تولید نانوذرات ضدمیکروب :: امروزه استفاده از نانوذرات فلزی به دلیل خواص منحصربه فردشان در حوزههای مختلف علم کاربرد فراوان یافته است. پتانسیل کاربردی بالای نانو ذرات نقره در بخشهای مختلف، این نانو ذره را به عنوان یکی از مهمترین نانو ذرات تجاری مطرح کرده است. در حال حاضر نانو ذرات نقره کاربردهای فراوانی در صنعت و پزشکی دارند. عکسبرداری، تصفیه آب و هوا، مواد آرایشی بهداشتی و نساجی کاربردهای عمده این نانو ذرات هستند. تاکنون روشهای گوناگونی جهت سنتز نانوذرات نقره مورد استفاده قرار گرفته است.
اخیرا سنتز بیولوژیک این نانو ذرات با بهرهگیری از سیستمهای زیستی از قبیل باکتریها، قارچها، جلبکها و گیاهان بسیار مورد توجه قرار گرفته است و محققان دانشگاه شهید باهنر کرمان نیز در این زمینه دستاوردی را عرضه کردهاند. دکتر سید یوسف ابراهیمیپور، عضو هیأت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان و محقق طرح در این باره گفت: گیاه مامیران یکی از گیاهانی است که در گذشته بسیار مورد توجه بوده است. کیمیاگران قرون وسط تلاش میکردند با استفاده از شیرابه طلایی رنگ آن، سایر فلزات را به طلا تبدیل کنند.
وی ادامه داد: از زمانی که تأثیر این گیاه بر درمان انواع مختلف سرطان به اثبات رسیده، توجه ویژهای را به خود جلب کرده است. بر این اساس در این کار تحقیقاتی، از ریشه این گیاه به منظور سنتز نانوذرات نقره/نقره کلرید استفاده شد و در ادامه خاصیت ضد میکروبی این نانوذرات مورد بررسی قرار گرفت. محقق طرح با تاکید بر این که در این طرح بدون استفاده از مواد شیمیایی گرانقیمت و خطرناک، نانو ذرات ضد میکروب نقره با سرعت و بازدهی بالایی سنتز شد،یادآور شد: علاوه بر آن با استفاده از این روش ساده میتوان به نانو ذرات ریزتر و با کیفیت بالاتری دست یافت. ابراهیمیپور با اشاره به روند انجام این طرح خاطرنشان کرد: برای این منظور در ابتدا نانو ذرات نقره/نقره کلرید به روش بیولوژیکی و با استفاده از عصاره ریشه گیاه مامیران، از نمک نقره نیترات تهیه شد.
در ادامه نانوذرات سنتز شده با روشهای مختلف فیزیکو-شیمیایی شامل طیف الکترونی، پراش اشعه ایکس و میکروسکوپ الکترونی عبوری شناسایی شدند که اندازه متوسط نانو ذرات ۱۵ نانومتر بود. وی اضافه کرد: در نهایت به بررسی خواص ضد میکروبی این نانو ذرات بر روی باکتریهای گرم مثبت و گرم منفی پرداخته شد. به گفته وی، نتایج نشان میدهد که نانو ذرات حاصله از پتانسیل بالایی در کشندگی این دسته از باکتریها برخوردار است. نتایج این تحقیقات که حاصل تلاشهای دکتر یوسف ابراهیمی پور، دکتر شهرام پور سیدی و دکتر سعید اسماعیلی ماهانی از اعضای هیأت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان و حسین عالیشاه دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد است، در مجله Cluster Science منتشر شده است.
———————————————
تحریریه مجله نساجی کهن
ارسال مقالات و ترجمه جهت انتشار در سایت : info@kohanjournal.com
جهت دریافت آخرین خبرها و به روز ترین نمایشگاه های نساجی و فرش ماشینی ایران و جهان در فرم زیر ثبت نام کنید
نمایشگاه فرش و کفپوش (2025 CFE) از تاریخ 18 تا 21 دی ماه در مرکز…
شرکت ترکیه ایی Uğurteks Tekstil Makina Parkı با افتخار ارائهدهنده ماشینآلات نساجی دست دوم با…
مهندس قاسم حیدری، کارشناس ارشد تکنولوژی نساجی با توجه به اینکه ماشین آلات خط تولید…
سید شجاعالدین امامی رئوف، دبیر انجمن صنایع نساجی ایران، بیان کرد: برنامه هفتم توسعه در…
ابراهیم شیخ، معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت، اعلام کرد: در هشتماهه نخست…
دكتر محمد ميرجليلي: مدير نمایشگاه نساجی و پوشاک استان یزد و مدیرعامل شركت مهندسي تحقيقاتي…