Categories: اخبار نساجی

تولید و صادرات کفش در رکود/دولت شرایط واردات مواد اولیه را به سال ۹۰ برگرداند

 

رئیس هیئت مدیره متخصصان صنعت کفش با بیان اینکه از دولت انتظار داریم تا شرایط واردات مواد اولیه را برای واردکنندگان به سال ۹۰ برگرداند، گفت:دولت برای حل مشکلات صنعتگران کشور باید نگاه جهادی داشته باشد.

علی لشگری در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به اینکه در حال حاضر صنعت کفش نیز مشابه سایر صنایع دیگر با مشکلات متعددی روبه رو است، اظهار داشت: قدرت خرید مردم و واریز نقدینگی به واحدهای تولیدی کاهش پیدا کرده است و همین امر باعث شده تولیدکنندگان نه تنها در بازار داخلی بلکه در بازار صادراتی نیز با مشکلاتی مواهه شوند.

وی با بیان این که صادرات کفش ایرانی در ۴ ماه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از نظر ارزش ۲۱.۵ درصد کاهش یافته است، افزود: از لحاظ وزنی نیز صادرات کفش در ۴ ماه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه ۱۷ درصد کاهش داشته است.

لشگری از جمله دلایل اصلی کاهش حجم صادارت کشور در حوزه کفش را بازار صادراتی عراق دانست و گفت: متأسفانه ایران ۶۰ درصد از صادارت خود را به بازار عراق و مابقی را به کشورهای آذربایجان و افغانستان دارد که در شرایط فعلی با حضور دو رقیب جدی ترکیه و چین در بازار عراق با کاهش صادرات به این کشور روبه رو شدیم.

 رئیس هیئت مدیره جامعه مدیران و متخصصان صنعت کفش اضافه کرد: کاهش حجم صادارت باعث شده تا حجم تولید در داخل کشور هم کاهش پیدا کند.

* واردات مواد اولیه سخت تر شد

وی با اشاره به اینکه از دولت انتظار داریم تا شرایط واردات مواد اولیه را برای واردکنندگان به سال ۹۰ برگرداند، تصریح کرد: در سال ۹۰ هر واردکننده مواد اولیه می توانست با استفاده از اعتبار ارزی خود مواد مورد نیاز واحدهای تولیدی را به کشور وارد کند اما در شرایط فعلی سیستم بانکی ایستگاه های بازرسی زیادی را ایجاد کرده که این امر مشکلات زیادی را برای واردکنندگان مواد اولیه به وجود آورده است.

لشگری با اعتقاد براینکه  بانک مرکزی نباید در شرایط رکود چنین موانعی را پیش روی واردکنندگان قرار دهد، اظهار داشت: دولت باید بستر سازی مناسبی را برای ارائه مواد اولیه با کیفیت به واحدهای تولیدی ایجاد کند.

وی با اشاره به اینکه در کنار مشکل مذکور قیمت مواد اولیه پتروشیمی‌ها در بورس کالا نیز گران شده است، گفت: تحریم های داخلی در کنار تحریم های خارجی امکان فعالیت را از واحدهای تولیدی گرفته است.

 رئیس هیئت مدیره جامعه مدیران و متخصصان صنعت کفش ضمن بیان این که دولت برای حل مشکلات صنعتگران کشور باید نگاه جهادی داشته باشد، اظهار داشت:هم اکنون فعالان صنعت کفش به تولید کالاهای با ارزش افزوده گرایش پیدا کرده اند که اگر در این مسیر دولت حمایت های لازم را در ارائه مواد اولیه انجام دهد رشد تولید و افزایش حجم صادارت امکان پذیر خواهد شد.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

شماره ۹۱ مجله نساجی کهن ویژه نامه آذر ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: ندتکس فهرست مطالب شماره 91 مجله نساجی کهن عدم برگزاری نمایشگاه دموتکس…

1 روز ago

مصاحبه با آقای مهدی جهانی نماینده شرکت نمایشگاهی تویاپ برگزارکننده نمایشگاه فرش استانبول در ایران

  آقای مهدی جهانی نماینده شرکت نمایشگاهی تویاپ برگزارکننده نمایشگاه فرش استانبول در ایران چه…

1 روز ago

کاهش ۱۲ درصدی صادرات ماشین‌آلات نساجی ایتالیا در ۹ ماهه اول ۲۰۲۴

براساس گزارش‌های منتشرشده، صادرات ماشین‌آلات نساجی ایتالیا در ۹ ماهه نخست سال ۲۰۲۴ نسبت به…

3 روز ago

دریافت بلیط رایگان نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول

نمایشگاه فرش و کفپوش (2025 CFE) از تاریخ 18 تا 21 دی ماه در مرکز…

3 روز ago

فروش ماشین‌آلات نساجی دست دوم باکیفیت

شرکت ترکیه ایی Uğurteks Tekstil Makina Parkı با افتخار ارائه‌دهنده ماشین‌آلات نساجی دست دوم با…

6 روز ago

برنامه ریزی کامل سرویس و نگهداری پیشگیرانه ماشین آلات ریسندگی – کاردینگ

مهندس قاسم حیدری، کارشناس ارشد تکنولوژی نساجی با توجه به اینکه ماشین آلات خط تولید…

1 هفته ago