Categories: اخبار نساجی

جزییات تعیین قیمت برق در فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها

مدیرعامل توانیر تشریح کرد:
جزییات تعیین قیمت برق در فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها

مدیرعامل توانیر با اشاره به اجرایی شدن فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها در کشور جزییات تعیین برق در این مرحله از هدفمندی را تشریح کرد.

همایون حائری در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا تصریح کرد: ما در مجموعه صنعت برق کشور، چندین سناریو برای قیمت برق در فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها را در نظر گرفته‌ایم، ولی ابلاغ رسمی قیمت نهایی برق تنها بر عهده کارگروه تحول اقتصادی است.

این مقام مسئول با اشاره به این‌که ارائه سناریوهای مختلف از سوی بخش برق به کارگروه تحول اقتصادی با این هدف صورت گرفته که سازمان هدفمندی سناریوهای مختلفی را آنالیز کنند و سپس تصمیم‌گیری داشته باشند، گفت: قیمت‌های جدید برق به‌گونه‌ای خواهد بود که مردم فشار زیادی را احساس نخواهند کرد.

حائری با رد مسائل مطرح شده درباره این‌که قرار است قیمت برق در دو مرحله دیگر به قیمت تمام شده برسد، گفت:‌ بحث اصلی در این زمینه است که ضمن این‌که هدفمند کردن یارانه‌ها به درستی ادامه پیدا کند،‌ فشاری هم به مردم وارد نشود.

مدیرعامل توانیر در ادامه در واکنش به این سوال خبرنگار ایسنا که با توضیحات شما، به نظر می‌رسد که قیمت برق ظرف پنج سال و به صورت پله‌ای به قیمت تمام شده خواهد رسید و افزایش قیمت برق در این مرحله بیش از ۲۰ درصد نخواهد بود؟ تصریح کرد: به احتمال زیاد همین سناریو مورد تایید ستاد هدفمندی یارانه‌ها قرار خواهد گرفت.

سناریوهای مختلف قیمت برق

به گزارش ایسنا، درحالی که با تصمیم مجلس، دولت به زودی فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها را کلید می‌زند، سناریوهای مختلفی برای قیمت برق در این مرحله مطرح شده است.

طبق مصوبه‌ای که به دولت اجازه می‌دهد قیمت حامل‌های انرژی را ظرف پنج سال به قیمت واقعی خود برساند، طبیعی است که قیمت برق در هرسال با افزایشی ۲۰ درصدی همراه باشد تا ظرف پنج سال به قیمت واقعی خود برسد؛ بنابراین به اعتقاد بسیاری از کارشناسان، متوسط قیمت برق مشترکان خانگی در فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها با رشدی معادل ۲۰‌ درصد، به حدود ۵۲ تومان افزایش خواهد یافت.

این درحالی است که گفته می‌شود در فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها، تغییری در چهار اقلیم مصرفی مشترکان خانگی داده نشده و مانند فاز اول هدفمندی یارانه‌ها نحوه محاسبه تعرفه برق مشترکان خانگی مطابق با چهار اقلیم گرم یک، دو، سه و چهار محاسبه خواهد شد.

همچنین گفته می‌شود که در فاز دوم هدفمندی،‌ همچنان محاسبه قیمت برق به صورت پلکانی بوده و مصرف برق مشترکان خانگی از طریق هفت پله مصرفی تعریف و محاسبه می‌شود.

در حال حاضر متوسط قیمت برق خانگی کشور حدود ۴۳ تومان است که در صورت موافقت نهایی ستاد هدفمندی و افزایش ۲۰ ‌درصدی قیمت برق، متوسط بهای این حامل انرژی به حدود ۵۲ تومان افزایش می‌یابد.

از سوی دیگر بررسی‌های وزارت نیرو نشان می‌دهد که قیمت تمام شده هر کیلووات ساعت برق در کشور حدود ۱۳۰ تومان است که حتی در صورت افزایش ۲۰‌درصدی قیمت برق، دولت حدود ۳۰‌ درصد قیمت تمام شده هر کیلووات ساعت این حامل انرژی را از مشترکان دریافت می‌کند.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

4 ساعت ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

1 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

1 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

4 روز ago

مزایا ومعایب شرکت های دانش بنیان

شرکت‌های دانش‌بنیان در ایران به شرکت‌هایی اطلاق می‌شود که بر پایه دانش و فناوری‌های نوین…

1 هفته ago

قاچاق و واردات بی رویه پوشاک، صنعت نساجی کشور را تهدید می‌کند

قاچاق پوشاک؛ چالشی برای رقابت‌پذیری صنعت نساجی داخلی مجتبی دستمالچیان در حاشیه نخستین رویداد ملی…

1 هفته ago