رئیس مرکز ملی فرش ایران گفت: یک میلیون بافنده فرش دستباف در کشور شناسایی شدند که حدود ۷۰۰ هزار نفر از این تعداد فعال هستند.
به گزارش خبر فوری به نقل از ایرنا، حمید کارگر روز شنبه در همایش ملی فرش دستباف در شهرکرد اظهار کرد: سالانه حدود ۳میلیون مترمربع فرش در کشور تولید می شود که از این میزان دو سوم تولیدات به ۸۰ کشور صادر می شود. به گفته وی، فرش در بخش صادرات غیرنفتی سهم ویژه ای در کشور دارد و همچنان ایران در جهان به عنوان صدرنشین صادرات فرش است.
کارگر تصریح کرد: به طور متوسط در یک دهه گذشته به طور متوسط ۵۰۰ میلیون دلار فرش از کشور صادر می شد که در سال های اخیر به دلایلی صادرات فرش بسیار ناچیز شده است.
رئیس مرکز ملی فرش ایران ادامه داد: برخی مشکلات درون و برون مرزی، رواج فرش ماشینی و کفپوش های جدید، تغییر سلیقه و سبک زندگی مردم و به خصوص تحریم های اقتصادی مانع تولید و صادرات فرش دستباف از ایران شده است.
کارگر تصریح کرد: از سال ۲۰۱۰ صادرات فرش ایران به ایالات متحده آمریکا ممنوع شد و این در حالی است که سالانه حدود ۱۶۵ درصد معادل ۸۰ میلیون دلار فرش ایران به این کشور صادر می شود.
به گفته وی، از دیماه سال ۹۴ بعد از توافقات برجام صادرات فرش در جهان از جمله آمریکا گسترش یافت.
وی اظهار کرد: در سال گذشته ۳۶۰ میلیون دلار فرش از کشور صادر شد که از این میزان ۹۰ میلیون دلار به آمریکا بود.
کارگر افزود: فرش به عنوان هنر، صنعت، دانش، منبع اشتغال و تثبیت جمعیت روستایی و جلوگیری از مهاجرت روستائیان به مناطق شهری دارای ارز فراوان است.
بنابراین گزارش در این همایش از ‘بتول نصر و بهمن شیرازی’ به عنوان قدیمی ترین فرشباف چهارمحال و بختیاری، آلبوم ۳۵۰ رنگ سنتی و ثابت گیاهی فرش توسط سیدعلی عسگری از پیشکسوتان فرش بافی استان و آلبوم یکهزار و ۲۰۰ رنگی ثابت گیاهی به روش علمی از مازیار کبیری از دانش آموختگان علمی این رشته، لوح زرین ثبت جهانی فرش بختیاری، مستند تلویزیونی فرش دستباف و آثار نفیس و قدیمی فرش دستباف استان رونمایی شد.
براساس آمارها ۱۰۴ هزار بافنده فرش در این استان شناسایی شده و هم اینک ۵۲ هزار دار قالی در قالب ۹ تعاونی فرش روستایی، ۲ تعاونیقالیبافی شهری و یک اتحادیه ساماندهی شده است.
خردادماه امسال با پیگیری های سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، فرش دستباف چهارمحال و بختیاری در فهرست سازمان جهانی مالکیت فکری وایپو (WIPO) ثبت شد.
کاربرد رنگهای زیبا با استفاده از عصاره گلها و گیاهان و مواد اولیه طبیعی، شادابی و زنده بودن طرحها و نقش های متنوع از عوامل تقاضای بالا برای خرید فرش چهارمحال و بختیاری است.
بیشتر فرش های چهارمحال و بختیاری را ‘یلمه’ بروجن، ‘گبه ریزباف’ اردل، فرش ‘بختیاری’ مناطق عشایری و مناطق بختیاری نشین و فرش چالشتری شهرکرد تشکیل می دهد.
براساس نظر برخی از محققان، طرح فرش ‘سرو و کاج’ چهارمحال و بختیاری بعنوان اصیل ترین طرح آریایی مطرح است.
فرش نقش چالشتری چهارمحال و بختیاری در استانهای مختلف کشور و کشورهای حوزه خلیج فارس، اروپا، آمریکا و کانادا طرفداران فراوان دارد.
تبلیغات روی جلد: ندتکس فهرست مطالب شماره 91 مجله نساجی کهن عدم برگزاری نمایشگاه دموتکس…
آقای مهدی جهانی نماینده شرکت نمایشگاهی تویاپ برگزارکننده نمایشگاه فرش استانبول در ایران چه…
براساس گزارشهای منتشرشده، صادرات ماشینآلات نساجی ایتالیا در ۹ ماهه نخست سال ۲۰۲۴ نسبت به…
نمایشگاه فرش و کفپوش (2025 CFE) از تاریخ 18 تا 21 دی ماه در مرکز…
شرکت ترکیه ایی Uğurteks Tekstil Makina Parkı با افتخار ارائهدهنده ماشینآلات نساجی دست دوم با…
مهندس قاسم حیدری، کارشناس ارشد تکنولوژی نساجی با توجه به اینکه ماشین آلات خط تولید…