Categories: اخبار نساجی

جدیدترین نرخ رشد صنعت کشور مثبت دو درصد اعلام شد

 

 نخستین بار محمدرضا نعمت زاده در اولین روزهای فعالیت خود در دولت یازدهم از منفی شدن نرخ رشد صنعت کشور برای نخستین بار طی دهه‌های اخیر خبر داد. وزیر صنعت، معدن و تجارت خبر داد که در سال ۱۳۹۱ نرخ رشد صنعت به منفی ۹.۵ درصد رسید.

نعمت زاده در ادامه و در بهمن ماه سال ۱۳۹۲ نرخ رشد بخش صنعت کشور را منفی‌تر نیز اعلام کرده و گفت که در سال ۱۳۹۱ نرخ رشد صنعت به منفی ۱۲ درصد رسید.

این در حالی بود که بانک مرکزی هم در آخرین گزارش خود رشد ارزش افزوده بخش صنعت و معدن ایران را در سال ۱۳۹۱ رقم بسیار ضعیف منفی ۹.۵ درصد اعلام کرد که پایین‌ترین نرخ رشد ارزش افزوده این بخش در سالیان اخیر محسوب می‌شود.

در گزارش بانک مرکزی نرخ رشد ارزش افزوده بخش صنعت و معدن در سال‌های ۱۳۸۸، ۱۳۸۹ و ۱۳۹۰ به ترتیب ۵.۱، ۱۰ و ۳.۷ درصد اعلام شده که این نرخ در سال قبل به رقم ناامیدکننده منفی ۹.۵ درصد رسید.

هنوز هیچ نهاد رسمی نرخ رشد بخش صنعت را در سال ۱۳۹۲ اعلام نکرده است. از سوی دیگر هنوز بین مرکز آمار، بانک مرکزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت در زمینه چگونگی نرخ محاسبه ارزش افزوده بخش صنعت و معدن اختلاف‌نظرهایی وجود دارد و هر یک از این دستگاه‌ها اعداد متفاوتی را به عنوان نرخ رشد صنعتی کشور معرفی می‌کردند. این در حالی است که طبق قانون برنامه پنجم توسعه، مرکز آمار به عنوان مرجع اصلی اعلام شاخص‌های اقتصادی تعیین شده است.

در همین حال جعفر سرقینی، معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت در جریان سفر اخیر خود به استان آذربایجان شرقی اعلام کرد که “رشد صنعت کشور از منفی ۱۰ درصد به دو درصد در حال حاضر رسیده است.” وی همچنین از رشد ۹ درصدی تولید محصولات فولادی در کشور خبر داده و این را هم گفته که در ۱۰۰ روز گذشته به اندازه کل سال قبل خودرو در کشور تولید شده است.

به گزارش ایسنا، در هشت سال گذشته نرخ رشد بخش صنعت فراز و نشیب‌های زیادی را تجربه کرد و در بیشتر مواقع نیز روند نزولی داشته است.

براساس آمار مرکز آمار ایران نرخ رشد صنعت در سال ۱۳۸۴ معادل ۷.۸ درصد بود که این رقم در سال ۱۳۸۹ به شش درصد کاهش یافت. رشد بخش صنعت در سال‌های ۱۳۸۵ تا ۱۳۸۸ هم به ترتیب ۹، ۷.۹، ۵ و ۵.۶ درصد بود. از سوی دیگر براساس آمار بانک مرکزی نرخ رشد صنعت در سال ۱۳۸۴ معادل ۱۳.۶ درصد بود که این رقم در سال ۱۳۸۹ به ۱۰ درصد کاهش یافت.

بعد از ادغام وزارتخانه‌های صنایع و معادن و بازرگانی و تشکیل وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال ۱۳۹۰ نیز رشد صنعتی کشور روند نزولی داشته است؛ به طوری که از نرخ رشد ۱۰ درصدی در سال ۱۳۸۹ به ۴.۹ درصد در ۹ ماهه ۱۳۹۰ رسید.

رشد بخش صنعت در سال‌های ۱۳۸۵ تا ۱۳۸۸ نیز به ترتیب ۱۰.۷، ۰.۷، ۲.۴ و ۵.۳ درصد بود. ضمن اینکه در ۹ ماهه ۱۳۹۰ نرخ رشد صنعت براساس اطلاعات بانک مرکزی مرکزی تنها ۴.۹ درصد بود.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

شماره ۹۱ مجله نساجی کهن ویژه نامه آذر ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: ندتکس فهرست مطالب شماره 91 مجله نساجی کهن عدم برگزاری نمایشگاه دموتکس…

2 روز ago

مصاحبه با آقای مهدی جهانی نماینده شرکت نمایشگاهی تویاپ برگزارکننده نمایشگاه فرش استانبول در ایران

  آقای مهدی جهانی نماینده شرکت نمایشگاهی تویاپ برگزارکننده نمایشگاه فرش استانبول در ایران چه…

2 روز ago

کاهش ۱۲ درصدی صادرات ماشین‌آلات نساجی ایتالیا در ۹ ماهه اول ۲۰۲۴

براساس گزارش‌های منتشرشده، صادرات ماشین‌آلات نساجی ایتالیا در ۹ ماهه نخست سال ۲۰۲۴ نسبت به…

4 روز ago

دریافت بلیط رایگان نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول

نمایشگاه فرش و کفپوش (2025 CFE) از تاریخ 18 تا 21 دی ماه در مرکز…

4 روز ago

فروش ماشین‌آلات نساجی دست دوم باکیفیت

شرکت ترکیه ایی Uğurteks Tekstil Makina Parkı با افتخار ارائه‌دهنده ماشین‌آلات نساجی دست دوم با…

7 روز ago

برنامه ریزی کامل سرویس و نگهداری پیشگیرانه ماشین آلات ریسندگی – کاردینگ

مهندس قاسم حیدری، کارشناس ارشد تکنولوژی نساجی با توجه به اینکه ماشین آلات خط تولید…

1 هفته ago