Categories: اخبار نساجی

تعرفه وارداتی ضد چرم

گروه بازرگانی – تعرفه واردات مواد اولیه چرم ۹۰ درصد است که صنعت و تجارت این محصول را با خطر رو به رو کرده است.
شاهین فاطمی، نایب رییس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان پوشاک، نساجی و چرم ایران با اظهار این مطلب و یادآوری این موضوع که صادرات پوست گوسفندی از کشور آزاد است، گفت: عده ای با سوءاستفاده از این فرصت، پوست گاوی را تحت عنوان پوست گوسفندی در بازارهای خارجی به فروش می رسانند.

به گفته فاطمی، به رغم نیاز شدید واحدهای داخلی به چرم گاوی، صادرات بی رویه مواد اولیه این صنعت کارخانه های داخلی را به شدت تهدید می کند.
فاطمی با انتقاد از تعرفه سنگین واردات مواد اولیه چرم گفت: صنعت چرم کشور با تعیین تعرفه بالاو اعمال عوارض سنگین از بحران خارج نمی شود و تعرفه ۹۰ درصدی تولیدکنندگان داخلی را محدودتر و راه دسترسی آنها به مواد اولیه با کیفیت را می بندد.
فاطمی همچنین با بیان اینکه بیش از ۱۵ سازمان و ارگان موازی، مقابل صنعت پوشاک و نساجی کشور ایستاده اند، گفت: در حال حاضر فعالان و مدیران این بخش، بیشتر زمان کار خود را در راهروهای سازمان ها و ارگان های دولتی برای حل مشکلات واحد تولیدی خود می گذرانند.
یادآور می شود که سال گذشته حدود ۱۰۰ میلیون دلار چرم از کشور صادر شده است با این حال گفته می شود که خام فروشی ارزش افزوده میلیاردی صنعت چرم را به جیب خارجی ها سرازیر کرده است.
گفته های تولیدکنندگان در نمایشگاه بین المللی صنعت کیف و کفش، ماشین آلات و محصولات چرمی حاکی از آن است که در سال ۸۲ تنها در مشهد حدود ۶۵ کارخانه چرم سازی فعال بوده است، اما اکنون این تعداد به ۲۰ کارخانه تقلیل پیدا کرده است.
در تبریز نیز که قطب تولید و صادرات چرم کشور محسوب می شود، وضعیت مشابهی حاکم است به طوری که بنا به اظهارات دبیر صنایع چرم ایران ۷۰ درصد ظرفیت واحدهای تولیدی در این منطقه بدون استفاده مانده است.
این اظهارات در حالی مطرح می شود که ترکیه با سهم ۹۷ صدم درصد تولیدات دنیا به عنوان خطری برای آینده صنعت کفش و چرم کشور محسوب می شود؛ چرا که در این بخش طبق آمارهای موجود ایران و ترکیه رقابت تنگاتنگی با یکدیگر دارند، از این رو شرکت های ترکیه ای در کنار رقیب های سنتی خود در بعضی از کشورهای دیگر مانند ایتالیا و آلمان تلاش می کنند تا با ترغیب تولید کنندگان ایرانی به خام فروشی، ارزش افزوده مناسبی را به دست آورند.

روزنامه دنیای اقتصاد، شماره ۲۳۷۳ به تاریخ ۱۰/۳/۹۰، صفحه ۵ (بازرگانی)

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

4 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

5 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

6 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

6 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

1 هفته ago

مزایا ومعایب شرکت های دانش بنیان

شرکت‌های دانش‌بنیان در ایران به شرکت‌هایی اطلاق می‌شود که بر پایه دانش و فناوری‌های نوین…

2 هفته ago