Categories: اخبار نساجی

تنگناهای صنعت نساجی

تعرفه واردات پنبه بالارفت

گروه بازرگانی – یک عضو هیات مدیره انجمن صنایع نساجی ایران از تعیین تعرفه ۲۰ درصدی برای پنبه در پی نامه وزیر جهاد کشاورزی به وزارت بازرگانی سابق خبر داد و گفت: خلیلیان چند ماه پیش خواستار افزایش تعرفه پنبه شده بود که به نظر می رسد این افزایش تعرفه به تازگی اجرا شده است.حسن صدرالغروی در گفت وگو با «ایسنا» ادعا کرد که افزایش تعرفه پنبه برای صنعت ریسندگی، بافندگی کشور فاجعه بار است و قیمت محصولات تولید داخل را در مقایسه با کالاهای خارجی افزایش می دهد که این روند باعث سرازیر شدن نخ های خارجی به بازار کشور می شود.
عضو هیات مدیره انجمن صنایع نساجی ایران گفت: متاسفانه پنبه تولید داخل کیفیت بالایی نداشته و رگه هایی از الیاف پلی پروپیلن در آن وجود دارد که استفاده از آن را در صنعت نساجی با مشکل مواجه می کند. اگر فقط پنج هزار تن از ۶۰ هزار تن پنبه تولید داخل صادر شود، آن وقت عیوب این پنبه مشخص می شود. به گفته صدرالغروی، بیش از ۴۵۰ هزار نفر به طور مستقیم در صنعت نساجی کشور و همچنین ۱۵۰ هزار نفر در بخش ریسندگی کار می کنند.
تعرفه واردات پنبه تا پیش از افزایش آن حدود ۵/۴ درصد بود. فعالان صنعت نساجی تاکنون بارها نسبت به اعمال ممنوعیت واردات پنبه به کشور و یا افزایش تعرفه این محصول هشدار داده اند پیش تر نیز مدیرکل دفتر نساجی و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت با ابراز نگرانی از افزایش تعرفه واردات پنبه به کشور اعلام کرده بود که نساجان متعهد به خرید پنبه تولید داخل شده اند و نیاز به ممنوعیت یا افزایش تعرفه نیست.
از سوی دیگر مدیرکل دفتر صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت ابراز امیدواری کرده است که امسال مانند سال قبل در آستانه فصل برداشت پنبه، واردات این کالابه کشور ممنوع نشود. وزارت جهاد کشاورزی سال گذشته در حالی اقدام به ممنوعیت واردات پنبه کرد که قیمت جهانی آن پایین آمده بود، در همان زمان صنعتگران چینی پنبه را به قیمت دو تا ۵/۲ دلار خریداری کردند و در حال حاضر محصولات تولید شده از آن پنبه به قیمتی ارزان تر از قیمت فعلی پنبه وارد کشور می شود.
عضو هیات مدیره انجمن صنایع نساجی ایران، گفت: در شرایطی که قیمت پنبه افزایش حدود سه برابری داشته است، دولت باید با اتخاذ سیاست های حمایتی همچون معافیت مالیاتی و کمک به واردات پنبه مورد نیاز، واحدهای نساجی را برای عبور از این بحران یاری کند.
به گفته وی قاسم اسلام پناه ممنوعیت ۴۵ روزه واردات پنبه به کشور در سال گذشته لطمات سنگینی را به واحد های نساجی وارد کرد و بسیاری از واحد ها مجبور به تعطیلی شدند.
سال گذشته در آستانه فصل برداشت پنبه در کشور وزارت جهاد کشاورزی در اقدامی غیرمنتظره واردات پنبه به کشور را ممنوع اعلام کرد. این کار اگرچه در ظاهر با هدف حمایت از پنبه کاران داخلی انجام شد، اما طبق گفته کارشناسان، نه تنها پنبه کاران از این ممنوعیت سودی نبردند، بلکه کارخانه های نساجی نیز به دلیل کمبود مواد اولیه با افت شدید تولید مواجه شدند. اما امسال وزارت جهاد کشاورزی با تغییر سیاست وارداتی خود تصمیم گرفته است که با افزایش تعرفه، حمایت از تولید داخلی را پیش ببرد.

روزنامه دنیای اقتصاد، شماره ۲۴۵۶ به تاریخ ۲۳/۶/۹۰، صفحه ۵ (بازرگانی)

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

نقش طراح محصول در تجربه کاربر و توسعه محصول

 دکتر امیررضا باودر طراح محصول، مسئول تجربه‌ی کاربرِ یک محصول بوده و معمولاً اهداف کسب‌…

21 ساعت ago

تحول در تولید نخ BCF توسط شرکت Oerlikon Neumag

شرکت Oerlikon Neumag در حال متحول کردن تولید نخ BCF با کارخانه نوآورانه BCF خود…

1 روز ago

موانع و راهکارهای توسعه صادرات در صنعت فرش ماشینی ایران (ویدیو)

آقای مهدی نوروزپور: در سال‌های اخیر، صادرات محصولات نساجی ایران با چالش‌ها و فرصت‌های متعددی…

2 روز ago

نمایشگاه اصفهان فرصتی برای نشست های ارزشمند و بین المللی (ویدیو)

نمایشگاه اصفهان جایگاه برگزاری برتر با نشست‌های ارزشمند آقای رضا مشیری رئیس هیئت مدیره و…

2 روز ago

بهبود صنعت نساجی ایران: درس‌هایی از ترکیه و راهکارهای پیشنهادی (ویدیو)

مهران مختاری: دکترای نساجی و تجربه ۳۷ ساله در صنعت من، مهران مختاری، با مدرک…

3 روز ago

پیشرفت نمایشگاه اصفهان و افزایش شرکت‌کنندگان و نقاط قوت پس از تهران (ویدیو)

نمایشگاه اصفهان: تجربه و پتانسیل رونق صنعت نساجی نمایشگاه امسال بسیار خوب بود و نسبت…

4 روز ago