پیش بینی میشود تا پایان سال سوم برنامه پنجم تعداد واحدهای گمرکی به ۱۰۰ واحد کاهش یابد/ ۲۰ درصد گمرکات کشور حدود ۹۴ درصد واردات را انجام میدهند که این امر بیانگر توزیع نامناسب فعالیتهای تجاری در مبادی گمرکی است.
ایلنا: رئیس گمرک ایران با اشاره به اینکه مبارزه با قاچاق کالا یکی از ارکان جهاد اقتصادی است گفت: افرادی که در زمینه قاچاق فعالیت میکنند به صورت برنامه ریزی شده در این حوزه حضور مییابند. بنابراین ما نیز بدون برنامه ریزی نمیتوانیم با آنها مقابله کنیم.
به گزارش خبرنگار ایلنا، عباس معمار نژادکه در همایش سراسری بررسی روند اجرایی مصوبات دولت در عرصه مبارزه با قاچاق کالا و ارز سخن میگفت به برخی از چالشهای پیش روی تجارت خارجی کشور اشاره کرد و افزود: تعدد مجوزها بالا بودن زمان انجام تشریفات گمرکی، عدم تجهیز گمرکات به دستگاههای کنترلی و غیرهاز جمله چالشهای پیش روی تجارت خارجی است که منجر به توسعه قاچاق میشود.
وی با اشاره به اینکه تا پایان سال گذشته ۱۶۷ واحد گمرکی در سراسر کشور مستقر بوده است و تاکید برنامه پنجم توسعه اقتصادی و لزوم کاهش تعداد این واحدها اشاره کرد و افزود: از پایان سال گذشته تا به امروز تعداد واحدهای گمرکی کشور به ۱۴۵ مورد کاهش یافته است در این خصوص طی ۸ ماهه نخست امسال ۲۲ واحد گمرکی از فعالیت خارج شدهاند.
به گفته وی، پیش بینی میشود تا پایان سال سوم برنامه پنجم تعداد واحدهای گمرکی به ۱۰۰ واحد کاهش یابد.
وی در ادامه به عملکرد واحدهای گمرکی موجود در کشور اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ۲۰ درصد گمرکات کشور حدود ۹۴ درصد واردات را انجام میدهند که این امر بیانگر توزیع نامناسب فعالیتهای تجاری در مبادی گمرکی است.
معمارنژاد یکی از چالشهای پیش روی قاچاق کشور را وجود معابر غیر رسمی عنوان کرد و اذعان داشت: متاسفانه بازارچههای موقت نقش موثری در حجم بالای قاچاق به کشور دارند، تا زمانی که فعالیت این بازارچهها متوقف نشده و جمع آوری نشود نمیتوان در حوزه مبارزه با قاچاق حرفی برای گفتن داشت.
معاون وزیر اقتصاد و امور دارایی به اجرای طرح آسیکودا به عنوان یکی از طرحهای گمرکی اشاره کرد و گفت: اجرای این طرح امکان رهگیری با بار ترانزیتی را در سطح کشور فراهم میکند در این خصوص تاکنون تنها گمرک بوشهر به این سیستم مجهز بود که طبق برنامه ریزیهای پیش بینی شده در ۲۲ بهمن امسال در گمرک بندر شهید رجایی نیز به سیستم فوق مجهز میشود.
تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفتهترین فناوریهای…
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…
شرکتهای دانشبنیان در ایران به شرکتهایی اطلاق میشود که بر پایه دانش و فناوریهای نوین…