جایگاه صنعت نساجی و فرش در حماسه اقتصادی

سرمقاله شماره ۱۸ مجله نساجی کهن- خرداد ۹۲

 

جایگاه صنعت نساجی و فرش در حماسه اقتصادی

شاید باورتان نشود وقتی قلم به دست می گیرم تا سر مقاله شماره ۱۸ مجله کهن را بنویسم انگار دیگر قلم نائی برای حرکت بر روی کاغذهای ارزشمند مجله کهن را ندارد. کاغذهایی که بال در آورده اند و با نرخ دلار به سمت آسمان پرواز می کنند و هر روز نفس کشیدن را برای اهالی مطبوعات و مجلات سخت و سخت تر می کنند. راستش را بخواهید از نوشتن سرمقاله های بی فایده خسته شده ایم. نه ما، که از ما بزرگتر ها هم آنقدر که گفته اند و نوشته اند و صدایشان به جایی نرسیده خسته شده اند. به همین خاطر دوست دارم به جای نوشتن آمار و ارقام و نقد و بررسی های معمول، سخن را با جمله ای زیبا از سعدی آغاز کنیم که می گوید “هر که علم خواند و عمل نکرد بدان ماند که گاو راند و تخم نیفشاند”
شاید به ظاهر این جمله نغز سعدی با عنوان سر مقاله ما که حماسه اقتصادی و صنعت نساجی است، ارتباطی نداشته باشد اما خواهید دید که ارتباط دارد. در کشور ما خدا را شکر نظریه پردازان، کارشناسان، اقتصادانان و افراد خبره ای وجود دارند که اوضاع اقتصادی کشور، وضعیت تولید، مشکلات و البته راه حل های برون رفت از بحران اقتصادی کشور را به خوبی تحلیل و بیان می کنند.
مجلات تخصصی، اقتصادی، روزنامه و رسانه ها هم هر روز و هر ساعت مسائل و مشکلات مبتلا به صنعت  و تولید در همه صنایع و البته صنعت کهن نساجی را قلم می زنند و بازگو می کنند اما جالب اینکه اوضاع بهتر نمی شود. انگار همه عالم بی عملند به مانند زنبور بی عسل!
اگر کمی عمیق تر به اطراف خود نگاه کنیم می بینیم که اینگونه هم نیست. شاید بتوان این تقسیم بندی را عادلانه تر انجام داد. باید بگوئیم عده ای می دانند و به هر دلیل معلوم یا نا معلومی که بیشتر به خودشان بر می گردد عمل نمی کنند.
عده ای دیگر می دانند اما نمی توانند یا میدانی به آن ها داده نمی شود که عمل کنند و دسته آخر عده ای هستند که اصولاً آنچه را باید بدانند، نمی دانند که بخواهند عمل کنند!!
حالا اینکه چرا این همه کارشناس با این همه راهکار و نظریه راه به جایی نمی برند، یا این راهکارها و نظرات اشتباه و بی راهه اند و یا افرادی که در مسند اجرا هستند نمی دانند که باید چه کنند و یا آن هایی که می دانند گوشه گیر شده اند.
سال هاست که فعالان صنعت نساجی کشور از توانایی های این صنعت در توسعه اقتصادی سخن می گویند. سال های سال است که کارشناسان اقتصادی از پیشرفت های اقتصادی چین، هند و ترکیه و … با اهمیت دادن و حمایت از صنعت نساجی حرف می زنند. امروز که دیگر مثال چین و ترکیه کهنه شده و این کشورها با ما بسیار فاصله گرفته اند، همه ما از توسعه اقتصادی ویتنام و بنگلادش و سنگاپور بر پایه صنعت نساجی حرف می زنیم و وای به روزی که از این کشورها هم عقب بمانیم که دیگر کارمان زار است.
البته شاید هم باید راه حلی برای دفع بلای متخاصمان داخلی و خارجی پیدا کنیم چون که بسیار شنیده ایم که می گویند می دانیم و می خواهیم انجام دهیم اما نمی گذارند! این جاست که دیگر حرفی برای گفتن باقی نمی ماند، چون نه دستمان به آن هایی که نمی گذارند! می رسد و نه قدرت اثبات خلاف آن را داریم. حالا می توانم به همین چند خط که خواندید اکتفا کنم و مطمئن باشم که می توانید متوجه شوید که چه رابطه ای بین آن جمله سعدی و تیتر سرمقاله وجود دارد. بنابراین با خیالی راحت سرمقاله را تمام می کنم.
در پایان در آستانه انتخابات جدید ریاست جمهوری و حماسه سیاسی کشور امیدواریم زمام امور اجرایی کشور با انتخاب مدبرانه مردم ایران به دست کسی بیفتد که هم کارشناس و خبره و هم مرد عمل باشد چرا که تنها راه نجات کشور و بهبود اوضاع اقتصادی و معیشتی مردم همان حمایت از تولید ملی و تولید ثروت است.

در این شماره از مجله نساجی کهن مطالب ارزشمندی چون مصاحبه با مدیر نمایشگاه های دموتکس شرکت نمایشگاه های آلمان، معرفی سیستم های کوئیچ در صنعت الیاف مصنوعی، سیستم های تمیز کننده انواع فرش و کفپوش و بسیاری مقالات و اخبارهای خواندنی دیگر را برای شما تهیه کرده ایم. لازم به ذکر است این شماره مجله در ۴ نمایشگاه نساجی استانبول یعنی نمایشگاه های ITM 2013، EVTEKS نخ استانبول و منسوجات بی بافت استانبول و از طریق غرفه های اختصاصی مجله نساجی کهن توزیع خواهد شد. امیدواریم که از مطالعه این شماره مجله هم لذت ببرید.

سر دبیر-بهنام قاسمی

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول: موفقیتی در سایه اتحاد

روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…

4 روز ago

پنج نمایشگاه برتر فرش و کفپوش در سال ۲۰۲۵

سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصت‌ها و چالش‌های جدید برای صنعت فرش و کفپوش…

4 روز ago

چالش‌های صنعت نساجی اروپا در میانه تحولات جهانی و منطقه‌ای

صنعت نساجی و ماشین‌آلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالش‌های منحصربه‌فردی مواجه…

6 روز ago

افزایش ۲۰ درصدی صادرات ماشین‌آلات نساجی ترکیه در ۱۰ ماهه اول ۲۰۲۴

رئیس انجمن صنعت‌گران ماشین‌آلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…

1 هفته ago

رانت واردات ۷۵۰ میلیون دلار پارچه بی‌کیفیت با ارز نیما

سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…

1 هفته ago

افزایش جایگاه برندهای پوشاک ترکیه در بازار جهانی پس از ۲۰۳۰

رمضان کایا، رئیس مشترک انجمن تولیدکنندگان پوشاک ترکیه (TGSD) اظهار داشت که پوشاک از جمله…

2 هفته ago