Categories: اخبار نساجی

تعیین تکلیف حذف یارانه درآمد بالای ۲.۵ میلیونِ سرپرست یا مجموع خانوار

 

 یک عضو کمیسیون تلفیق از اختلاف تلفیق بر سرحذف یارانه درآمدبالای ۲.۵ میلیون تومان سرپرست یا مجموع خانوارها خبرداد و گفت: قرار است صبح امروز این موضوع در کمیسیون تلفیق بررسی و به نتیجه برسد.

ایرج ندیمی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به اینکه در جلسه روز گذشته کمیسیون تلفیق هنوز ابهاماتی در اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها در سال آینده وجود داشت، اظهار کرد: در حال حاضر اعضای کمیسیون بر سر حذف یارانه درآمد بالای ۲.۵ میلیون تومانی سرپرست یا مجموع خانوارها اختلاف نظر دارند.

وی با اعتقاد براینکه رقم ۲.۵ میلیون تومان باید برای سرپرست خانوارها ملاک حذف پردرآمدها باشد، افزود: قرار است صبح امروز این موضوع در کمیسیون تلفیق بررسی و به نتیجه برسد.

این عضو کمیسیون تلفیق مجلس اضافه کرد: مجموع درآمد حاصل از اجرای قانون هدفمندی یارانه ها در سال ۹۴ تا مبلغ ۴۸۰ هزار میلیارد ریال از محل اصلاح قیمت کالاها و خدمات تعیین شده است.

به گزارش تسنیم،کمیسیون تلفیق در جلسه روز گذشته خود تبصره ۲۱ لایحه دولت در بودجه سال ۹۴ که مربوط به نحوه اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها در سال آینده بود را تصویب کرد.

متن کامل مصوبه کمیسیون تلفیق لایحه بودجه بدین شرح است:

تبصره ۲۱: در اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها مصوب ۱۵ دی ماه ۱۳۸۸ به دولت اجازه داده می‌شود در سال ۹۴ منابع مالی حاصل از اصلاح قیمت کالاها و خدمات موضوع قانون مذکور را با استفاده از انواع روش‌های پرداخت نقدی و غیرنقدی به خانواده‌های هدف و نیازمند توزیع و همچنین برای ارائه خدمات حمایتی و کمک به بخش تولید به شرح زیر اقدام نماید.

الف. درآمد حاصل اجرای قانون مذکور در سال ۹۴ تا مبلغ ۴۸۰ هزار میلیارد ریال از محل اصلاح قیمت کالاها و خدمات موضوع مواد ۱ و ۳ همان قانون تعیین می‌گردد.

ب. منابع مذکور در بند الف و منابع مربوط به ردیف‌های یارانه‌ای از محل بودجه عمومی دولت مندرج در این قانون به شرح زیر هزینه می‌گردد:

۱.مبلغ ۵۰ هزار میلیارد ریال در اجرای ماده ۸ قانون هدفمندکردن یارانه‌ها برای کمک به بخش تولید، بهبود حمل و نقل عمومی و بهینه سازی مصرف انرژی در واحدهای تولیدی، خدماتی و مسکونی.

۲.مبلغ ۴۸ میلیارد ریال به منظور اجرای بند ب ماده ۳۴ قانون برنامه پنج ساله پنجم توسعه اقتصادی

۳.تامبلغ ۳۷۰ هزار میلیارد ریال به منظور پرداخت نقدی و غیرنقدی موضوع ماده ۷ قانون هدفمندکردن یارانه‌ها به شرح زیر:

۱-۳-کلیه خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی کل کشور

۲-۳- عشایر و خانوارهای ساکن در روستاها(دارای دفترچه بیمه درمانی روستایی)

۳-۳-کلیه بازنشستگان کشوری، لشگری و تأمین اجتماعی به شرط حداکثر مستمری ماهانه ۲۵ میلیون ریال

۴-۳-کلیه خانوارهایی که درآمد خانوار ماهانه کمتر از ۲۵ میلیون ریال آنها توسط سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها احراز گردد.

صرفه جویی حاصل از حذف خانوارهای یارانه بگیر در هر استان برای ایجاد اشتغال مولد و کمک به بنگاه‌های تولیدی همان استان به مصرف می‌رسد.

۴.مبلغ ۱۲ هزار میلیارد ریال به منظور تأمین بخشی از یارانه تسهیلات تأمین مسکن برای اقشار آسیب پذیر، روستایی، ساماندهی مسکن، در بافت‌های فرسوده، سکونتگاه‌های حاشیه شهرها و مسکن مهر.

کلیه خانوارهای یارانه بگیر می‌توانند به جای دریافت یارانه نقدی از یارانه سود تسهیلات مسکن تا یک و نیم برابر یارانه نقدی خانوار استفاده نمایند.

ج. جابجایی تا ۱۰ درصد در موارد فوق مجاز است.

د. به دولت اجازه داده می‌شود به جای پرداخت نقدی به خانواده‌های مشمول، اوراق مشارکت با سررسید حداقل سه ساله  با نرخ اعلامی بانک مرکزی تحویل و منابع حاصله را جهت تکمیل پروژه‌های نیمه تمام پارس جنوبی و سایر حوزه‌های مشترک نفتی و گازی به شرکت تابعه ذی‌ربط وزارت نفت پرداخت نماید. بازپرداخت اصل و فرع اوراق مشارکت از محل درآمدهای حاصله این حوزه انجام می شود.

ه. صددرصد منابع حاصل از افزایش قیمت برق درسال‌های ۹۳ و ۹۴ تا مبلغ ۷۰ هزار میلیارد ریال به حساب خاصی نزد خزانه داری کل کشور واریز و براساس مفاد ماده ۸ قانون هدفمندکردن یارانه‌ها به صنعت برق اختصاص می‌یابد.

و. دولت مکلف است از فروردین ماه سال ۹۴ طبق ماده ۵ قانون هدفمندکردن یارانه‌ها اقدام نماید.

آیین نامه اجرایی این تبصره ظرف دو ماه توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور با همکاری وزارتخانه‌های امور اقتصادی و دارایی، نفت، نیرو، صنعت و معدن و تجارت تهیه و به تصویب هیئت وزیران می‌رسد.

 

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

4 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

5 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

6 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

6 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

1 هفته ago

مزایا ومعایب شرکت های دانش بنیان

شرکت‌های دانش‌بنیان در ایران به شرکت‌هایی اطلاق می‌شود که بر پایه دانش و فناوری‌های نوین…

2 هفته ago