Categories: اخبار نساجی

توصیه نهاوندیان در آستانه دور جدید مذاکرات هسته ای در ترکیه

 

رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران به مذاکرات پیش روی ۱+۵ با ایران در ترکیه اشاره کرد و گفت: حریف می خواهد قدرت رقابت واحدهای اقتصادی ایران در صحنه بین المللی را کم کند، بنابراین باید با فهم از این موضوع، هزینه های اضافی را جبران کرد؛ این شدنی است.

محمد نهاوندیان در گفتگو با مهر گفت: علیرغم تشدید تحریم ها، حجم تجارت خارجی ایران مرتبا در طول ۲۰ سال اخیر در حال افزایش بوده و در سال ۹۰ نیز عملیات تجارت خارجی کشور به نحوی انجام شده است که نشان می دهد بخش خصوصی و فعالان صحنه تجارت و صنعت کشور، کار خود را به خوبی انجام داده و می دانند که چه ابتکاراتی را باید از خود نشان دهند تا موانع پیش روی خود را بردارند.

رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران افزود: در چنین شرایطی، هر ترفندی که بدخواهان می اندیشند؛ باید ابتکار جدیدی را به کار زد و همه باید تلاش کرد که از مرحله دفع تحریم ها گذر کرده و شاهد رفع آنها باشیم.

وی تصریح کرد: نکته مهم این است که اگر رفتار بدخواهان بیرونی در اختیار ما نیست؛ مقررات داخل کشور اما دست خودمان است، بنابراین اگر برای صنعتگر و تاجر ایران در خارج کشور مشکلاتی ایجاد شود؛ در داخل می توان تسهیلات بانکی را به نوعی برای دور زدن آن فراهم کرد؛ به این معنا که در مقابل هر سنگی که بدخواهان به سمت اقتصاد ایران می اندازند، می توان دستی را گشود و تسهیلاتی را فراهم کرد.

به گفته نهاوندیان، برای واحدهای صنعتی، صادراتی و خدماتی کشور اگر محدودیتی ایجاد شد که باعث می شود هزینه بخشی از تجارت بالا رود؛ می توان در بودجه ردیفی را پیش بینی کرد که به واحدهای تحت این فشارها کمک کرده و قدرت مانور آنها را بالا برد.

وی به مذاکرات پیش روی ایران اشاره کرد و اظهار داشت: حریف می خواهد قدرت رقابت واحدهای اقتصادی ایران در صحنه بین المللی کم کند، بنابراین باید با فهم از این موضوع، هزینه های اضافی را جبران کرد؛ این شدنی است.

به اعتقاد رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران، اگر تشخیص ما این است که تهاجم، تهاجم اقتصادی است؛ چه اشکالی دارد که در بودجه سال ۹۱ ردیف ویژه ای در نظر گرفته شده و به این ترتیب هدف اصلی که کاهش قدرت رقابت واحدهای ایرانی است، از سوی بدخواهان تحقق پیدا نکند.

وی افزود: در رابطه با استفاده از پول ملی کشورهای طرف تجاری نیز باید اقدامات سریعی صورت گیرد و در رابطه با استفاده از ارزهای صادراتی و برگرداندن سیستم ارزی به سیاست تک نرخی و شناور مدیریت شده نیز اقدامات جدی باید صورت گیرد.

به اعتقاد نهاوندیان، بخش خصوصی هم باید کاملا مطلع و هم آهنگ با سیاستهای دستگاههای مسئول باشد؛ در آن صورت می توان بر مشکلات فائق آمد.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

انقلاب دیجیتال در صنعت فرش ایران: نقش واقعیت افزوده در بازاریابی و فروش

مقدمه فرش ایرانی، گنجینه‌ای از هنر و فرهنگ ایران زمین، قدمتی چند هزار ساله دارد.…

1 روز ago

آقای رسول پیرهادی: از طراحی فرش دستباف تا نوآوری در سنت

لطفاً خودتان را معرفی کنید و بگویید چگونه وارد حرفه طراحی فرش دستباف شدید؟ بنده…

5 روز ago

اجلاس سالانه فدراسیون جهانی تولیدکنندگان نساجی

اجلاس سالانه فدراسیون بین‌المللی صنایع نساجی جهان، به عنوان بزرگترین انجمن فعال در زمینه صنایع…

1 هفته ago

۹۲ میلیون دلار صادرات از کاشان در ۵ ماه نخست امسال

فرماندار ویژه کاشان گفت: در پنج ماه نخست امسال ۹۲ میلیون دلار صادرات از کاشان…

1 هفته ago

انصراف کلیه تولید کنندگان موکت از حضور در نمایشگاه فرش تهران

کلیه تولیدکنندگان موکت به دلیل عدم فراهم شدن فضایی متناسب با شأن و توقعات بازدیدکنندگان…

1 هفته ago