Categories: اخبار نساجی

توقف ترخیص کالا با ثبت سفارش جعلی

 

 

راه‌اندازی سامانه هوشمند در ۱۱ گمرک

رئیس کل گمرک ایران با اعلام راه‌اندازی سامانه هوشمند گمرکی در ۱۱ گمرک اجرایی کشور گفت: دیگر امکان ترخیص کالا با ثبت سفارش و یا گشایش اعتبار جعلی وجود ندارد.

به گزارش خبرنگار مهر، عباس معمارنژاد ظهر امروز در گردهمایی مسئولین کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز به استان های سراسر کشور با بیان اینکه باید یکسری اقدامات کلیدی تری را برای جلوگیری از قاچاق در کشور ارائه کنیم، گفت: هر محدودیتی که به تصویب می رسد گمرک را دچار مشکل می کند که چگونه آن را اعمال کند و تبعات به چه نحو دنبال شود.

رئیس کل گمرک ایران اظهارداشت: در طول سال ۷ میلیون کانتینر از طریق گمرکات کشور کالا خارج می کنند، بنابراین چگونه می توان در همه این موارد کنترل های فیزیکی و بازرسی انجام داد، بنابراین باید تلاش کنیم تا زمینه های قاچاق را تا حد ممکن از طریق تعرفه ها، محدودیت ها و مجوزها کاهش دهیم.

معمارنژاد تصریح کرد: تا زمانیکه فاصله قیمت در داخل کشور و در مرزها وجود دارد، قاچاق خواهیم داشت و امکان کنترل دقیق وجود ندارد. باید در کالاهای اساسی و سوخت سیاست قیمت‌گذاری منطقی دنبال شود.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: سالیانه حدود ۱۵ تا ۲۰ میلیون گوشی تلفن همراه در کشور مصرف می شود که ۱.۵ میلیون از آن به صورت قاچاق وارد می شود. در راستای الکترونیکی کردن فعالیت ها در گمرک سامانه هوشمند گمرکی در ۱۱ گمرک اجرایی کشور پیاده شد که از طریق آنها ۹۰ درصد حجم تجارت کشور انجام می شود.

رئیس کل گمرک ایران بیان داشت: سامانه مجوزها در گمرک ایجاد و پرتال ارزی فعال شد با این حال ۱۵ درصد واردکنندگان مشکلاتی با پورتال ارزی دارند اما هم اکنون هیچ ثبت و سفارش جعلی و گشایش اعتبار جعلی در گمرکات امکان ترخیص را ندارد.

معمارنژاد با اعلام اینکه در سال گذشته ۴۶ درصد پرونده های تشکیل شده قاچاق در گمرکات فقط نیم درصد ارزش کل کالاهای قاچاق بود، گفت: با این حال تعداد این پرونده ها حدود ۲۵ هزار مورد بوده است که زیر یک میلیون تومان بوده اند.

وی از تلاش برای ایجاد گمرکات نوین از یکسال گذشته سخن گفت و با بیان اینکه در راستای هوشمندسازی گمرکات باید در حوزه فرآیندهای تشریفات گمرکی، نوین سازی و استانداردسازی اتفاق بیافتد، گفت: در حوزه فناوری، ساختار سازمانی و قوانین و مقررات باید اقدامات موثری صورت گیرد.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

نقش طراح محصول در تجربه کاربر و توسعه محصول

 دکتر امیررضا باودر طراح محصول، مسئول تجربه‌ی کاربرِ یک محصول بوده و معمولاً اهداف کسب‌…

9 ساعت ago

موانع و راهکارهای توسعه صادرات در صنعت فرش ماشینی ایران (ویدیو)

آقای مهدی نوروزپور: در سال‌های اخیر، صادرات محصولات نساجی ایران با چالش‌ها و فرصت‌های متعددی…

2 روز ago

نمایشگاه اصفهان فرصتی برای نشست های ارزشمند و بین المللی (ویدیو)

نمایشگاه اصفهان جایگاه برگزاری برتر با نشست‌های ارزشمند آقای رضا مشیری رئیس هیئت مدیره و…

2 روز ago

بهبود صنعت نساجی ایران: درس‌هایی از ترکیه و راهکارهای پیشنهادی (ویدیو)

مهران مختاری: دکترای نساجی و تجربه ۳۷ ساله در صنعت من، مهران مختاری، با مدرک…

3 روز ago

پیشرفت نمایشگاه اصفهان و افزایش شرکت‌کنندگان و نقاط قوت پس از تهران (ویدیو)

نمایشگاه اصفهان: تجربه و پتانسیل رونق صنعت نساجی نمایشگاه امسال بسیار خوب بود و نسبت…

4 روز ago

پنجاه و نهمین مجمع عمومی انجمن صنایع نساجی ایران

از تأسیس تا پنجاه و نهمین مجمع عمومی انجمن صنایع نساجی ایران یکی از قدیمی…

4 روز ago