Categories: اخبار نساجی

جلب توجه صنعت با سنگ‌های رنگی

 

معاون معادن سازمان صنایع و معادن آذربایجان‌غربی گفت: صنایع فرآوری سنگ به موازات توسعه فعالیت‌های معدنی استان رشد نکرده است. اکبر طاهری با بیان اینکه بیشترین ارزش افزوده در بخش معدن مربوط به فرآوری مواد معدنی استخراج شده است، اظهار کرد: متاسفانه این خلأ در مورد فرآوری سنگ‌های تزئینی بیشتر است.

وی ادامه داد: در راستای جلوگیری از خروج مواد معدنی استخراج شده از معادن به صورت خام از استان و بازگرداندن ارزش افزوده حاصل از فرآوری آن به استان محدویت‌هایی برای معدن‌داران و مشوق‌هایی برای سرمایه‌گذاران صنایع فرآوری درنظر گرفته شده است.

طاهری جلوگیری از استخراج با ظرفیت بالا و بیشتر از حد مجاز در معادن، معافیت از پرداخت حقوق دولتی و ایجاد امکانات و واگذاری زمین به سرمایه‌گذاران در زمینه واحدهای فرآوری مواد معدنی را از راهکارهای پیش‌رو در این راستا برشمرد و اضافه کرد: هم‌اکنون اخذ مجوز برای احداث شهرک صنعتی سنگ در منطقه «ایواوغلی» خوی در حال طی کردن آخرین مراحل بوده و یک شهرک صنعتی سنگ نیز برای جنوب استان در جهت توسعه صنایع سنگی و صنایع وابسته به آن در حال پیگیری است. طاهری تعداد تقاضاهای دریافتی برای اخذ مجوز اکتشافات معدنی طی ۱۱ ماه سال‌جاری را ۱۹۸۱ فقره عنوان کرد و یادآور شد: از این تعداد ۵۷۳ فقره از آن را مجوز اکتشاف معدن فلزی تشکیل می‌دهد. وی تصریح کرد: این در حالی است که در سال گذشته این رقم ۱۵۳ فقره معدن فلزات از کل ۱۳۴۸ درخواست واصله بوده است. معاون معادن سازمان صنایع و معادن آذربایجان‌غربی خاطرنشان کرد: با توجه به این ارقام میزان تقاضاهای اخذ مجوز در سال‌جاری ۲۹ درصد و میزان تقاضا برای اکتشاف معادن فلزی در سال جدید نسبت به سال گذشته ۱۱ درصد رشد داشته است. احداث نخستین شهرک سنگ در آذربایجان‌غربی در خرداد ماه امسال به بخش خصوصی واگذار شده بود تا شهرک با مشارکت بخش غیردولتی فعال شود. برای اجرای مطالعات این طرح ۵۰۰ میلیون ریال و ده میلیارد ریال هم برای اجرای مراحل آماده‌سازی آن هزینه شد.

در حال حاضر ۲۰ شهرک و ناحیه صنعتی در آذربایجان غربی فعال است و احداث ۱۳ شهرک و ناحیه دیگر در مرحله طراحی  و پیگیری قرار دارند. وجود میلیون‌ها تن ذخیره سنگ‌های تزئینی در این استان، سهولت در استخراج، تنوع رنگ و کیفیت بالا را می‌توان از مهم‌ترین مزیت‌های سرمایه‌گذاری در این بخش برای توسعه واحدهای فرآوری و برش سنگ با تکنولوژی روز دانست. ۵۰ درصد از استخراج سنگ‌های معدنی استان مربوط به سنگ گرانیت با ۲۵۰ هزار تن در سال است. آذربایجان‌غربی از نظر ذخیره سنگ گرانیت دومین استان در کشور بوده که در صورت بها دادن به این قابلیت طبیعی، زمینه برای توسعه استان و اشتغال‌زایی فراهم می‌شود. سنگ گرانیت مشکی در بین دیگر استان‌های کشور فقط در معادن آذربایجان‌غربی استخراج و فرآوری می‌شود و همجواری با کشورهای خریدار سنگ گرانیت از جمله ترکیه، عراق و قفقاز از جمله مزیت‌های تجاری‌سازی این صنعت در آذربایجان‌غربی است. همچنین تنوع رنگ سنگ‌های گرانیت آذربایجان‌غربی نقش مهمی در جلب توجه صنعت دارد. رنگ‌های مشکی، سبز، گل‌بهی، گل‌پنبه‌ای، طوسی و شکلاتی از جمله رنگ‌های این سنگ صنعتی است. شهرستان‌های مهاباد، تکاب، شاهین‌دژ و ارومیه بیشترین معادن سنگ گرانیت استان را دارا هستند. نبود زیرساخت‌های مناسب همچون راه‌های مواصلاتی، دوری معادن از واحدهای مصرف‌کننده سنگ، توجه نکردن به استحکام، دوام، زیبایی و اصالت سنگ در استفاده از پروژه‌های عمرانی، عدم توجه به معماری سنگ از جمله مهمترین چالش‌های موجود در حوزه سنگ‌های تزئینی استان است.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

اولین دوره دموتکس خاورمیانه را با همه مشکلات، مثبت ارزیابی می کنم(ویدیو)

شرکت فرش کلاسیک برای اولین بار در نمایشگاه دموتکس دبی حضور پیدا کرد. به طور…

1 روز ago

نمایشگاه دموتکس خاورمیانه در آینده پتانسیل های خود را بیشتر نشان خواهد داد(ویدیو)

شرکت فرش خاطره کویر کاشان در سال 1380 شروع به فعالیت کرده است. در حال…

3 روز ago

رونق نمایشگاه دموتکس خاورمیانه و آینده درخشان برای صنعت فرش (ویدیو)

نمایشگاه دموتکس خاورمیانه بازگشت بسیار خوبی داشته است و این نمایشگاه آینده بسیار خوبی خواهد…

4 روز ago

در نمایشگاه دموتکس دبی پرتعداد بودیم، اما تنهای تنها…

در نمایشگاه دموتکس خاورمیانه که در دبی برگزار شد طبق آمارها ۷۰ درصد  فضای نمایشگاهی…

4 روز ago

برنده اصلی نمایشگاه های فرش ماشینی برگزارکنندگان هستند نه تولید کنندگان!

مهندس روزبه مروج از کارشناسان صنعت فرش ماشینی ایران در گفتگویی با مجله کهن دیدگاه…

4 روز ago

نمایشگاه Hometex استانبول ۲۰۲۴: دنیای منسوجات خانگی

Hometex استانبول، بزرگترین گردهمایی نساجی در اروپا، ایالات متحده آمریکا، خاورمیانه و آفریقا می باشد…

4 روز ago