داشتند عمدتا محصولات کم کیفیت خود را در نمایشگاه عرضه کنند.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

پرزینگی در نخ، علت ها و طریقه جلوگیری از آن

پرزینگی در نخ بوسیله الیاقی که از نخ بیرون آمده اند ایجاد میشود. موئینگی به…

17 ساعت ago

شرکت آراز: معرفی محصولات هوشمند مانیتورینگ و کنترل کیفیت در صنعت بافندگی (ویدیو)

شرکت آراز علاوه بر فعالیت در حوزه ماشین‌های گردبافی، محصولات مانیتورینگ پیشرفته‌ای برای کنترل و…

2 روز ago

جامعه پژوهشی و رشته فرش: بررسی کیفیت و راهکارهای بهبود

وضعیت کنونی و چشم‌انداز فارغ‌التحصیلان رشته‌های صنایع دستی و فرش در ایران جامعه کنونی شاهد…

5 روز ago

نمایشگاه نساجی: فرصتی برای بهبود فروش و چالـش‌های واردات بی‌رویه (ویدیو)

نمایشگاه‌ نساجی همواره فرصتی بی‌نظیر برای ارائه محصولات جدید و ایجاد تعاملات سازنده میان تولیدکنندگان…

6 روز ago

حوله‌های مسافرتی: سبکی و کارایی در سفرهای شما

حوله‌های مسافرتی به عنوان یکی از لوازم ضروری سفر، نقش مهمی در افزایش راحتی و…

6 روز ago

درخواست دقت و ریزبینی در انتخاب مسئول حوزه صنایع دستی و فرش

سخنی کوتاه با رئیس جمهور؛ ضمن تبریک به رئیس جمهور جدید جناب آقای دکتر پزشکیان،…

6 روز ago