توسط مخترع ایرانی ساخته شد؛ پارچه های هوشمند جهت کنترل ضربان قلب

 

مخترعان ایرانی موفق به ساخت پارچه های هوشمندی شدند که می تواند ضربان قلب و علائم حیاتی بدن را کنترل کرده و به پزشک مخابره کند.

به گزارش نساجی نیوز و به نقل از مهر علی آقایی، مخترع « منسوج هوشمند AHIS ثبت کننده علائم حیاتی و حرکتی بدن افراد» مهمترین اطلاعات بدن را علائم حیاتی دانست و گفت: به فکر ساخت پارچه های هوشمندی افتادیم که بعد از تبدیل شدن این پارچه ها به لباس، علائم حیاتی و ضربان قلب را کنترل، ثبت و تحلیل کند.

وی بابیان اینکه لباس هوشمند می تواند بدون خطا وضعیت بدن را ثبت و تحلیل کند، افزود: افراد با پوشیدن این لباس می توانند از علائم حیاتی، علائم حرکتی بدن خود مطلع شوند و یا حتی این اطلاعات را به پزشک یا پرستار خود مخابره کنند.

آقایی با اشاره به اینکه ارسال اطلاعات به پرستار و یا پزشک می تواند به صورت زنده و آنی باشد، عنوان کرد: این پارچه قابل شستشو است و علائم حیاتی را مخابره می کند.

وی افزود: به همراه این لباس یک سیستمی است که می تواند علائم حیاتی و نوار قلب بیمار را از راه دور به پرستار بفرستد.

آقایی در خصوص کاربرد های دیگر این اختراع گفت: منسوج هوشمند علاوه بر ثبت علائم حیاتی (تنفسی، ضربان قلب) می تواند، علائم حرکتی در بیماران ناتوان جسمی، معلولین حرکتی، بیماران دیابتی و قلبی، بیماران اورژانسی، نوزادان و سالمندان را ثبت و تحلیل کند.

به گفته وی بیماران می توانند علائم حیاتی خود را به صورت مداوم و طولانی مدت و بدون محدودیت مکانی ثبت و تحیل کنند. همچنین بیماران حرکتی می توانند با استفاده از این منسوج هوشمند در دوران نقاهت کنترل شوند.

آقایی با تاکید بر اینکه این لباس برای ورزشکاران قابل استفاده است، عنوان کرد: این منسوج در کاربرد ورزشی می تواند روند تمرینی و نوع تغذیه ورزشکاران، همچنین رفتار حرکتی آنها را در شرایط شبیه سازی شده با محل مسابقه، بررسی کند.

به گفته وی از این پارچه ها می توان در هوافضا و کشتی سازی و برای تحلیل نیرو و کرنش اجزا و قطعات حساس به تغییر طول در تجهیزات هوایی، استفاده کرد. علاوه بر اینها پارچه های هوشمند در صنعت عمران برای ثبت انبساط و انقباض سازه ها، بررسی و ثبت نیروهای وارده بر قسمت های مختلف سازه نیز قابل استفاده هستند.

وی در خصوص بازارهای این نوع فناوری توضیح داد و افزود: با توجه به تخصصی بودن این فناوری، بازارهای نسوج هوشند می تواند بیمارستان ها، داروخانه ها، باشگاههای ورزشی و مراکز فروش تجهیزات پزشکی باشند.

به گزارش مهر؛ این اختراع دارای سطح سه بنیاد ملی نخبگان است و به ثبت رسیده است.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

گزارش صنعت نساجی و پوشاک ترکیه

نویسنده: دکترکامران داوری نیکو رایزن بازرگانی ایران در ترکیه آشنایی با صنعت نساجی و پوشاک…

2 روز ago

نمایشگاه فرش قازی آنتپ ۲۰۲۴: رویدادی موفق با چشم‌اندازهای امیدوارکننده برای آینده

گروه نمایشگاهی TÜYAP با همکاری اتاق بازرگانی قازی انتپ، نمایشگاه فرش قازی انتپ 2024 را…

7 روز ago

تمایز محصول استراتژی‌های کلیدی برای موفقیت در بازار رقابتی

تمایز محصول به یک استراتژی بازاریابی اشاره دارد که یک محصول را جذاب و متفاوت…

7 روز ago

شماره ۸۶ مجله نساجی کهن ویژه نامه تیرماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: شرکت معتمد تکس فهرست مطالب شماره 86 مجله نساجی کهن نمایشگاه اصفهان:…

1 هفته ago

انتخاب هیات رییسه جدید اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران (ویدیو)

انتخاب هیات رییسه و بررسی مسائل مهم صادرات روز دوشنبه اول مرداد ماه ۱۴۰۳ پنجاهُ…

1 هفته ago

ریچارد آرکرایت پیشگام انقلاب صنعتی و پدر سیستم کارخانه‌های مدرن

ریچارد آرک‌رایت: پدر سیستم کارخانه های صنعتی مدرن ریچارد آرکرایت بود. او که یک مرد…

1 هفته ago