سخنگوی دولت با بیان این که دولت به دنبال خروج کشور از رکود اقتصادی است، گفت: جلسه فوق العاده دولت برای ادامه رسیدگی به لایحه خروج از رکود بعدازظهر امروز (چهارشنبه) تشکیل می شود.
به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، «محمد باقر نوبخت» روز چهارشنبه در نشست خبری خود با خبرنگاران که پس از جلسه هیات دولت تشکیل شد، افزود: در بخشی از راه کارها برای خروج از رکود اقتصادی که باید از مسیر بودجه اقداماتی انجام شود، در بودجه عمرانی و سرمایه گذاری باید اعتبارات تملک دارایی ها مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان این که دولت به تخصیص و پرداخت اعتبارات عمرانی اقدام کرد، یادآور شد: در روزهای گذشته بیش از ۵۲۷ میلیارد تومان به اعتبارات طرح های عمرانی به ویژه طرح های استانی اختصاص یافت.
سخنگوی دولت ادامه داد: همچنین براساس برنامه ریزی های انجام شده در روزهای آینده بیش از سه هزار میلیارد تومان به اعتبارات عمرانی اختصاص می یابد.
نوبخت، اختصاص هشت میلیارد دلار برای طرح های تامین آب، تکمیل سدها و به ویژه آب های مرزی را از دیگر مصوبات امروز دولت عنوان کرد و اظهار داشت: البته از منابع و مسیرهای دیگر هم اقداماتی در حال انجام است که همگرایی همه این راهکارهای متنوع می تواند موجب خروج از رکود باشد.
وی خاطرنشان کرد: در جلسه گذشته هیات دولت بجز ۵۲۷ میلیارد تومان که برای طرح های عمرانی در استان ها اختصاص یافت برای طرح های ویژه و ضروری هم مصوباتی وجود داشت.
نوبخت درباره این مصوبات توضیح داد: ۴.۵ میلیارد تومان برای تامین آب استان فارس، ۷۰ میلیارد تومان برای تامین آب شرب شهری، روستایی و عشایری در استان گیلان و ۲۶ میلیارد تومان برای پیشگیری از حوادث غیر مترقبه در سواحل خزر اختصاص یافت.
وی همچنین از اختصاص ۲۳۸ میلیارد ریال برای تامین آب در مناطق عشایری خبر داد و افزود: همچنین ۱۰۰۰ میلیارد تومان برای توسعه آبیاری تحت فشار محصولات کشاورزی در اختیار وزارت جهاد کشاورزی قرار داده می شود.
سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: مجموعه این تمهیدات، در کنار راه کارهای دیگری که برای خروج از رکود و افزایش اشتغال مورد توجه است، می تواند در آینده نزدیک اثر گذار باشد و با مجموعه آنها برای سال ۱۳۹۳ رشد مثبت اقتصادی را به رغم وجود دو رشد منفی در سال های ۹۲ و ۹۱ شاهد خواهیم بود.
** اگر جرمی اتفاق افتاده بود باید به دادگاه ارجاع می شد
نوبخت همچنین درباره موضوع توافقنامه واردات ۶۰۰ میلیون یورو از نهاده های کشاورزی که نسبت به آن در برخی رسانه ها بزرگنمایی شد، گفت: بعد از این که این موضوع مطرح شد عده ای آن را به حساب یک رانت تلقی کردند، بنابراین موضوع در دیوان محاسبات مورد توجه قرار گرفت؛ گرچه از آن زمان دولت توضیحات مدنظر خود را ارایه داد و گفت که این روند در جهت تسریع در واردات بوده است.
وی افزود: دیوان محاسبات در مرحله نخست در دادستانی جلسه تشکیل می دهد و اگر از نظر آنها تخلفی انجام شده باشد آنگاه کیفرخواست به دادگاه ارایه می شود.
معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهوری ادامه داد: در این موضوع نیز دیوان محاسبات در جایگاه یک نهاد نظارتی وارد عمل شد و دیروز دادستان این دیوان نظر خود را ارایه داد.
نوبخت افزود: نظر دادستان دیوان محاسبات این بود که هرچند این روال واردات زودهنگام مخالف با روش های جاری بود، اما هیچ سوءنیتی در این رابطه وجود نداشت و همچنین این موضوع به واردات کمک کرد و تاثیر مثبت هم داشته است و ضرری را متوجه بیت المال نکرده است.
وی با بیان این که با این وجود قرار تعلیق تعقیب صادر شد، گفت: اگر جرمی اتفاق افتاده بود باید به دادگاه ارجاع داده می شد، اما دادستانی به این نتیجه رسید که اصلا فایده و ارزشی ندارد که این موضوع به دادگاه ارایه شود، فقط یک سال فرصت داده شد که اگر شرکتی اعتراض دارد آن را به شورای رقابت منعکس کند.
سخنگوی دولت در همین راستا خطاب به آن دسته از رسانه هایی که به بزرگنمایی و برداشت های شخصی نسبت به این موضوع پرداخته بودند، تاکید کرد: آن رسانه هایی که گفته بودند این واردات زودهنگام نوعی خلاف رویه جاری بوده و آن را به عنوان محکومیت قطعی دیوان محاسبات دانستند و درباره آن اطلاع رسانی کرده بودند؛ به نظر من اینها جرم بزرگی انجام داده بودند که قابل تعقیب است.
نوبخت همچنین گفت: وقتی انبار خالی است، باید آنچه که مورد نیاز است وارد شود؛ اگرچه در این واردات ما حتی یک سنت هم به آن شخصی که باید پرداخت می کردم، پرداخت نکردیم.
روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…
سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصتها و چالشهای جدید برای صنعت فرش و کفپوش…
صنعت نساجی و ماشینآلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالشهای منحصربهفردی مواجه…
رئیس انجمن صنعتگران ماشینآلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…
سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…
رمضان کایا، رئیس مشترک انجمن تولیدکنندگان پوشاک ترکیه (TGSD) اظهار داشت که پوشاک از جمله…