رئیس مرکز ملی فرش ایران گفت: تاکنون شش برند فرش ایران در مرکز مالکیت معنوی جهان به ثبت رسیده است.
به گزارش خبرگزاری فارس از کرمان محمدباقر علیخانی شامگاه چهارشنبه در حاشیه افتتاح نمایشگاه دائمی فرش گنجینه هنرمندان خوبان استان کرمان در جمع خبرنگاران اظهار داشت: فرش ایران به ۷۰ کشور دنیا صادر و ۴۵ درصد صادرات فرش ایران به کشورهای آسیایی، ۴۳ درصد اروپایی و سه درصد به صورت متفرقه انجام میشود و صادرات فرش ایران تا اول بهمن امسال حدود ۴۰۰ میلیون دلار بوده است.
وی با اشاره به اینکه با اعمال تحریمها برخی بازارها دچار مشکل شدند، افزود: اما اقداماتی برای ایجاد بازارهای صادراتی جدید انجام شده و صادرات در چین به عنوان بازار جدید فرش ایران انجام و در برزیل نیز آغاز شده است و در کشورهایی از جمله آفریقای جنوبی و ویتنام هم مطالعاتی در دست انجام است.
علیخانی بیان داشت: اثر تحریمها بر صادرات فرش ایران به عنوان کار هنری قوی، بسیار ضعیف است، زیرا فرش ایران با خانوادههای جهان عجین شده است.
وی با اشاره به اینکه ۸ میلیون نفر در برگیرنده ۱۰ درصد جمعیت کشور هستند در عرصه صنعت فرش مشارکت دارند، تصریح کرد: با توجه به استعداد فوقالعاده هنرمندان صنعت فرش ایران در حوزههای طراحی و بافت فرش، سهم بافنده از تولید فرش باید افزایش یابد.
رئیس مرکز ملی فرش ایران عنوان کرد: هند، پاکستان، نپال، افغانستان و چین را از جمله مهمترین رقبای فرش ایران در بازارهای جهانی ذکر کرد.
علیخانی با اشاره به اینکه تلاش برای ثبت مالکیت معنوی فرش ایران آغاز شده است، گفت: تاکنون شش برند فرش ایران در مرکز مالکیت معنوی جهان به ثبت رسیده است و مدیریت ثبت مالکیت معنوی در مجموعه مرکز ملی فرش ایران ایجاد شده و اقدامات لازم در این زمینه در دست انجام است.
وی بیان داشت: نگاه به هنر فرشبافی باید در جامعه تغییر کند و جامعه مطبوعاتی در این زمینه نقش مهمی را بر عهده دارند.
علیخانی افزود: با ثبت برند فرش ایران به دنبال محدود کردن رقبای خود هستیم و اکثر نقشهای مورد استفاده در بافت فرش سایر کشورها به طرحهای کشور ما بستگی دارد.
وی با اشاره به اینکه یکی از دلایل خروج بافندههای فرش از این صنعت و هنر درآمد پایین آنها است، تصریح کرد: معتقدیم ۵۰ درصد درآمد حاصل از فرش باید به بافندهها اختصاص یابد.
نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…
تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفتهترین فناوریهای…
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…