اخبار فرش ماشینی

تولیدکنندگان مجبورند با نشان خارجی محصولات خود را عرضه کنند/ سهم ۵۰ درصدی تولید ملی در صنعت پوشاک

یک مقام مسئول گفت: به‌ دلیل عدم فرهنگ‌سازی صحیح در زمینه خرید کالای ایرانی، اغلب تولیدکنندگان مجبورند با نشان خارجی محصولات خود را عرضه کنند.

امیر قدیمی نژاد رئیس اتحادیه فروشندگان طاقه فروشان پارچه ، درباره وضع پارچه در بازار گفت: هم اکنون کمبودی در تولید پوشاک نداریم و بازار پارچه برخلاف دیگر صنایع از تورم رنج نمی‌برد.
وی ادامه داد: باتوجه به ایام پایانی سال، افزایش قیمتی برای پارچه نداریم چرا که عرضه و تقاضا به هم وابسته است و هم اکنون تقاضا در بازار وجود دارد.

قدیمی نژاد با بیان اینکه ۵۰ درصد پارچه وارداتی و مابقی تولید داخل است اظهار کرد: صنعت نساجی در هر کشور رکن اصلی رشد اقتصادی است چرا که تولید پوشاک مصرف بالایی را نسبت به بقیه صنایع دارد.
به گفته وی، دولت می‌تواند سود تسهیلات پایین تری را برای تولیدکنندگان در نظر گیرد.
قدیمی نژاد در پاسخ به این پرسش که وضعیت تولید پارچه در ایران چگونه است افزود: بسیاری از پارچه‌ها و پوشاک عرضه شده در فروشگاه‌های مختلف باکیفیت و تولید داخل هستند، اما به‌ دلیل عدم فرهنگ‌سازی صحیح در زمینه خرید کالای ایرانی ، اغلب تولیدکنندگان مجبورند با نام و نشان خارجی محصولات باکیفیت خود را عرضه کنند.
وی در ادامه بیان کرد: صنایع نساجی و پوشاک بخش عمده‌ای از تولیدات صنعتی، اشتغال و صادرات کشور‌های درحال توسعه را تشکیل داده و اهمیت ویژه‌ای در توسعه و استراتژی‌های توسعه‌ای این کشور‌ها برعهده دارد.
این مقام مسئول افزود: واردات بی رویه قاچاق پوشاک موجب تعطیلی واحدهای نساجی و مقرون به صرفه نبودن تولید پارچه و پوشاک در کشور شده است. در واقع همه این عوامل دست به دست یکدیگر داده تا دیگر تولید داخلی در این صنعت مقرون به صرفه نباشد و همین امر موجب افزایش واردات شده است.
قدیمی نژاد حمایت از این صنعت و تشویق بخش خصوصی را بسیار ضروری و حیاتی دانست و گفت: این صنعت در حال حاضر با مشکلات یزرگی در حال دست و پنجه نرم کردن است. از مهم‌ترین آنها، واردات بی‌رویه در صنعت نساجی است. واردات بی‌رویه پوشاک از کشور‌هایی از جمله چین موجبات رکود صنعت نساجی در حوزه تولید پارچه و پوشاک را فراهم کرده است، علاوه بر این استقبال چشمگیر از این واردات زمینه را برای شکست بیشتر اهالی تولید در صنعت نساجی فراهم آورده است.

منبع: فصل اقتصاد

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

3 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

4 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

5 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

5 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

1 هفته ago

مزایا ومعایب شرکت های دانش بنیان

شرکت‌های دانش‌بنیان در ایران به شرکت‌هایی اطلاق می‌شود که بر پایه دانش و فناوری‌های نوین…

2 هفته ago