Categories: اخبار نساجی

تصویب کلیات لایحه سه دوازدهمی ۹۲ بر اساس بودجه ۹۱

 

کلیات لایحه سه دوازدهمی بودجه سال ۹۲ دیروز (یکشنبه) در مجلس به تصویب رسید.

به گزارش ایسنا، تاخیر ۸۴ روزه در تقدیم لایحه بودجه به مجلس رکورد جدیدی را در ارائه دیرهنگام این سند مالی ثبت کرد و منجر شد تا دولت بر اساس بند ۱۸۱ قانون برنامه پنجم توسعه لایحه سه دوازدهمی را همراه با لایحه بودجه سال ۱۳۹۲ کل کشور به مجلس ارائه کند تا نمایندگان نیز برای بررسی لوایح وقت داشته باشند.
در واقع نمایندگان مجلس بر اساس آیین نامه ۱۰ روز فرصت دارند که کلیات لایحه بودجه را بررسی کنند، پس از آن لایحه به ۱۳ قسمت تقسیم و به ۱۳ کمیسیون تخصصی مجلس ارسال می‌شود، هر یک از این کمیسیون‌ها ۱۵ روز زمان دارند و پس از آن لایحه به کمیسیون تلفیق می‌رود تا طی ۳۰ روز در این کمیسیون بررسی شود، پس از این لایحه به صحن علنی می‌رود که گفته می‌شود سقف زمانی برای بررسی آن وجود ندارد.

مبنای لایحه سه دوازدهم، اعتبار مصوب ۹۱

در این راستا بنا به اعلام رحیم ممبینی، معاون بودجه معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی، لایحه سه دوازدهم بر اساس آخرین قانون بودجه موجود است و پیشنهاد دولت برای اعتبار ۴۵ هزار میلیارد تومانی در سه ماهه اول سال ۹۲ بر مبنای اعتبارات مصوب در سال ۹۱ صورت گرفته است.

وی با اشاره به این که اعتبار ۴۵ هزار میلیارد تومانی برای سه ماهه اول سال ۹۲ در لایحه سه دوازدهم پیش بینی شده است، افزود: یشنهاد دولت برای بودجه سه دوازدهم سال ۹۲ بر مبنای اعتبارات مصوب در سال ۹۱ صورت گرفته، ضمن اینکه بر اساس پیش‌بینی ما، افزایش‌هایی هم باید در سال ۹۲ اعمال شود.

به گفته او در لایحه بودجه سه دوازدهم در ارتباط با بودجه شرکت‌های دولتی، دولت صرفا اکتفا به درخواست حکمی کرده که شرکت‌های دولتی بتوانند همانند قانون بودجه سال ۹۱ امور خود را انجام دهند.

ممبینی همچنین تاکید کرد: برنامه دولت این است که به موجب قانون برنامه پنجم که تعیین ضریب ریالی را از اختیارات دولت قرار داده از ابتدای سال ۹۲ این ضریب ریالی را برای کارکنان اعم از بازنشسته و شاغل اعمال کند، قبلا این اعمال ضریب در ماه‌های خرداد و تیر انجام می‌شد اما به دلیل اینکه قسمتی از استحقاقی پرسنل به خاطر این خلاء انجام نمی‌شد تصمیم دولت این است که از ابتدای سال انجام بگیرد که این افزایش در اضافه کار، رفاهی‌ها و سایر استحقاقی‌هایی که خارج از فیش حقوقی است به کارکنان تعلق گیرد لذا نیازمند رشد ۲۰ درصدی برای حقوق و مزایا هستیم.

کاش لایحه بودجه ۹۲ تا پایان سال بررسی می‌شد

در این زمینه مهدی سنایی، نماینده مردم نهاوند به عنوان مخالف کلیات لایحه سه دوازدهم، با بیان اینکه تصویب بودجه چند دوازدهم با فلسفه بودجه‌نویسی در تناقض است، گفت: بنده نوع نظام بودجه‌نویسی در کشور را غلط می‌دانم اینکه بودجه چند ماه در دولت مورد بررسی قرار گیرد و بعد همین رویکرد در مجلس انجام شود مناسب نیست.

وی با بیان اینکه مجلس در مورد ارائه لایحه چند دوازدهم مقصر است، گفت: سال گذشته مجلس طرحی را به تصویب رساند که به موجب آن دولت تا شهریورماه اجازه پرداخت‌ها را داشت طبیعی است وقتی دولت تا شش ماه اول سال این اجازه را داشته باشد سال بعد بودجه چند دوازدهم می‌شود.

سنایی همچنین تصریح کرد: گرچه ناگزیریم بودجه سه دوازدهم را تصویب کنیم اما کاش مجلس به دلیل پاسداشت حرمت بودجه‌ریزی، بودجه سال ۹۲ را تا پایان سال جاری بررسی می‌کرد. مجلس در فصل اول کاری‌اش در سال ۹۲ و در آستانه انتخابات به بررسی بودجه می‌پردازد و در زمینی که دولت تعریف کرده بازی می‌کند ای کاش این اتفاق رخ نمی‌داد.

بودجه عمرانی در لایحه سه دوازدهم بودجه تفکیک نشده است
مهرداد لاهوتی، عضو هیات رییسه کمیسیون عمران مجلس، با انتقاد از عدم تفکیک بودجه عمرانی در لایحه بودجه سه دوازدهم اعلام کرد: در سه دوازدهم بودجه سال ۹۱، ۳۸ هزار میلیارد تومان بودجه عمرانی کشور بوده است. اگر ما در سرجمع به عدد ۳۸ هزار میلیارد تومان سه دوازدهم یا ۳۶ هزار میلیارد تومان رسیدیم اینجا باید تفکیک صورت گیرد.

بودجه چند دوازدهم می‌تواند نسبت به بودجه سال قبل تغییر کند

اما در حالی که برخی نمایندگان معتقدند مبنای رسیدگی به لایحه بودجه چند دوازدهم، قانون بودجه سال ۹۱ است، مهدی کوچک‌زاده ، نماینده مردم تهران، معتقد است: این نتیجه‌گیری که آنچه در بودجه ۹۱ برای سه ماهه اول هزینه شده عینا باید در بودجه سه دوازدهم ۹۲ تصویب شود،‌ غلط است.

البته علی لاریجانی رییس مجلس در پاسخ به این تذکر اظهارکرد: روح سه دوازدهم معنایش این است که ما فرصت بررسی بودجه را نداریم لذا باید بودجه سه دوازدهم تصویب کنیم و مبنای آن بودجه‌ای است که در سال گذشته تصویب شده است.

وی اضافه کرد: ما فرصت این را نداریم که چیز جدیدی تصویب کنیم، بلکه باید مبنا را بودجه مصوب سال ۹۱ قرار دهیم اگرچه ممکن است تغییرات جزئی در این رابطه اعمال شود.

مجلس چاره‌ای جز تصویب بودجه سه دوازدهم ندارد

همچنین جعفر قادری، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه موافقت با کلیات لایحه سه دوازدهم به معنای دفاع از تخلفات دولت در تاخیر در لایحه بودجه نیست گفت که مجلس چاره‌ای جز تصویب کلیات ندارد تا مشکلات کشور افزایش پیدا نکند.

این نماینده مجلس شورای اسلامی از نمایندگان خواست که با تصویب کلیات لایحه از فرصت باقی مانده تا پایان سال برای تصویب جزییات لایحه سه دوازدهم استفاده کنند و مطمئن باشند که کمیسیون برنامه و بودجه به نحوی بررسی لایحه را مورد رسیدگی قرار می‌دهد که زمینه استفاده‌های سیاسی از بودجه در زمان انتخابات فراهم نشود و تمامی امکانات بودجه‌ای به صورت یکسان در اختیار تمامی کاندیداها قرار گیرد.

بر اساس این گزارش صبح روز یکشنبه کلیات لایحه سه دوازدهمی بودجه ۹۲ ارائه شده از سوی دولت در مجلس شورای اسلامی با ۱۸۸ رای موافق، ۲۳ رای مخالف، ۱۶ رای ممتنع از مجموع ۲۵۲ رای به تصویب رسید و بنا شد جزییات لایحه سه دوازدهم بودجه سال ۹۲ در جلسه علنی سه‌شنبه مورد رسیدگی قرار گیرد.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

مزایا ومعایب شرکت های دانش بنیان

شرکت‌های دانش‌بنیان در ایران به شرکت‌هایی اطلاق می‌شود که بر پایه دانش و فناوری‌های نوین…

2 روز ago

قاچاق و واردات بی رویه پوشاک، صنعت نساجی کشور را تهدید می‌کند

مجتبی دستمالچیان در حاشیه نخستین رویداد ملی پلیمر، ‌نساجی و پوشاک زنجان افزود: امروز که…

2 روز ago

۶ هزار میلیارد ریال تجهیزات جدید برای کارخانه نساجی بروجرد خریداری شد

نساجی بروجرد؛ توسعه ۱۶۶ درصدی و نیاز به حمایت بیشتر برای حفظ برند ملی فاطمه…

3 روز ago

کاربرد فرآیندهای تحت خلا در صنعت نساجی

فرآیندهای تحت خلاء در چهار حوزه کلی در صنعت نساجی کاربرد دارند. این حوزه‌ها عبارتند…

3 روز ago

ترکیه رتبه دوم را در صنعت منسوجات خانگی خوشخواب به دست آورد.

صنعت منسوجات خانگی و خوشخواب که تامین‌کننده مواد اولیه و فناوری تولید برای تولیدکنندگان داخلی…

3 روز ago

ثبت نام زود هنگام نمایشگاه دموتکس آسیا

نمایشگاه DOMOTEX asia/CHINAFLOOR در سال آینده از تاریخ ۲۶ تا ۲۸ می ۲۰۲۵، بار دیگر…

6 روز ago