Categories: اخبار نساجی

تصمیم جدید ارزی ستاد مبارزه با قاچاق/ انتقاد از اظهارات غیرکارشناسی

 

رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با انتقاد از اظهارات غیرکارشناسی در حوزه ارز، گفت: اعضای این ستاد مقرر کردند در حوزه مسائل اقتصادی و ارز کمیته‌های کارشناسی تشکیل شود و اخبار مربوط به این حوزه در فضای آرام و به دور از تنش در اختیار مسئولان قرار گیرد.

فداحسین مالکی در نود و پنجمین جلسه اعضای اصلی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با بیان این مطلب افزود: ‌از آنجا که برخی مصاحبه‌های غیرکارشناسانه آسیب‌هایی جدی متوجه جامعه می‌کند، مقرر شد خصوصاً در حوزه مسائل اقتصادی و ارز کمیته‌های کارشناسی تشکیل شود و اخبار مربوط به این حوزه در فضای آرام و به دور از تنش در اختیار مسئولان قرار گیرد تا به خوبی فراز و نشیب ارزی کشور مدیریت شود تا آسیب کمتری متوجه مردم شود.

به گفته رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، در شرایط کنونی حفظ وحدت ملی مهم‌ترین عامل برای عبور از تحریم‌ها است.

وی به مقوله ترانزیت و درآمدهای به دست آمده از این طریق توسط کشورها اشاره کرد و گفت: ترانزیت به‌عنوان مهمترین ابزار درآمدی بسیاری از کشورهای جهان به حساب می‌آید و ما باید باتوجه به اینکه کشورمان اصولاً در مسیر ترانزیتی قرار دارد، حضور فعال‌تری در این عرصه داشته باشیم.

مالکی، مرزها را برخلاف تصور بعضی‌ها که آنها را تهدید می‌دانند یک فرصت قلمداد کرد و گفت: باید کشورهای همسایه را با نگاهی دیگر وارد عرصه مبادلات و تعاملات سیاسی ـ اقتصادی کرد و با حفظ حاکمیت‌ ملی از شرایط خاص هریک از آنان در فرصت‌های بوجود آمده در مرزها به نحو مطلوب بهره برد.

رئیس جدید ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در بخش دیگری از سخنان خود، با بیان این مطلب که پدیده مخرب قاچاق کالا و ارز خسارت‌های سنگینی را به صنعت و تولید ملی وارد آورده و موجب تضییع حقوق دولت و رونق اقتصاد زیرزمینی گردیده، قاچاق را یکی از اصلی‌ترین معضلات اقتصادی ـ امنیتی کشور برشمرد و گفت: با عنایت به تدبیر رهبر معظم انقلاب در نامگذاری سال جاری به نام تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی، باید ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز برقراری نظم، انضباط و امنیت بیشتر اقتصادی کشور را در سرلوحه برنامه‌های خود قرار دهد و با جلوگیری از ورود کالاهای قاچاق و غیرضروری که امنیت اقتصادی کشور را هدف قرار داده‌اند در راستای حمایت از تولیدات داخلی گام بردارد.

مالکی با تأکید بر ایجاد کمیته‌های تخصصی برای تصمیم‌گیری متناسب با شرایط روز کشور، ایجاد این کمیته‌ها را موجب تقویت بنیه کارشناسی دانست که بدین ترتیب از اظهارنظرهای غیرکارشناسانه نیز جلوگیری بعمل خواهد آمد.

رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با بیان اینکه در چهار ماه گذشته کالاهایی که وارد کشور شده از نظر وزنی ۱۲ درصد افزایش اما از نظر ارزی ۱۶ درصد کاهش داشته است، گفت: این نشان‌دهنده آنست که عملکرد شتابزده برخی دستگاه‌ها منجر به ورود کالاهای وارداتی غیرضرور که بعضاً در دایره قاچاق قرار دارند، شد و این امر زیان‌هایی را متوجه تولید ملی کرد.

وی با اشاره به فرمان رهبر معظم انقلاب افزود: جایگاه و شأن ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز فرا قوه‌ای است و در نتیجه‌ همکاری دستگاه‌های عضو امکان رفع مشکلات را فراهم خواهد کرد.

رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز افزود: نظام جمهوری اسلامی ایران با سپری کردن ناملایمات بسیار و گذر از گردنه‌های دشوار و پشت سر نهادن شرایط نامناسب و بحران‌های فراوان هم‌اکنون بر بلندای قله‌های افتخار ایستاده تا آنجا که به پیچیده‌ترین تکنولوژی‌ها دست یافته و فضا را نیز هدف قرار داده است.

مالکی در ادامه سخنان خود حضور فعال و مؤثر ستاد در حیطه وظایف و مأموریت‌های محوله را در واقع همکاری با بدنه دولت برای حل و فصل مسائل و مشکلات فراروی دانست.

وی به برنامه‌های پیش روی ستاد در سال ۹۱ اشاره کرد و گفت: با تقویت کمیسیون‌های استانی سراسر کشور گام مؤثری در پیشبرد اهداف ستاد برخواهیم داشت.

رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز همچنین به روند تصویب قانون جدید مبارزه با قاچاق کالا و ارز اشاره کرد و گفت: این لایحه پس از انجام امور کارشناسی از سوی دولت به مجلس ارایه و تصویب شد.

وی در مورد سرنوشت این لایحه افزود: شورای نگهبان پس از بررسی، این لایحه را به منظور اعلام نظر به ریاست قوه‌قضائیه ارائه کرده است.

مالکی با اشاره به اینکه این لایحه با نظارت کارشناسان قوه‌ قضاییه، دستگاه‌های اجرایی و کمیسیون اقتصادی مجلس تدوین و تنظیم شده است و در واقع اجماع سه قوه را در بر دارد اظهار امیدواری کرد که ریاست قوه‌قضائیه با توجه به اهمیت این قانون هرچه سریعتر نسبت به بررسی و عودت آن به شورای نگهبان اقدام کند.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

نقش طراح محصول در تجربه کاربر و توسعه محصول

 دکتر امیررضا باودر طراح محصول، مسئول تجربه‌ی کاربرِ یک محصول بوده و معمولاً اهداف کسب‌…

1 روز ago

تحول در تولید نخ BCF توسط شرکت Oerlikon Neumag

شرکت Oerlikon Neumag در حال متحول کردن تولید نخ BCF با کارخانه نوآورانه BCF خود…

1 روز ago

موانع و راهکارهای توسعه صادرات در صنعت فرش ماشینی ایران (ویدیو)

آقای مهدی نوروزپور: در سال‌های اخیر، صادرات محصولات نساجی ایران با چالش‌ها و فرصت‌های متعددی…

2 روز ago

نمایشگاه اصفهان فرصتی برای نشست های ارزشمند و بین المللی (ویدیو)

نمایشگاه اصفهان جایگاه برگزاری برتر با نشست‌های ارزشمند آقای رضا مشیری رئیس هیئت مدیره و…

2 روز ago

بهبود صنعت نساجی ایران: درس‌هایی از ترکیه و راهکارهای پیشنهادی (ویدیو)

مهران مختاری: دکترای نساجی و تجربه ۳۷ ساله در صنعت من، مهران مختاری، با مدرک…

3 روز ago

پیشرفت نمایشگاه اصفهان و افزایش شرکت‌کنندگان و نقاط قوت پس از تهران (ویدیو)

نمایشگاه اصفهان: تجربه و پتانسیل رونق صنعت نساجی نمایشگاه امسال بسیار خوب بود و نسبت…

4 روز ago