اخبار نساجی

تولید ۶۵ هزارتن پنبه برای امسال پیش بینی شد

مدیرعامل صندوق پنبه گفت: برآورد‌ها حاکی از آن است که امسال تولید پنبه به ۶۰ تا ۶۵ هزارتن برسد.

محمدحسین کاویانی مدیرعامل صندوق پنبه گفت: از ابتدای فصل برداشت تاکنون ۲۰ درصد تولید پنبه در استان گلستان برداشت شده است و پنبه‌های تولیدی توسط صنایع نساجی خریداری و حمل می‌شود.

به گفته او، طی چند روز اخیر کمتر از هزارتن پنبه تصفیه تولید و ۸۰ درصد آن توسط صنعت نساجی حمل شده است، اما صنایع نساجی اذعان می‌کنند که نقدینگی لازم برای خرید ندارند.

کاویانی با بیان اینکه در ۴ماهه نخست امسال ۱۸ هزارتن نخ و ۳۵ هزارتن پنبه وارد شده است، افزود: صنعت نساجی مدعی است که بخشی از واردات نخ بصورت پیله‌وری انجام می‌شود که بر این اساس آمار دقیقی نداریم و از طرف دیگر به سبب آنکه نخ وارداتی با دریافت یارانه و جایزه صادراتی از سوی کشور به واردکننده داده شده، می‌توانند کمتر از نرخ عرضه کنند که به همین علت صنایع نساجی خیلی خرید پنبه ندارند و همواره اعلام می‌کنند که تا پایان مهرماه نیاز صنعت نساجی را در انبار‌ها دارند و در تابستان بدلیل قطعی برق، حجم زیادی پنبه در کارخانه موجود است و به همین علت خرید کمتری انجام می‌دهند.

سال گذشته ۱۰۸ هزارتن پنبه وارد کشور شد

مدیرعامل صندوق پنبه ادامه داد: بنابر آمار سال گذشته ۱۰۸ هزارتن پنبه وارد شد و واردات پنبه بدلیل اینکه بخش عمده بصورت پیله وری انجام می‌شود، آمار دقیقی نداریم. هرچند برآورد‌ها حاکی از آن است ۳۵ تا ۴۰ هزارتن نخ پنبه‌ای وارد می‌شود.

او با بیان اینکه یک سوم پنبه مورد نیاز صنعت نساجی در داخل تامین می‌شود، افزود: براساس آمار سالانه ۱۸۰ هزارتن پنبه مورد نیاز صنعت نساجی است که حدود ۶۰ هزارتن در داخل تامین می‌شود که برای دستیابی به خودکفایی برنامه‌ها در گذشته بدلیل عدم حمایت‌ها اجرا نشد که با استمرار این روند نمی‌توان انتظار داشت که بیش از این میزان پنبه تولید کرد چراکه زراعت پنبه مورد استقبال کشاورزان نیست و صرفه اقتصادی ندارد.

قطعی برق تولید پنبه ۱۵ درصد کاهش داد

کاویانی با بیان اینکه امسال تولید پنبه به ۶۰ تا ۶۵ هزارتن خواهد رسید، گفت: اگر دولت حمایت کافی از این صنعت داشته باشد، خودکفایی پنبه در برنامه هفتم محقق می‌شود، در غیراین صورت کشت پنبه بازهم کاهش می‌یابد.

مدیرعامل صندوق پنبه با اشاره به تاثیر قطعی برق بر تولید پنبه گفت: برآورد‌ها حاکی از آن است که امسال تولید پنبه به ۶۰ تا ۶۵ هزارتن برسد چراکه قطعی برق فصل تابستان به تولید پنبه آسیب زد به طوریکه برآورد می‌شود قطعی برق چاه‌های کشاورزی منجر به کاهش ۱۰ تا ۱۵ درصدی تولید شده باشد که محاسبات دقیق آن را وزارت نیرو و وزارت جهاد باید اعلام کنند.

او با بیان اینکه کمتر از ۵۰ درصد پنبه مورد نیاز صنعت نساجی در داخل تامین می‌شود، افزود: بنابر آمار صنعت نساجی ماهانه ۱۲ تا ۱۵ هزارتن پنبه نیاز دارد که در سنوات گذشته بخش اعظم نیاز از طریق واردات تامین می‌شود.

مدیرعامل صندوق پنبه با تاکید بر حمایت از تولید پنبه افزود: وقتی دولت اعلام می‌کند پنبه زراعت استراتژیک است، از این رو حمایت ویژه‌ای در برابر افت قیمت جهانی پنبه داشته باشد تا تولید صرفه اقتصادی باشد.

کاویانی با بیان اینکه پتانسیل خودکفایی و تولبد ۵۰۰ هزار تن پنبه در کشور وجود دارد، گفت: علی رغم آنکه برنانه هفتم بر خودکفایی پنبه تاکید کرده است، اما دولت هیچ برنامه حمایتی از این محصول نداشته است. حال انتظار می‌رود حمایت از این صنعت صورت بگیرد تا خودکفایی محقق شود.

الهام حبیبی

Recent Posts

اولین کنگره موزه صدبرک خانم

نویسنده: سیامک عیقرلو موزه صدبرک خانم  Sedberk Hanım متعلق به خانواده کوچ اولین موزه خصوصی…

2 روز ago

آکسارای: معرفی بخش‌های مختلف و خدمات مجموعه تولیدی (ویدیو)

آکسارای با بیش از یک دهه تجربه در زمینه تولید و عرضه محصولات متنوع نساجی،…

3 روز ago

آرمو تحولی دیجیتال در صنعت فرش با واقعیت افزوده (ویدیو)

آرمو، که در زمینه ارائه راهکارهای واقعیت افزوده (AR) برای صنعت فرش در ایران فعالیت…

3 روز ago

طراحی محصول خلق تجربه‌ای دلپذیر و موفقیت در بازار

طراحی محصول فرایند ایده‌پردازی، خلق و تولید مجدد محصولاتی است که می‌تواند نیاز کاربر را…

4 روز ago

تفکر طراحی: رویکردی نوآورانه برای حل مسائل پیچیده و خلق محصولات کاربرمحور

نویسنده: دکترامیررضا باودر تفکر طراحی روش یا رویکردی است که به افراد (مانند مدیران محصول…

5 روز ago

ریچارد آرک‌رایت: پیشگام سیستم کارخانه‌های مدرن و انقلاب صنعتی

ریچارد آرک‌رایت: پدر سیستم کارخانه های صنعتی مدرن ریچارد آرکرایت بود. او که یک مرد…

5 روز ago