تهیه بانک اطلاعاتی بافندگان فرش دستباف کرمان

به گزارش خبرگزاری فارس از کرمان، محسن سلاجقه در جمع خبرنگاران گفت: برای قاعده‌مند و ضابطه‌مند کردن صنعت فرش دستباف کرمان‌ که مدتی است به فراموشی سپرده شده، اداره فرش سازمان صنعت و معدن در‌صدد تهیه بانک اطلاعاتی بافندگان و تولیدکنندگان فرش در سطح استان کرمان برآمده است.

وی افزود: در ابتدا به صورت پیش‌بینی به فرمانداران شهرستان‌های مختلف مکاتبه شد و درخواست کردیم آمار بافندگان و تولیدکنندگان فرش دستباف خود را به ما اعلام کنند.

معاون بازرگانی داخلی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان با اشاره به اینکه در زمینه فرش دستباف تا‌کنون سه مسابقه و المپیاد برگزار شده است، گفت: اختتامیه مسابقه طرح و نقش قالی دستباف پنجشنبه همین هفته برگزار می‌شود و شرکت‌کنندگان در این مسابقه تا ۲۱ اردیبهشت‌ماه سال‌جاری مهلت داشتند، آثار خود را ارسال کنند.

وی گفت: از بین ۳۷ اثر که به دبیرخانه این مسابقات ارسال شده بود در زمینه طرح و نقش ۹ نفر در سه آیتم با داوری‌های صورت گرفته انتخاب شده‌اند و در روز اختتامیه از آن‌ها تجلیل می‌شود.

سلاجقه عنوان کرد: اصل تهیه بانک اطلاعاتی فرش دستباف به دلیل اثربخشی در برنامه‌ریزی‌های سازمان است‌ که ما بتوانیم تولید کننده و بافنده فرش را داشته باشیم و دوم اینکه بر اساس آمار بتوانیم تسهیلات بیمه‌ای و بانکی را در اختیار فعالان این ‌بخش‌ها قرار دهیم

معاون بازرگانی داخلی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان گفت: اجرای طرح رحمت به منظور استمرار و حفظ ثبات بازار و همچنین تنظیم بازار در بسیاری از کالاها مختلف و همیشه سعی کردیم طرح‌های متفاوتی اجرا کنیم ‌و در این راستا به صورت ضابطه‌مند در اختصاص سهمیه، توزیع و جذب عمل می‌کنیم.

سلاجقه با اشاره به اینکه ‌طرح رحمت از سوم خرداد آغاز شده و تا ۱۳ خرداد‌ماه در استان کرمان ادامه خواهد داشت، گفت: در این طرح پنج‌ کالای اساسی از جمله قند، شکر، روغن، برنج و گوشت در حال توزیع است.

وی با اشاره به اینکه تقسیم کالاها در سطح استان کرمان بر اساس جمعیت انجام شده است، عنوان کرد: ‌در شهرستان‌های بزرگ مانند زرند، سیرجان، بافت، جیرفت و رفسنجان طرح رحمت در دو نقطه و در شهرستان‌های کوچک در یک نقطه در حال برگزاری است.

سلاجقه افزود: در شهر کرمان ۱۰ مکان برای اجرای طرح رحمت در نظر گرفته شده که در حال حاضر کالاهای اساسی در هفت فروشگاه معلم، تعاون روستایی، لاله صدر ارتش، رفاه، سپه،‌ اتحادیه کارمندان دولت و فروشگاه حاج‌خلیلی ‌عرضه شده است.

وی با اشاره به اینکه طرح رحمت تمرینی برای اجرای طرح ضیافت برای ماه مبارک رمضان است، گفت: همزمان با طرح رحمت شرکت‌های پگاه و زمزم کرمان نیز محصولات خود را ۲۰ درصد زیر قیمت مصرف کننده و به صورت نامحدود عرضه می‌کنند.

معاون بازرگانی داخلی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان تصریح کرد: در این طرح ۳ هزار و ۹۳۰ تن شکر به قیمت هر کیلو یک‌هزار و ۵۰۰ تومان، ۱۸۰ تن روغن با ۲۰ درصد زیر قیمت فعلی بازار و ۲۲۱ تن گوشت منجمد با قیمت کیلویی ۱۷ هزار و ۳۰۰ تومان در حال عرضه است.

سلاجقه تصریح کرد: همچنین یک‌هزار و ۱۱۷ تن برنج سفید و آرژانتینی، ۵۵ تن قند در مرحله اول و ۲۰ تن در مرحله دوم با قیمت هر کیلو یک‌هزار و ۹۸۰ تومان عرضه می‌شود.

وی گفت: در حال حاضر هیچ کمبودی در زمینه کالاهای اساسی در استان کرمان وجود ندارد و همه محصولات به اندازه کافی و مازاد بر آن موجود است. ش

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

گزارش صنعت نساجی و پوشاک ترکیه

نویسنده: دکترکامران داوری نیکو رایزن بازرگانی ایران در ترکیه آشنایی با صنعت نساجی و پوشاک…

8 ساعت ago

نمایشگاه فرش قازی آنتپ ۲۰۲۴: رویدادی موفق با چشم‌اندازهای امیدوارکننده برای آینده

گروه نمایشگاهی TÜYAP با همکاری اتاق بازرگانی قازی انتپ، نمایشگاه فرش قازی انتپ 2024 را…

4 روز ago

تمایز محصول استراتژی‌های کلیدی برای موفقیت در بازار رقابتی

تمایز محصول به یک استراتژی بازاریابی اشاره دارد که یک محصول را جذاب و متفاوت…

5 روز ago

شماره ۸۶ مجله نساجی کهن ویژه نامه تیرماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: شرکت معتمد تکس فهرست مطالب شماره 86 مجله نساجی کهن نمایشگاه اصفهان:…

5 روز ago

انتخاب هیات رییسه جدید اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران (ویدیو)

انتخاب هیات رییسه و بررسی مسائل مهم صادرات روز دوشنبه اول مرداد ماه ۱۴۰۳ پنجاهُ…

5 روز ago

ریچارد آرکرایت پیشگام انقلاب صنعتی و پدر سیستم کارخانه‌های مدرن

ریچارد آرک‌رایت: پدر سیستم کارخانه های صنعتی مدرن ریچارد آرکرایت بود. او که یک مرد…

6 روز ago