Categories: اخبار نساجی

تعطیلی واحدهای نساجی استان اصفهان در صورت بی توجهی به مشکلات موجود

 

انجمن صنفی کارفرمایان صنایع نساجی استان اصفهان ضمن ارسال نامه ای در تاریخ ۱۰/۷/۹۱ به ریاست سازمان کار، رفاه و تامین اجتماعی استان اصفهان و استاندار این استان و همچنین سایر مسئولین محلی، ضمن اشاره به مشکلات صنایع نساجی، نسبت به احتمال وقوع تعطیلی کارخانجات نساجی و بیکاری کارکنان واحدهای نساجی استان اصفهان هشدار داد.

در این نامه ضمن اشاره به قابلیت های صنعتی این استان، آورده شده است که صنعت نساجی با بیش از هشت هزار واحد بزرگ و کوچک و با اشتغال بیش از یکصدهزار نفر، بزرگترین صنعت استان اصفهان محسوب می گردد.

در این نامه برخی از مشکلات صنایع نساجی استان به شرح زیر اعلام گردیده است:

۱- کمبود مواد اولیه و عدم امکان گشایش اعتبار به منظور واردات مواد اولیه و قطعات

۲- افزایش بی رویه قیمت مواد اولیه نظیر پنبه و پلی استر و قطعات یدکی که در مورد مواد رنگی و شیمیایی تا بیش از ۱۰۰% افزایش پیدا کرده است.

۳- بالا بودن نرخ بهره های بانکی (حدود ۲۳%) که اداره صنعت نساجی با این بهره های گزاف عملی نمی باشد.

۴- بعضی از بانک های کشورهای طرف تجاری کارخانجات نساجی که با ایران رابطه خوبی هم دارند لیکن گشایش اعتبار انجام نمی دهند و عملا کارها نزدیک قفل شدن می باشد.

در متن این نامه پیشنهادات زیر نیز جهت حل مشکلات مذکور ارائه گردیده است:

۱- تشکیل کمیته بحران صنایع نساجی استان تحت نظر استاندار با محوریت سازمان کار، رفاه و تامین اجتماعی استان اصفهان

۲- ایجاد یک خط اعتباری ویژه و فوری به مبلغ ۱۰۰ میلیارد تومان با بهره پایین از محل وجوه اداره شده برای حل مشکلات تامین مواد اولیه و قطعات

۳- تامین منابع ارزی برای حل مشکلات واردات صنایع نساجی

۴- حل مشکل شرکت پلی اکریل و دی ام تی و سایر کارخانجاتی که از شرکت پتروشیمی خرید می کنند به طوری که در یک ماه گذشته مواد اولیه کارخانجات تولیدکننده الیاف و نخ به طور متوسط ۳۰% افزایش داشته است.

۵- حذف تعرفه ۲۰ درصدی واردات پنبه در تمام طول سال با توجه به مصوبه هیأت دولت با عنایت به اینکه تولیدات داخلی ۳۰% نیاز کشور را تامین می کنند.

۶- رفع موانع موجود در طرح های توسعه در بانک ها خصوصا بانک صنعت و معدن در مورد واحدهای نساجی که با اجرای طرح های توسعه بتوان به بقاء این صنعت کمک کرد.

۷- همکاری ادارات و ارگان ها با واحدهایی که در شهرکهای صنعتی جدیدالتأسیس شروع به فعالیت نمودند. (خصوصا شرکت برق، آب و گاز)

۸- تخصیص و تأمین ارز با نرخ مصوب دولتی و از طریق حواله برای واردات مواد اولیه، چون با ارز آزاد خرید از صرافی اداره صنعت نساجی امکان ندارد.

۹- با عنایت به اجرای طرح هدفمندسازی یارانه ها نسبت به تأمین سهم صنعت اقدامات لازم به عمل آید و قبل از احیاء صنعت نساجی فعلی از مرحله دوم طرح هدفمندی یارانه ها درخصوص صنایع نساجی جلوگیری به عمل آید.

۱۰- به منظور جلوگیری از ورود کالاهای قاچاق پیشنهاد می گردد کمیته ای به ریاست آقای استاندار و به سرپرستی سازمان صنعت، معدن و تجارت و سایر وزارتخانه های اطلاعات، تعزیرات حکومتی با کمک انجمن صنایع نساجی ایران تشکیل و راجع به کالاهای نساجی تصمیم گیری شود.

در خاتمه این نامه، انجمن صنفی کارفرمایان صنایع نساجی استان اصفهان عنوان نموده است که با عنایت به وقایع و حقایق موجود و اطلاعات واثق، در صورت عدم توجه به وضعیت این صنعت، مطمئناً شاهد تعطیلی کارخانجات و بیکاری کارکنان واحدهای نساجی خواهیم بود.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

سفارش قطعه در واحد فنی

نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…

7 ساعت ago

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

4 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

5 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

6 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

6 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

1 هفته ago