قائم مقام وزیر صنعت ، معدن وتجارت معتقد است : جریان پولی کشور باید از بانک محور بودن خارج شده و لازم است بازار سرمایه در این امر مداخله داشته باشد .
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا ،ˈ سید مسعود موحدی ˈ روز سه شنبه در ادامه گفت وگو با خبرنگاران اظهار کرد: بانک ها نزد بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ۳.۵ میلیارد دلار سپرده دارند ، در قانون این اجازه داده شده و به بانک هم تکلیف شده تا از این منابع در بخشهای مربوطه بهره گیری شود .
وی در ادامه به استناد قانون بودجه سال جاری از تخصیص سهم سه درصدی از سپرده های قانونی بانک ها برای بانکهای کشاورزی و صنعت و معدن خبر داد و گفت : سهم ۵. ۱ درصدی بانک صنعت و معدن از این میزان جذب و برای تولید تخصیص یافته است .
موحدی اختصاص ۵۰۰ میلیارد تومان از محل منابع خاص ویژه صنایع کوچک را از دیگر برنامه های امسال یاد کرد و گفت: مشکلات صنایع کوچک مورد بررسی قرار گرفته و صنایعی که به این منبع نیاز داشتند ، ثبت نام کرده اند تا تخصیص لازم صورت گیرد .
وی درخصوص بهره گیری از منابع صندوق توسعه ملی نیز اظهار داشت : براساس پیگیری های صورت گرفته و همکاری مجلس شورای اسلامی تخصیص ۱۰ درصد از منابع این صندوق برای تولید مورد تصویب قرار گرفت و وزارت صنعت ،معدن وتجارت حدود چهار هزار میلیارد تومان برای سرمایه درگردش به بانک های عامل معرفی کرد که پرونده ها در حال تکمیل شدن است .
موحدی اضافه کرد : کمتر از ۱۰۰ میلیارد تومان (از منابع مربوط به صندوق ) به مراحل نهایی رسیده و وزارت صنعت ، معدن وتجارت در حال تکمیل پرونده است .
وی در رابطه با تخصیص ارز از منابع صندوق توسعه ملی هم گفت : از حدود ۱۴ میلیارد دلاری که محل مصرف آن در سال گذشته مشخص شد ، ۲/۲ میلیارد دلار مربوط به سال ۱۳۹۰ بود و ۱۱ میلیارد دلار هم برای امسال در زمینه های صنعت ، پتروشیمی ، پالایشگاه ، نیروگاه و سایر بخش های مربوطه پیش بینی شده است.
قائم مقام وزیر صنعت، معدن وتجارت افزود:به منظور توسعه صادرات ، تخصیص اعتبار به خریدار خارجی برای خرید کالاهای ایرانی به میزان ۲۰۰ میلیون دلار پیش بینی شده است .
وی تصریح کرد :علیرغم مشکلاتی که ظرف ۱۸ ماه گذشته با آن روبه رو شده ایم ، با فعالیت بخش خصوصی و دولتی ، حمایت دولت و دستگاه های ذیربط در برخی از اقلام شاهد افزایش تولید هستیم به ویژه در زمینه تولید فولاد خام از رتبه ۱۷ به ۱۶ جهانی دست یافته ایم .
روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…
سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصتها و چالشهای جدید برای صنعت فرش و کفپوش…
صنعت نساجی و ماشینآلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالشهای منحصربهفردی مواجه…
رئیس انجمن صنعتگران ماشینآلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…
سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…
رمضان کایا، رئیس مشترک انجمن تولیدکنندگان پوشاک ترکیه (TGSD) اظهار داشت که پوشاک از جمله…