Categories: اخبار نساجی

تمام کالاهای ثبت سفارش شده ارز مبادله‌ای می‌گیرند

 

رییس سازمان توسعه تجارت گفت: به تمام ثبت سفارشاتی که از مهرماه در مرکز مبادلات یا قبل از آن صورت گرفته ارز مبادلاتی داده می‌شود و این شایعه که گفته می‌شود کلاهایی که با ارز مرجع که ثبت سفارش شده‌اند اگر تا پایان اردیبهشت سال ۱۳۹۲ وارد نشوند باید با ارز مبادلاتی وارد شوند صحت ندارد.

حمید صافدل در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: ثبت سفارش کالاهای ده‌گانه مانند گذشته است. کالاهای اولویت یک تا ۹ در حال حاضر ثبت سفارش می‌شوند و تنها کالاهایی اولویت ۱ و ۲ هستند که جزو نیاز اصلی مردم بوده و در اولویت‌های بالاتر قرار گرفته‌اند.

به گفته او کالاهای اولویت‌های ۳ تا ۹ جزو اولویت‌های بعدی زندگی مردم است و هیچ تفاوتی بین این اولویت‌ها نیست. اولویت‌های ۳ تا ۹ مانند یکدیگر هستند و تنها در شکل ظاهری آن‌ها که قطعه خام، ماده اولیه یا محصول ساخته شده است تفاوت وجود دارد و بر همین اساس دسته بندی شده‌اند. به طور مثال تلفن همراه یک محصول ساخته شده است و نیاز ضروری جامعه امروزی است اما به دلیل ساختار اولویت بندی کالاهای ده‌گانه تلفن همراه در اولویت‌های پایین‌تر (اولویت ۹) قرار گرفته است.

وی ادامه داد: در ایران محصولات و مواد غذایی متفاوتی تولید می شود که سیاست بر این است که تولید تنها بر اساس نیاز کشور صورت نگیرد بلکه تولید بر پایه نیاز بازارهای هدف نیز انجام شود.

رئیس سازمان توسعه تجارت درباره صادرات تخم مرغ نیز افزود: در حال حاضر هیات دولت اجازه داده محصولات و تولیداتی که بیش از نیاز بازار داخلی تولید شده‌اند به دیگر کشورها صادر شوند و تخم مرغ هم از این قاعده مستثنی نیست. شاید در برخی فصل‌ها مصرف تخم مرغ در کشور افزایش یابد اما این افزایش مصرف کشور را با مشکل مواجه نمی‌کند.

او خاطرنشان کرد: اگر ثبت سفارش اولویت‌های یک و دو طولانی شود باز هم به آن‌ها ارز مرجع اختصاص داده می‌شود و این امر برای کالاهای اولویت‌ ۳ تا ۹ که با ارز مبادلاتی به کشور وارد می‌شوند نیز صادق است. درچند روز گذشته مکاتباتی با بانک مرکزی داشته ایم تا سازوکارهایی برای ارائه ارز مبادلاتی به اولویت ۹ درنظر گرفته شود.

صافدل ابراز امیدواری کرد که تولیدات کشور تنها منوط به بازار داخلی نباشد و برای بازارهای هدف نیز تولید داشته باشیم.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

آموزه‌های رویداد IFCO 2024 استانبول

نویسنده: دکترکامران داوری نیکو رایزن بازرگانی ایران در ترکیه نمایشگاه İstanbul Fashion Connection هفده الی…

15 ساعت ago

تولید نخ پلی‌استر در چهارمحال و بختیاری ۲۰ درصد رشد یافت

مهدی عباس‌پور تاکید کرد: از ابتدای سال‌جاری تاکنون ۱۵ هزار تن نخ پلی‌استر در واحدهای…

2 روز ago

کاهش صادرات صنعت نساجی ترکیه در نیمه اول سال ۲۰۲۴

صادرات بخش نساجی و مواد خام ترکیه در دوره دیماه تا خردادماه ۱۴۰۳ (ژانویه تا…

2 روز ago

کنفرانس تخصصی مدیریت آب و بازچرخانی پساب در صنعت

شرکت جهان اروم اُیاز و شرکت جهان اروم آراز با همکاری سازمان ملی محیط زیست…

4 روز ago

انتظارات فعالان صنعت نساجی از دولت جدید

درخواست فعالان نساجی ایران از دولت برای رفع چالش‌های اساسی صنعت فعالان صنعت نساجی ایران،…

5 روز ago

فرش تبریز، مسافر ویژه المپیک ۲۰۲۴ فرانسه

المپیک ۲۰۲۴ فرصتی دیگر برای فرش تبریز است تا بار دیگر، پس از پرچم‌داری در…

6 روز ago