تضعیف هرچه بیشتر صنعت نساجی با ادغام وزارت صنایع در بازرگانی

رئیس هیئت مدیره انجمن نساجی با اشاره به واردات بی رویه محصولات نساجی به کشور گفت: تا کنون که وزارت صنایع یک وزارتخانه تخصصی محسوب می‌شد توجه مناسبی به صنعت نساجی صورت نمی‌گرفت و در صورت ادغام وزارت صنایع در بازرگانی نیز این صنعت ضعیفتر از قبل خواهد شد.

محمد مروج در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس با بیان اینکه فعالان صنعت نساجی به ادغام وزارت صنایع در بازرگانی خوش‌بین نیستند، تصریح کرد: وزارت صنایع زمانی که به عنوان یک وزارتخانه مستقل فعال بود توجه مناسبی به صنعت نساجی نداشت و بیشتر وزارت خودرو محسوب می‌شد، حال با ادغام نیز احتمالاً صنعت نساجی بیشتر از قبل مورد بی توجهی قرار خواهد گرفت.
وی ابراز امیدواری کرد ادغام وزارت صنایع و بازرگانی با مطالعه صورت گیرد.

* صنعتگران همچنان در انتظار موافقت سازمان حمایت برای تعدیل قیمتها

رئیس انجمن نساجی با اشاره به فعالیت ۳۰۰ هزار نفر در صنعت نساجی ایران، گفت: قرار بود ۳۰ درصد از درآمد حاصل از هدفمندی یارانه‌ها توسط پخش صنعت جذب شود که از این رقم به جزء خط اعتباری انرژی، حتی یک ریال هم نصیب صنعت نساجی نشد.

وی با بیان اینکه صنعتگران از جزئیات ادغام وزارتخانه‌های صنایع و بازرگانی اطلاعی ندارند، افزود: این مسئله در هیچ جا مطرح نشده و از تولید‌کنندگان نیز مشورتی خواسته نشده است.
وی تأکید کرد: صنعتگران در مواجه با موضوع ادغام وزارتخانه‌های صنایع و بازرگانی به وحشت افتاده‌اند.
مروج ادامه داد: فعالان صنعت نساجی به شدت نگران واردات بی‌رویه محصولات نساجی خارجی به کشور هستند و در همین حال از سازمان حمایت از تولید‌کننده خواسته‌اند تا مجوز افزایش قیمت محصولاتشان را صادر کند.
وی توضیح داد: با توجه به رشد ۲۲ درصدی قیمت یورو و بالا رفتن قیمت مواد اولیه، بهای تمام شده فرش ماشینی بدون احتساب قیمت حامل‌های انرژی ۴۶.۱ درصد افزایش یافته است که در جهت تعدیل قیمت کارخانه‌ها از سازمان حمایت کمک خواسته‌ایم.
رئیس انجمن نساجی افزود: در حال حاضر صنایع زیادی متقاضی صدور مجوز افزایش قیمت تولیداتشان هستند ولی تاکنون فقط برای روغن نباتی مجوز افزایش ۲۰ درصدی قیمت صادر شده است و ما همچنان منتظریم.

* ادغام وزارت نفت در نیرو با هدف پرداخت بدهی وزارت نیرو

رئیس انجمن نساجی در ادامه با اشاره به مصوبه دولت برای ادغام وزارت نفت در نیرو تصریح کرد: ‌از شنیدن خبر ادغام وزارتخانه‌های نفت و نیرو شوکه شدیم و در این مورد تنها دلیل موجود این استکه وزارت نیرو بدهی زیادی به پیمانکاران خود دارد و از طریق ادغام با وزارت نفت در واقع یک وزارتخانه بدهکار به یک وزارتخانه پولساز وصل می شود تا بدهی‌‌اش را پرداخت کند.
به گفته وی در ادغام وزارت کشاورزی و جهاد تجربه نشان دا‌د که هیچ وقت از تعداد کارکنان وزارتخانه‌ها کم نشده، بلکه دو تا سه معاون نیز به در قالب وزارتخانه جدید ایجاد شد.
مروج ادامه داد: در مورد ادغام وزارتخانه‌های کار و رفاه نیز نگرانی تشکل‌های صنعتی بی‌سروسامان شدن سازمان تأمین اجتماعی است.

وی افزود: در حال حاضر ۳۲ میلیون نفر با سازمان تأمین اجتماعی مرتبط هستند که ۷.۵ میلیون نفر آنها بیمه پردازند و یک و نیم میلیون نفر نیز بازنشسته محسوب می‌شوند و با احتساب تعداد اعضای خانواده آنها می‌توان گفت حدود ۳۲ میلیون نفر با این سازمان در ارتباط هستند.
وی تأکید کرد: سازمان تأمین اجتماعی زمانی که با وزارت رفاه همکاری داشت نظم بیشتری در کارها موجود بود ولی وقتی زیرمجموعه این وزارتخانه قرار گرفت به یک سازمان بی‌نظم و قاعده تبدیل شد.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

شمارش معکوس برای نمایشگاه بین‌المللی نخ استانبول ۱۴۰۳!

نمایشگاه بین‌المللی نخ استانبول بار دیگر در تاریخ ۸ تا ۱۰ اسفند در مرکز همایش‌ها…

2 روز ago

صادرات فرش و موکت ایرانی با تمرکز بر بازار ترکیه (ویدیو)

در حاشیه دومین دوره نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول با دکتر محسن صادقیان، مدیر بازرگانی…

3 روز ago

نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول: موفقیتی در سایه اتحاد

روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…

7 روز ago

پنج نمایشگاه برتر فرش و کفپوش در سال ۲۰۲۵

سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصت‌ها و چالش‌های جدید برای صنعت فرش و کفپوش…

7 روز ago

چالش‌های صنعت نساجی اروپا در میانه تحولات جهانی و منطقه‌ای

صنعت نساجی و ماشین‌آلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالش‌های منحصربه‌فردی مواجه…

1 هفته ago

افزایش ۲۰ درصدی صادرات ماشین‌آلات نساجی ترکیه در ۱۰ ماهه اول ۲۰۲۴

رئیس انجمن صنعت‌گران ماشین‌آلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…

1 هفته ago