تولید نانوذرات ضدمیکروب از عصاره‌ ریشه‌ یک گیاه

 تولید نانوذرات ضدمیکروب ::  امروزه استفاده از نانوذرات فلزی به دلیل خواص منحصربه ‌فردشان در حوزه‌های مختلف علم کاربرد فراوان یافته است. پتانسیل کاربردی بالای نانو ذرات نقره در بخش‌های مختلف، این نانو ذره را به‌ عنوان یکی از مهمترین نانو ذرات تجاری مطرح کرده است. در حال حاضر نانو ذرات نقره کاربردهای فراوانی در صنعت و پزشکی دارند. عکسبرداری، تصفیه‌ آب و هوا، مواد آرایشی بهداشتی و نساجی کاربردهای عمده‌ این نانو ذرات هستند. تاکنون روش‌های گوناگونی جهت سنتز نانوذرات نقره مورد استفاده قرار گرفته است.

اخیرا سنتز بیولوژیک این نانو ذرات با بهره‌گیری از سیستم‌های زیستی از قبیل باکتری‌ها، قارچ‌ها، جلبک‌ها و گیاهان بسیار مورد توجه قرار گرفته است و محققان دانشگاه شهید باهنر کرمان نیز در این زمینه دستاوردی را عرضه کرده‌اند. دکتر سید یوسف ابراهیمی‌پور، عضو هیأت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان و محقق طرح در این باره گفت: گیاه مامیران یکی از گیاهانی است که در گذشته بسیار مورد توجه بوده است. کیمیاگران قرون وسط تلاش می‌کردند با استفاده از شیرابه‌ طلایی ‌رنگ آن، سایر فلزات را به طلا تبدیل کنند.

وی ادامه داد: از زمانی که تأثیر این گیاه بر درمان انواع مختلف سرطان به اثبات رسیده، توجه ویژه‌ای را به خود جلب کرده است. بر این اساس در این کار تحقیقاتی، از ریشه‌ این گیاه به ‌منظور سنتز نانوذرات نقره/نقره کلرید استفاده شد و در ادامه خاصیت ضد میکروبی این نانوذرات مورد بررسی قرار گرفت. محقق طرح با تاکید بر این که در این طرح بدون استفاده از مواد شیمیایی گران‌قیمت و خطرناک، نانو ذرات ضد میکروب نقره با سرعت و بازدهی بالایی سنتز شد،یادآور شد: ‌علاوه بر آن با استفاده از این روش ساده می‌توان به نانو ذرات ریزتر و با کیفیت بالاتری دست‌ یافت. ابراهیمی‌پور با اشاره به روند انجام این طرح خاطرنشان کرد: برای این منظور در ابتدا نانو ذرات نقره/نقره کلرید به روش بیولوژیکی و با استفاده از عصاره‌ ریشه‌ گیاه مامیران، از نمک نقره نیترات تهیه شد.

در ادامه نانوذرات سنتز شده با روش‌های مختلف فیزیکو-شیمیایی شامل طیف الکترونی، پراش اشعه ایکس و میکروسکوپ الکترونی عبوری شناسایی شدند که اندازه‌ متوسط نانو ذرات ۱۵ نانومتر بود. وی اضافه کرد: در نهایت به بررسی خواص ضد میکروبی این نانو ذرات بر روی باکتری‌های گرم مثبت و گرم منفی پرداخته شد. به گفته وی، نتایج نشان می‌دهد که نانو ذرات حاصله از پتانسیل بالایی در کشندگی این دسته از باکتری‌ها برخوردار است. نتایج این تحقیقات که حاصل تلاش‌های دکتر یوسف ابراهیمی پور، دکتر شهرام پور سیدی و دکتر سعید اسماعیلی ماهانی از اعضای هیأت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان و حسین عالیشاه دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد است، در مجله‌ Cluster Science منتشر شده است.

———————————————

تحریریه مجله نساجی کهن

ارسال مقالات و ترجمه جهت انتشار در سایت : info@kohanjournal.com

جهت دریافت آخرین خبرها و به روز ترین نمایشگاه های نساجی و فرش ماشینی ایران و جهان در فرم زیر ثبت نام کنید

فرم ثبت نام سریع

جهت دریافت آخرین اخبار و رویدادهای نساجی و فرش ماشینی ایران و جهان در فرم زیر ثبت نام کنید
[instagram-feed]
بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

3 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

4 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

5 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

5 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

1 هفته ago

مزایا ومعایب شرکت های دانش بنیان

شرکت‌های دانش‌بنیان در ایران به شرکت‌هایی اطلاق می‌شود که بر پایه دانش و فناوری‌های نوین…

2 هفته ago