یکی از ایرانیان عزیز مقیم فرانسه که هفته گذشته از یک تور ترکیه به فرانسه بازگشته است از عدم چاره اندیشی درست در مقابله با معرفی طرح های ایرانی به عنوان تولیدات ترک اظهار تاسف نمود.
این هموطن مقیم فرانسه توضیح داد: یکی از برنامه های پیش بینی شده در جریان بازدید از ترکیه بازدید از کارگاه های مختلف تولید قالی بود. در این برنامه که برای تمامی توریست ها بسیار جذاب بود مراحل مختلف تولید قالی از تهیه انواع مواد اولیه از جمله پشم و ابریشم و استحصال و فراوری نخ های پشمی و ابریشمی تا آماده کردن دار و طراحی نقشه و بافت مورد بازدید قرار گرفت.
در هر مرحله که بسیار منظم و مرتب اجرا شد راهنما ها تلاش داشتند تا با توضیحات خود درباره قالیبافی ترکیه و تاریخ آن جنبه های زیباشناسانه این هنر را به نحوی اقناع کننده برای توریست ها تشریح می کردند.
در نهایت هم محصولات زیبایی را در معرض دید توریست ها قرار دادند. در این بخش از برنامه با اینکه سررشته ای از جزئیات فرش و قالی بافی ندارم ولی فرش های عرضه شده را بشدت آشنا یافتم و بنظرم رسید که این ها باید طرح های ایرانی باشند.
همین موضوع را درباره طرح های قالی ها در جمع مطرح کردم. متصدی مربوطه وقتی متوجه اصالت ایرانی ام شد نتوانست حرف مرا رد کند و گفت ما از طرح های ایرانی استفاده می کنیم ولی تغییراتی در آن می دهیم که این باید باعث شود تا طرح ترک نامیده شود!
این استدلال نه تنها برای من که برای همراهانم نیز سست بود.
حالا از این به بعد باید به سئوالات علاقمندانه همراهان فرانسوی ام راجع به قالی ایرانی توضیح میدادم. صد البته تنها می توانستم حرف های کلی و غیر تخصصی بزنم. جالب این که همین میزان هم برای آنها شنیدنی و جذاب بود!
چند نمونه از این فرش ها را که به نام فرش ترک به توریست ها معرفی می کردند .:
□
فرشهای ماشینی پلیاستر گزینهای مقرون به صرفه و با نگهداری کم برای مصرفکنندگان ارائه میدهند…
فرش اکباتان یکی از برندهای پیشرو در صنعت فرش کشور است که سالهاست با محصولات…
فرش آسایش با تکیه بر سالها تجربه و تخصص در صنعت فرش ماشینی، همواره تلاش…
فرش داریس با سالها تجربه در عرصه تولید و بازرگانی فرش ماشینی، همواره کوشیده است…
نساجی اطمینان، با افتخار گزارش خود را از شانزدهمین نمایشگاه بین المللی فرش ماشینی امسال…
داستان زندگی آقای طاهر صباحی این کتاب درباره کرمان است. باید آن را مطالعه کنیم.…