Categories: اخبار نساجی

توافق هسته‌ای مبادلات تجاری ایران و دبی را احیا می‌کند

 

یورو نیوز طی گزارشی نوشت: در صورت حصول توافق، دبی که زمانی یک قطب مهم تجاری و بانکی محسوب می شد به محلی برای از سرگیری تجارت با ایران تبدیل خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از یورو نیوز، از زمانی که صید مروارید اصلی ترین صنعت دبی محسوب می شد، لنج های چوبی قدیمی، اصلی ترین ابزار تجارت دریایی بین ایران و این شیخ نشین حاشیه خلیج فارس بوده است.

حجم مبادلات تجاری در طی سال های اخیر افزایش یافته و با وجود تحریم های آمریکا، پس از پیروزی انقلاب اسلامی، تعداد ایرانیان مقیم دبی هر روز افزایش یافته است.
تحریم های غرب از سال ۲۰۱۳، وضعیت را برای ایرانیان مقیم دبی تغییر داده است.

موتمنی، از موسسه تجاری ساوان در این باره می گوید: «در واقع آنها در دبی دارند زندگی خودشان را می کنند. اما تعداد آنها به میزان قابل توجهی در حال کاهش است.»

ایرانیان مقیم دبی پس از ایرانیان مقیم آمریکا دومین جامعه بزرگ ایرانیان خارج از کشور را تشکیل می دهند. با توجه به فاصله ۱۰ ساعته بین سواحل ایران و دبی، حجم مبادلات دو کشور، یک درصد تولید ناخالص داخلی دبی را تشکیل می دهد.

 حقیقی، یکی از موسسان شورای تجاری ایرانیان در این باره می گوید: «دبی قبلا یعنی زمانی که هیچ تحریمی در کار نبود، روابط تجاری و صادرات و واردات بسیار خوبی با ایران داشت، اما این رقم به تدریج کاهش پیدا کرد و ابتدا به ۱۲ میلیارد دلار و سپس به ۸.۵ میلیارد دلار کاهش یافت. حجم مبادلات در سال گذشته ۴.۵  میلیارد دلار شد. اگر تحریم ها برداشته شود، حجم مبادلات می تواند به رقم سابق برگردد.»

دبی پس از چین بزرگترین شریک تجاری ایران است و ایرانیان مقیم دبی می گویند، حجم مبادلات تجاری را به محض اینکه بتوانند افزایش خواهند داد.

مذاکرات هسته ای در وین در جریان است تا در مورد چگونگی لغو تحریم های ایران تصمیم گرفته شود. در صورت حصول توافق، دبی که زمانی یک قطب مهم تجاری و بانکی محسوب می شد به محلی برای از سر گیری تجارت با ایران تبدیل خواهد شد.

ریتا دل پرته، خبرنگار یورو نیوز در دبی می گوید: «ایرانی های مقیم دبی به این فراز و نشیب های مذاکرات بین المللی عادت کرده اند. آنها به من گفتند، معاهدات و توافقات بخشی از فرهنگ آنهاست. این زندگی پر از ابهام آنها را از ادامه مبادلات تجاری ای که سابقه آن به قرن ها قبل بازمی گردد، باز نمی دارد.»

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

نمایشگاه فرش قازی آنتپ ۲۰۲۴: رویدادی موفق با چشم‌اندازهای امیدوارکننده برای آینده

گروه نمایشگاهی TÜYAP با همکاری اتاق بازرگانی قازی انتپ، نمایشگاه فرش قازی انتپ 2024 را…

4 روز ago

تمایز محصول استراتژی‌های کلیدی برای موفقیت در بازار رقابتی

تمایز محصول به یک استراتژی بازاریابی اشاره دارد که یک محصول را جذاب و متفاوت…

4 روز ago

شماره ۸۶ مجله نساجی کهن ویژه نامه تیرماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: شرکت معتمد تکس فهرست مطالب شماره 86 مجله نساجی کهن نمایشگاه اصفهان:…

5 روز ago

انتخاب هیات رییسه جدید اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران (ویدیو)

انتخاب هیات رییسه و بررسی مسائل مهم صادرات روز دوشنبه اول مرداد ماه ۱۴۰۳ پنجاهُ…

5 روز ago

ریچارد آرکرایت پیشگام انقلاب صنعتی و پدر سیستم کارخانه‌های مدرن

ریچارد آرک‌رایت: پدر سیستم کارخانه های صنعتی مدرن ریچارد آرکرایت بود. او که یک مرد…

5 روز ago

تفکر طراحی رویکردی برای خلق محصولات کاربرمحور و نوآورانه

تفکر طراحی روش یا رویکردی است که به افراد (مانند مدیران محصول یا طراحان محصول)…

6 روز ago