تشکیل جلسه کمیته ساماندهی واردات و تعیین تعرفه انجمن صنایع نساجی ایران

 

سود بازرگانی ردیف تعرفه‌های صنایع نساجی و پوشاک جهت ارائه پیشنهادات مربوطه به مقامات ذی‌صلاح بررسی شد.

کمیته ساماندهی واردات و تعیین تعرفه انجمن صنایع نساجی ایران با حضور آقایان مهندس نیلفروش‌زاده، مهندس مداح، مهندس مقصودی، مهندس لقمان، مهندس یراقی و مهندس حریری روزهای شنبه مورخ ۷ و ۱۴ دی ماه سال جاری در محل ساختمان شماره ۲ انجمن برگزار شد و سود بازرگانی ردیف تعرفه‌های صنایع نساجی و پوشاک جهت ارائه پیشنهادات مربوطه به مقامات ذی‌صلاح بررسی گردید.

در این نشست مطرح گردید که ارزش‌افزوده فرآیندهای تولیدی، میزان نیاز داخلی به کالاهای مختلف، توان تولید صنایع داخلی و هدایت سرمایه‌گذاران به تولید و اشتغال از جمله مواردی است که می‌باید در سود بازرگانی محصولات مدنظر قرار گیرد.
بنا به اعتقاد حاضرین، مواد اولیه مورد نیاز داخلی که کمیت یا کیفیت آن‌ها مورد تأیید صنایع مصرف‌کننده نیست، می باید از حداقل سود بازرگانی برخوردار باشد و در مقابل از صنایع پایین‌دستی که امکان تولید محصولات قابل رقابت با نمونه‌های مشابه خارجی را دارند با ایجاد حقوق گمرکی بالاتر حمایت نمود و در این بین لازم است که حقوق مصرف‌کنندگان نهایی و قیمت فروش محصولات در بازار نیز ملاک عمل قرار گیرد.

یکی از مهم‌ترین مواردی که در این نشست مطرح گردید، لزوم پیگیری درخواست بازنگری در معادل ریالی سود بازرگانی انواع پارچه و پوشاک بود. بنا بر اظهار حاضرین، در پی افزایش نرخ ارز در سال ۱۳۹۱ از ۱۲۲۶۰ ریال به نرخ اتاق مبادلات، مقرر گردید تا سود بازرگانی واردات کالاها، به جز کالاهای اساسی، به ۵۵ درصد مقدار مندرج در کتاب مقررات صادرات و واردات کالا کاهش یابد تا در میزان حقوق ورودی کالا تغییری حاصل نگردد که این امر محقق گردید. لیکن همزمان می‌بایست معادل ریالی سود بازرگانی نیز متناسب با صعود نرخ ارز افزایش می‌یافت تا همچنان تعادل و توازن فیمابین آن‌ها باقی بماند. به عنوان مثال معادل ریالی حقوق ورودی هر کیلوگرم پارچه خام در سال ۹۱ برابر با ۳۰ هزار ریال معادل با حدود ۳ دلار تعیین گردیده بود که با افزایش نرخ ارز و ثابت ماندن معادل ریالی مربوطه، اکنون به حدود ۱.۲ دلار تقلیل یافته است در حالیکه می‌باید در حد همان ۳ دلار باقی بماند که با نرخ فعلی ارز برابر با ۷۵۰۰۰ ریال در هر کیلوگرم می‌باشد تا تغییری در حقوق ورودی کالا حاصل نگردد.

حاضرین در نشست مذکور نسبت به افزایش حقوق ورودی کالاها از ۲ درصد به ۴ درصد نیز اعتراض کرده و اظهار داشتند که این امر بر هزینه تأمین مواد اولیه مورد نیاز صنایع، به ویژه صنایع بالادستی تأثیرگذار خواهد بود.

در پایان این نشست، اعضای کمیته پس از بررسی سود بازرگانی اقلام مختلف صنایع نساجی و پوشاک و جمع‌بندی موارد مختلف، پیشنهادات خود را به دبیرخانه انجمن منعکس کردند تا پس از تصویب هیأت‌مدیره انجمن، به مقامات مربوطه ارائه گردد.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

نقش مسئولیت اجتماعی شرکت‌ها در مدیریت منابع آب و تأثیر آن بر صنعت نساجی (ویدیو)

این کنفرانس به همت کارخانه جهان اروم ایاز برگزار شده است. این کارخانه به دلیل…

4 ساعت ago

کنفرانس مدیریت منابع آب و بازخوانی پساب‌های صنعتی با حضور گسترده صنعتگران (ویدیو)

کنفرانس در روزهای اخیر با حضور گسترده فعالان صنعت از جمله نساجی، پوشاک، صنایع غذایی،…

4 ساعت ago

حضور و مشارکت پررنگ شرکت‌های ایرانی در نمایشگاه بین‌المللی مد کفش استانبول

دکترکامران داوری نیکو رایزن بازرگانی ایران در ترکیه حضور و مشارکت پررنگ شرکت‌های ایرانی در…

5 ساعت ago

گروه صنعتی ساویس دلیجان: پیشرو در تولید و صادرات محصولات نساجی ایران (ویدیو)

گروه صنعتی ساویس دلیجان فعالیت خود را از سال ۱۳۸۲ با تولید ایزوگام و عایق‌های…

1 روز ago

نقش‌آفرینی در صنعت پارچه: تجربه‌ای ۲۰ ساله در طراحی و آموزش (ویدیو)

طراحی پارچه یکی از مقوله‌های کلیدی در صنعت تولید منسوجات و پوشاک است و می‌تواند…

1 روز ago

نقش صنعت نساجی در توسعه تولیدات داخلی و اهمیت حضور در نمایشگاه‌ها (ویدیو)

نقش صنعت نساجی در ایجاد فرصت‌های شغلی و ارتقاء اقتصادی کشور بسیار حائز اهمیت است.…

1 روز ago