وزیر اقتصاد با اشاره به مباحث اقتصادی مطرح شده در اجلاس جنبش عدم تعهد گفت: در اجلاس شانزدهم این موضوع مطرح شد که در صورت عدم اصلاح بانک جهانی و صندوق بین المللی پول به فکر بانک مشترک و صندوق واقعا بین المللی پول باشیم.
شمس الدین حسینی در خصوص اهمیت برگزاری شانزدهمین اجلاس جنبش عدم تعهد گفت: این جنبش بعد از سازمان ملل بیشترین اعضا را به لحاظ ملی در بر گرفته است.
وی افزود: انتظار از این جنبش این است که استقلال سیاسی و تلاش برای عدم تعهد به جهان دوقطبی که در سالهای اخیر به تک قطبی گرایش پیدا کرده را اصلاح کنیم و مسائل مختلف که پشتیبان استقلال اقتصادی و یا عدم تعهد سیاسی است تقویت شود.
حسینی تصریح کرد: در اجلاس شانزدهم سعی کردیم با استقبالی که سایر کشورها داشتند به مسائل اقتصادی بیشتر بپردازند.
وی با بیان اینکه در نشست های کارشناسی وزرای خارجه و سران، مسائل اقتصادی مورد توجه قرار گرفت و این گفتگوها بسیار مثبت بوده و ایده های بسیار سازنده ای مطرح شد خاطرنشان کرد: کشورهای مختلف از قاره های مختلف به این نقیصه پرداختند که سهم مدیریتی جنبش عدم تعهد در حوزه سیاست و اقتصادی بایستی ارتقا پیدا کند.
حسینی با بیان اینکه یکی از موضوعاتی که در اجلاس به آن تمرکز شد تغییر ساختار سازمان ملل بود گفت: پیام اصلی این اجلاس را دبیر کل سازمان ملل به خوبی دریافت کرد و این پیام این بود که ساختار سازمان ملل نه تنها ساختار سازمان ملل نیست بلکه سازمان چند دولت است که باید اصلاح شود.
وی بیان اینکه تا کی دنیا باید بپذیرد چند کشور برای همه دنیا تصمیم بگیرند گفت: حق وتو یعنی یک کشور برابر همه کشورهاست و این معنا ندارد.
وی تصری کرد: علاوه بر ساختار نامناسب سازمان ملل این سازمان لایه های نامناسب دیگری نیز دارد.
حسینی گفت: در اجلاس شانزدهم همچنین مباحثی چون شورای امنیت در عرصه خارجی و بین المللی به چالش کشیده شد.
وزیر اقتصاد در خصوص مسائل اقتصادی مورد بحث در این اجلاس نیز گفت: در حوزه اقتصاد هم اگر بپذیریم که بانک جهانی و صندوق بین المللی پول حتی سازمان تجارت جهانی نهادهایی هستند که نقش کلیدی دارند باید گفت در سازشی که بین اروپا و آمریکا انجام گرفته است مدیرعامل بانک جهانی همیشه از ایالات متحده آمریکا و مدیرعامل صندوق بین المللی پول نیز از اتحادیه اروپا بودند.
حسینی با بیان اینکه با این انحصارطلبی نقش و وظیفه سایر کشورهای دنیا چه می شود گفت: اگر آنها حرف از عدالت و انسانیت و حقوق بشر می زنند پاسخ دهند که چرا همواره باید ریاست این دو نهاد در اختیار آمریکا و اروپا باشد. آیا کشورهای دیگر مدیر ندارند.
وزیر اقتصاد در ادامه افزود: این موضوعات به همراه مدیریت مشترک سیاسی، مدیریت مشترک اقتصادی در جهان، تساوی آراء و تناسب آراء بین کشورهای مختلف مبانی ای بود که در این اجلاس بین کشورها مطرح شد.
وی تصریح کرد: از دیگر ایده هایی که در این اجلاس مطرح شد اصلاحات صریح و عمیق در سازمان ملل، بانک جهانی و صندوق بین المللی پول بود که اگر اصلاح نشود می بایست به فکر نهادهای دیگری باشیم.
حسینی در ادامه گفت: در صورت عدم اصلاح این سازمانها و نهادها می توانیم به فکر بانک مشترک و صندوق واقعا بین المللی پول باشیم نه صندوق چند ملت پول.
وزیر اقتصاد در پایان در انتقاد از نحوه برخورد گزینشی بانک جهانی و صندوق بین المللی پول با کشورها خاطرنشان کرد: برای دادن وام چند صد میلیونی به کشورهای آسیایی و آفریقایی و آمریکای لاتین چندماه طول می کشد و این درحالی است که وامهای چندین میلیاردی به کشورهای اروپایی و آمریکایی داده می شود .
وی گفت: امیدواریم به همین عمقی که این مباحث در اجلاس مطرح شد این موضوعات پیگیری شود و به نتیجه برسد.
سومین سمپوزیوم بین المللی صادرات فرش ماشینی ایران فرصتی برای ارتباطات با تاجران بین المللی…
نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…
تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفتهترین فناوریهای…
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…