Categories: اخبار نساجی

تک نرخی شدن ارز راهکار خاص خود را می‌طلبد

 

 

زمینه‌های حذف ارز مرجع فراهم نشده بود

از آنجایی که دولت زمینه‌های حذف ارز مرجع را فراهم نکرده بود، افزایش قیمت‌ها و غیر کنترل شدن بازار طبیعی بود.

محسن بهرامی ارض اقدس، رییس کمیسیون تجارت اتاق تهران در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره تصمیم دولت مبنی بر حذف ارز مرجع و تصمیم مجدد مبنی بر عدم حذف آن، گفت: حرکت به سمت تک نرخی شدن ارز و حذف ارز مرجع حرکت مثبتی است ولی راهکار خاص خود را می‌طلبد.

وی با بیان این‌که دولت اگر قرار بود ارز مرجع را حذف کند باید در کنار این اقدام سیاست‌های جبرانی را برای کنترل قیمت‌ها اتخاذ می‌کرد، اظهار کرد:‌ این سیاست‌های جبرانی لازمه حمایت از اقشار ضعیف جامعه بوده است زیرا با تغییر نرخ ارز تغییر قیمت‌ها قطعا آسیب‌های جدی به قشرهای حساس جامعه وارد می‌کند.

رییس کمیسیون تجارت اتاق تهران ادامه داد: یکی از سیاست‌های جبرانی در راستای حمایت از اقشار ضعیف جامعه این است که برای جامعه هدف که قرار است کالاها ارزان‌تر به دست آن‌ها برسد مابه التفاوت ریالی پیش بینی ‌شود، بن کالایی تعلق گیرد یا دستگاه‌های مسوول توزیع کالا با نرخ کنترلی مابه التفاوت افزایش قیمت را پرداخت کنند.

وی با تاکید بر این‌که تک نرخی شدن ارز خوب است، اظهار کرد: طبیعی بود که اگر اقدامات فوق انجام نمی‌شد قیمت کالاها افزایش می‌یافت که اتفاقا این اتفاق هم رخ داد.

بهرامی با بیان این‌که خود مسوولان از دولت دستور داشتند که صبح شبنه هفته قبل افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی برخی کالاهای اساسی را اعلام کنند گفت: بعدا ما شنیدیم کسانی که طبق دستور این خبر را در وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرده‌اند برکنار شدند و با پادرمیانی در سمت خود مانده‌اند.

رییس کمیسیون تجارت اتاق تهران اظهار کرد: طی هفته قبل با اعلام این خبرها نگرانی‌هایی بوجود آمد و باعث هجوم مردم برای خرید این کالاها شد. همین امر موجب شد که بلافاصله قیمت کالاها در بازار افزایش یابد و همین امر موجب پشیمانی دولت از اتخاذ چنین تصمیمی شد.

به گفته وی، پس از پشیمانی از اتخاذ چنین تصمیمی و اعلام این که از اول قرار نبوده ارز مرجع حذف شود قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت و معاون توسعه بازرگانی داخلی این وزارتخانه قربانی شدند و دو مرتبه در سمت خود باقی ماندند.

بهرامی با تاکید بر این‌که این قبیل تصمیمات دولت در گذشته نیز به کرات دیده شده بود، خاطرنشان کرد: زیاد تعجب‌آور نیست، زیرا پیش از مطرح شدن حذف ارز مرجع ما با تصمیماتی مانند ممنوع شدن صادرات و سپس آزاد شدن آن مواجه بودیم.

رییس کمیسیون تجارت اتاق تهران بیان کرد: در جامعه‌ای که ۱۵ میلیون خانوار در آن زندگی می‌کنند اگر این تعداد خبردار شوند که قرار است گوشت گران شود اگر هر کدام حتی یک کیلو گوشت خریداری کنند ۱۵ هزار تن گوشت در بازار کم می شود. اگر هر کدام یک کیلو روغن تهیه کنند می‌شود ۱۵ هزار تن و همین رقم‌ها باعث ایجاد کمبود در بازار می‌شود.

وی با تاکید بر این‌که جمع‌آوری این مقدار گوشت، روغن و حتی شکر در بازار طبیعی است که کمبود ایجاد می‌کند، اظهار کرد: همین کمبود نیز موجب افزایش دو چندان قیمت‌ها و ایجاد آشفتگی در بازار می‌شود.

بهرامی در پایان گفت: قرار بود ارز مرجع کالاها حذف شده و واردات آن‌ها به جای ارز مرجع با ارز مبادله‌ای انجام شود ولی انتشار خود این خبر باعث افزایش و گرانی قیمت‌ها شد و پس از آن‌که دولت متوجه شد چنین تصمیمی به شدت روی بازار تاثیر می‌گذارد از تصمیم خود منصرف شد ولی قیمت‌ها کاهش نیافت.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول: موفقیتی در سایه اتحاد

روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…

1 روز ago

پنج نمایشگاه برتر فرش و کفپوش در سال ۲۰۲۵

سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصت‌ها و چالش‌های جدید برای صنعت فرش و کفپوش…

1 روز ago

چالش‌های صنعت نساجی اروپا در میانه تحولات جهانی و منطقه‌ای

صنعت نساجی و ماشین‌آلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالش‌های منحصربه‌فردی مواجه…

4 روز ago

افزایش ۲۰ درصدی صادرات ماشین‌آلات نساجی ترکیه در ۱۰ ماهه اول ۲۰۲۴

رئیس انجمن صنعت‌گران ماشین‌آلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…

5 روز ago

رانت واردات ۷۵۰ میلیون دلار پارچه بی‌کیفیت با ارز نیما

سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…

5 روز ago

افزایش جایگاه برندهای پوشاک ترکیه در بازار جهانی پس از ۲۰۳۰

رمضان کایا، رئیس مشترک انجمن تولیدکنندگان پوشاک ترکیه (TGSD) اظهار داشت که پوشاک از جمله…

1 هفته ago