Categories: اخبار نساجی

جزئیات پیشنهاد توقف افزایش دستمزد

کارفرمایان: توان افزایش را نداریم

با اینکه این روزها کارگران مشغول جمع‌آوری نظرات مختلف برای تدوین بهترین پیشنهاد مزدی و دفاع از آن در شورای‌ عالی کار هستند، از گروه کارفرمایی خبر می‌رسد که تصمیم دارند از توقف افزایش حداقل مزد سال آینده و دلایل آن سخن بگویند.

به گزارش خبرنگار مهر، هرچه که به روزهای پایانی سال نزدیک تر می شویم، سناریوها و پیشنهادات مختلفی در زمینه میزان و کیفیت تعیین حداقل دستمزد سال آینده کارگران و میلیون ها مشمول قانون کار ارائه می شود.

کارشناسان، فعالان بازار کار، نمایندگان کارگران و کارفرمایان و خلاصه ذی نفعان بازار کار و تولید کشور در این باره سخن می گویند و به صورت کلی تلاش می شود تا نظرات مختلفی در این بخش ارائه و پیرامون آن صحبت شود.

هرچند کارگران هر ساله در مورد دستمزد مباحث بیشتر و به مواضع جدی تری از سایر گروه ها مانند دولت و کارفرمایان می‌گیرند، اما هرچه که نفس سال به شماره بیافتد، سایر گروه های ذی نفع نیز به جرگه اظهارنظرکنندگان می پیوندند و خلاصه اینکه آنقدر مباحث زیاد می شود که ترافیک سنگینی از انواع کارشناسی ها و جمع بندی ها روی میز شورای عالی کار قرار می گیرد.

پیشنهادات داغ مزدی در ۲۰روز آخر سال

با اینکه کارگران از تقریبا ۲ ماه پیش مباحث خود را در مورد حداقل دستمزد سال آینده و ناچیز بودن ارقام فعلی مطرح کرده اند، اما تاکنون از سوی کارفرمایان جز در موارد معدودی تصمیم گیری خاصی در این باره اعلام نشده است.

شنیده ها حاکی از آن است که بالاخره کارفرمایان نیز در کمتر از ۲۰ روز مانده به پایان سال وارد فضا و جو دستمزدی شده‌اند و برنامه ریزی کرده اند که در هفته آینده یک نشست مزدی را در هیئت مدیره کانون عالی کارفرمایان کشور برگزار و در این خصوص تبادل نظر کنند.

مطرح شدن اینگونه مباحث قبل از برگزاری نشستهای اصلی شورای عالی کار که به گفته وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اولین جلسه ۳ جانبه آن در هفدهم اسفندماه خواهد بود، از این جهت حائز اهمیت است که پیش از آن کارگران و کارفرمایان می‌توانند نظرات و برنامه های خود برای طرح در شورای عالی کار را نهایی کرده و به اصطلاح با برنامه قدم به نشستهای پایانی شورای عالی کار بگذارند.

به صورت کلی کارگران در این موارد از جدیت و تلاش بیشتری نسبت به کارفرمایان برخوردارند و همیشه درصد تضارب آراء در بین آنها به مراتب بیشتر از کارفرمایان است. اما کارفرمایان آرام تر و با هماهنگی بیشتری در این مسیر گام می گذارند.

از توقف افزایش تا پیشنهاد ۹۰۰هزار تومانی!

این روزها به نظر می رسد مذاکرات کارگران و کارفرمایان وارد مرحله دوم و پس از مقدماتی شده باشد و نوبت به اعلام نظرات گروه های مختلف رسیده باشد. تاکنون کارگران ارقامی ۵۰۰ هزار تومانی، ۸۵۰ هزار تومانی و ۹۰۰ هزار تومانی برای حداقل دستمزد سال آینده پیشنهاد کرده اند و کارفرمایان نیز وارد ماجرا شده و افزایشهایی به میزان ۲۵ تا ۳۰ درصد نسبت به حداقل دستمزد ۳۳۰ هزار و ۳۰۰ تومانی امسال را مطرح می کنند.

سیدحمزه درواری در گفتگو با مهر در ارتباط با اقدامات صورت گرفته توسط گروه کارفرمایی در زمینه تعیین حداقل دستمزد سال آینده کارگران کشور و اینکه تاکنون کارگران نظرات و کارشناسی های مختلفی را در این زمینه ارائه کرده اند که از افزایش ۲ برابری تا ۳ برابری حداقل دستمزد ۳۳۰ هزار و ۳۰۰ تومانی امسال حکایت دارد، گفت: من به عنوان یکی از دارندگان حق رای کارفرمایان اعلام می کنم توان افزایش دستمزد ۹۱ را نداریم.

عضو هیئت رئیسه کانون عالی کارفرمایان ایران، اظهار داشت: به دلیل تعطیلی برخی بنگاه ها، کاهش ظرفیت تولید و ناتوانی واحدها در افزایش ظرفیت تولیدی، نوسانات نرخ ارز و مسائل مختلفی که گریبانگیر جامعه کارفرمایی است، معتقدیم دولت باید جبران کمبود دستمزدهای کارگران را بر عهده بگیرد.

این مقام مسئول کارفرمایی کشور بیان داشت: موضع رسمی من به عنوان یکی از ۳ نماینده اصلی کارفرمایان در نشستهای امسال شورای عالی کار، توقف هرگونه افزایش حداقل دستمزد سال آینده کارگران کشور است.

با بالا رفتن مزد ۹۱ مخالفم

وی در این زمینه که در هر صورت کارگران نیز در تلاش هستند تا با ارائه دلایل و مستندات خود وضعیت حداقل دستمزدها را در سال آینده بهبود بخشند، تاکید کرد: ممکن است در سرجمع آراء و نظرات چنین اتفاقی بیافتد اما هر یک از اعضای شورای عالی کار می توانند نظرات خود را آزادانه ارائه کنند.

عضو شورای عالی کار و نماینده کارفرمایان کشور با تاکید بر اینکه با افزایش حداقل دستمزد سال آینده کارگران مخالفم، تصریح کرد: با اینکه قبول دارم واقعا جامعه کارگری در وضعیت نامطلوبی به سر می برد اما کارفرمایان توان جبران آن را ندارند.

درواری در این خصوص که طی روزهای گذشته وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرد که نظر دولت همان است که کارگران و کارفرمایان با یکدیگر در مورد دستمزدها توافق کنند اما برخی مقامات کارفرمایی معتقدند دولت باید با افزایش دستمزدها موافقت کند، گفت: افراد کارفرمایی و کارگری که چنین مواردی را مطرح می کنند اظهارات شخصی خود را بیان می کنند، اما مطلبی که وزیر می گوید درست است.

وی با بیان اینکه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در دو سال گذشته تلاش کرده است تا به نظرات کارگران و کارفرمایان در زمینه تعیین دستمزد احترام بگذارد، اظهار داشت: برای سال آینده به دلایلی که ذکر شد و همچنین عدم تامین سرمایه در گردش واحدها در سال جاری، قفل تسهیلات بانکی به روی تولید و ناتوانی بنگاه ها در تامین هزینه های خود نمی توانیم دستمزدها را افزایش دهیم.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

شماره ۹۱ مجله نساجی کهن ویژه نامه آذر ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: ندتکس فهرست مطالب شماره 91 مجله نساجی کهن عدم برگزاری نمایشگاه دموتکس…

1 روز ago

مصاحبه با آقای مهدی جهانی نماینده شرکت نمایشگاهی تویاپ برگزارکننده نمایشگاه فرش استانبول در ایران

  آقای مهدی جهانی نماینده شرکت نمایشگاهی تویاپ برگزارکننده نمایشگاه فرش استانبول در ایران چه…

1 روز ago

کاهش ۱۲ درصدی صادرات ماشین‌آلات نساجی ایتالیا در ۹ ماهه اول ۲۰۲۴

براساس گزارش‌های منتشرشده، صادرات ماشین‌آلات نساجی ایتالیا در ۹ ماهه نخست سال ۲۰۲۴ نسبت به…

3 روز ago

دریافت بلیط رایگان نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول

نمایشگاه فرش و کفپوش (2025 CFE) از تاریخ 18 تا 21 دی ماه در مرکز…

3 روز ago

فروش ماشین‌آلات نساجی دست دوم باکیفیت

شرکت ترکیه ایی Uğurteks Tekstil Makina Parkı با افتخار ارائه‌دهنده ماشین‌آلات نساجی دست دوم با…

6 روز ago

برنامه ریزی کامل سرویس و نگهداری پیشگیرانه ماشین آلات ریسندگی – کاردینگ

مهندس قاسم حیدری، کارشناس ارشد تکنولوژی نساجی با توجه به اینکه ماشین آلات خط تولید…

1 هفته ago