تشکیل جلسه کمیته هایبالک انجمن صنایع نساجی ایران

 

انسجام بیشتر تولیدکنندگان با تشکیل و حضور در جلسات کمیته‌های تخصصی صورت می‌پذیرد.

نشست کمیته هایبالک انجمن صنایع نساجی ایران روز دوشنبه مورخ ۱۲ اسفند ماه در محل ساختمان شماره ۲ انجمن برگزار شد.

اعضای کمیته‌ی مذکور اظهار داشتند که طی سال‌های گذشته در حدود ۳۲ واحد تولیدکننده نخ هایبالک در کشور فعال بودند که نیاز کشور به نخ‌های مذکور را تأمین می‌کردند. لیکن به مرور و به دلیل شرایط به وجود آمده در بازار، بسیاری از این واحدها از مدار تولید خارج شده و در حال حاضر کمتر از ۱۰ واحد فعال در این زمینه در کشور وجود دارد که شرایط تولید برای ایشان نیز مناسب نمی‌باشد. حاضرین در نشست به تأسیس واحدی تولیدی با سرمایه‌گذاری کشور ترکیه در منطقه آزاد ارس اشاره داشته واعلام کردند که این واحد حجم بالایی از نخ‌های تولیدی خود را تحت عنوان مواد اولیه بدون پرداخت حقوق ورودی مربوطه از ترکیه وارد و در بازار عرضه می‌کند. ایشان همچنین به عدم ایجاد اشتغال این واحد برای جوانان ایرانی اشاره داشته و اظهار کردند که کلیه افراد فعال در شرکت مذکور ترک هستند و لذا تأسیس چنین مجموعه‌ای نه تنها به ایجاد اشتغال در کشور کمکی نمی‌کند بلکه با تصاحب بازار داخلی، موجب کاهش تولید و بعضاً تعطیلی واحدهای تولیدی داخل کشور نیز می‌شوند. اعضای کمیته هایبالک انجمن در ادامه خواستار نظارت بیشتر مسئولین بر نحوه‌ی فعالیت واحدهای فعال در مناطق آزاد شدند تا شاهد ورود کالاهای ساخته شده به کشور بدون پرداخت عوارض قانونی مربوطه نباشیم.

در ادامه‌ی این نشست مشکلات تأمین مواد اولیه مورد نیاز واحدهای تولیدی به ویژه الیاف اکریلیک مطرح شد. اعضای کمیته اعلام کردند که شرکت پلی‌اکریل توان تولید الیاف مورد نیاز این واحدها را بطور کامل نداشته و الیاف مذکور عمدتاً از کشورهایی همچون ترکیه، کره جنوبی، تایوان و بعضاً هندوستان وارد می‌شود و این در حالی است که نیاز داخلی به الیاف اکریلیک بسیار بالاتر از توان تولید شرکت مذکور بوده و تأسیس واحد مشابهی با توان تولید الیاف متنوع‌تر اکریلیک منافع ملی را در پی خواهد داشت.

حاضرین در این نشست همچنین به نیاز کشور به اکریلونیتریل اشاره داشته و میزان تقاضای داخلی برای آن را در حدود ۲۰۰ هزار تن در سال برآورد کردند و اظهار داشتند که به دلیل عدم امکان تولید داخلی این محصول، در زمان تحریم شرکت پلی اکریل با مشکل تأمین مواد اولیه روبرو گردید. به اعتقاد ایشان فراهم نمودن امکان تولید اکریلونیتریل در داخل کشور یکی از موارد مهمی است که مسئولین می‌باید در راستای اجرایی شدن آن اقدامات جدی صورت دهند.

از دیگر مواردی که در نشست کمیته‌ی هایبالک مطرح گردید، کم اظهاری ارزش وارداتی نخ‌های اکریلیک به کشور بود و اعضای کمیته از انجمن درخواست کردند ارزش‌های فعلی نخ‌های وارداتی اکریلیک را از گمرک استعلام و با همکاری کمیته نسبت به بروز رسانی قیمت‌ها اقدام نمایند.

در پایان این نشست، مهندس علیرضا حائری، دبیر انجمن صنایع نساجی ایران بر اهمیت تشکیل کمیته‌های تخصصی انجمن تأکید کرده و اظهار داشت چنین نشست‌هایی علاوه بر ارتباط و انسجام بیشتر تولیدکنندگان با یکدیگر، موجب اطلاع انجمن از مشکلات موجود در هر رشته‌ی تولیدی و انجام پیگیری‌های لازم جهت مرتفع‌سازی آن‌ها می‌شود. وی همچنین به منظور ارتباط بیشتر اعضای تولیدکننده‌ی نخ‌های هایبالک با دبیرخانه انجمن پیشنهاد نمود که هیأت‌رئیسه‌ی کمیته‌ی مذکور تشکیل گردد که مقرر گردید در نشست بعدی کمیته این امر صورت پذیرد.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

موانع و راهکارهای توسعه صادرات در صنعت فرش ماشینی ایران (ویدیو)

آقای مهدی نوروزپور: در سال‌های اخیر، صادرات محصولات نساجی ایران با چالش‌ها و فرصت‌های متعددی…

4 ساعت ago

نمایشگاه اصفهان فرصتی برای نشست های ارزشمند و بین المللی (ویدیو)

نمایشگاه اصفهان جایگاه برگزاری برتر با نشست‌های ارزشمند آقای رضا مشیری رئیس هیئت مدیره و…

6 ساعت ago

بهبود صنعت نساجی ایران: درس‌هایی از ترکیه و راهکارهای پیشنهادی (ویدیو)

مهران مختاری: دکترای نساجی و تجربه ۳۷ ساله در صنعت من، مهران مختاری، با مدرک…

1 روز ago

پیشرفت نمایشگاه اصفهان و افزایش شرکت‌کنندگان و نقاط قوت پس از تهران (ویدیو)

نمایشگاه اصفهان: تجربه و پتانسیل رونق صنعت نساجی نمایشگاه امسال بسیار خوب بود و نسبت…

2 روز ago

پنجاه و نهمین مجمع عمومی انجمن صنایع نساجی ایران

از تأسیس تا پنجاه و نهمین مجمع عمومی انجمن صنایع نساجی ایران یکی از قدیمی…

3 روز ago

استراتژی جدید شرکت آراز در زمینه صادرات محصولات (ویدیو)

نوآوری و کیفیت در قطعات و تجهیزات نساجی با استراتژی جهانی جولا (گروه صنعتی بازرگانی…

3 روز ago