عدم نظارت بر فروش اوراق مشارکت پروژه های ساختمان سازی موجب شده است که نرخ فروش سهام یک پروژه در دو روز با دو قیمت متفاوت تعیین شود.
به گزارش خبرنگار مهر، با افزایش ارزش افزوده در ساختمان سازی، این بازار در سال های گذشته با رونق زیادی مواجه شد و افراد بسیاری حتی از مشاغل دیگر وارد ساخت و ساز و صنعت ساختمان سازی شدند که موجب شد که بلندمرتبه سازی در کشور و به خصوص کلان شهرها افزایش پیدا کند و بخش زیادی از سرمایه گذاران وارد این بازار شوند.
براین اساس بلندمرتبه سازی در اولویت کار سرمایه گذارانی قرار گرفت که به دنبال کسب سود بالا و استفاده حداکثری از زمین هستند. در این میان سرمایه گذاران وارد ساخت مجمتع های مسکونی، تجاری و تفریحی شدند که علاوه بر فروش واحدهای اداری و مسکونی، سود بیشتری را از محل های تجاری به دست بیاورند.
در برخی از این پروژه ها، سرمایه گذاران برای افزایش سرمایه اقدام به فروش سهام می کنند تا از این طریق منابع مالی پروژه های بزرگ را تامین کنند اما به دلیل نبود نظارت در این بخش، مشکلاتی برای خریداران بوجود آمده است که نهادی هم پاسخگوی آن نیست.
در واقع سرمایه گذاران با ثبت یک شرکت، اقدام به فروش سهام می کنند درحالیکه ناظر قانونی بر کار آنها نظارت نمیکند و به هر میزان و با هر رقمی که بخواهند این سهام را میفروشند که در برخی اوقات موجب زیان خریداران میشود.
خریداران به دلیل سودی که تعداد انگشت شماری از پروژه ها نصیب خریداران کرده است، وارد این پروژه ها میشوند در حالی که اغلب آنها در مدت زمان ذکر شده به پایان نمیرسند و در نهایت سود واقعی را نصیب خریداران خود نمیکند.
فروشنده ها هم سعی میکنند با آگهی های پرزرق و برق نظر مشریان را به خود جلب کنند در حالیکه نظارت درستی بر آگهی های صداو سیما و روزنامه ها وجود ندارد و هرچه که فروشنده اعلام کند در آگهی ها استفاده میشود بنابراین نمی توان به این آگهی ها اکتفا کرد.
براساس این گزارش، در یکی از این آگهی ها که در یکی از روزنامه های معتبر کشور منتشر شده است، سهام یک مجمتع فرهنگی، تجاری، مسکونی که با توصیف های مشتری پسند سعی در ترغیب خریداران دارد مبلغ خرید سهام در دو روز، دو قیمت متفاوت تعیین شده است در حالی که مشخص نیست برچه اساسی این قیمتها تعیین میشود.
در واقع مرجع تعیین کننده قیمت فروش سهام مشخص نیست و فروشنده ها با توجه به استقبال مشتریان قیمتها را بالا میبرند در صورتی که ممکن است نرخ واقعی سهام این میزان نباشد.
در تماس خبرنگار مهر، یکی از مشاوران فروش این شرکت گفت که این شرکت هفته ای دوبار جلسه برگزار میکند و براساس روند خرید مشتریان قیمتها را بالا میبرد بنابراین هرچه استقبال بیشتر باشد ما هم نرخ ها را افزایش میدهیم.
این درحالی است که نظارت درستی هم بر مالکیت این نوع شرکت ها وجود ندارد و همانطور که در سال های گذشته رخ داد برخی با دریافت پول از مشتریان کلاهبرداری میکنند در حالی که پروژه ای هم وجود ندارد. در نهایت هم پرونده وارد بخش قضایی میشود و هیچ نهاد یا سازمانی هم پاسخگوی خریداران نیست.
نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…
تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفتهترین فناوریهای…
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…