پرسش جدی بعد از نامه سرگشاده
پس از آن که افزایش ۳۰درصدی تعرفه واردات رنگ های نساجی مورد حمایت یک تولیدکننده قرار گرفته است، انجمن صنایع نساجی ضمن انتقاد مجدد از افزایش تعرفه واردات محصولی که به گفته این انجمن ۹۵درصد از نیاز مصرفی صنایع داخلی از طریق واردات تامین می شود، اعلام کرد مدیران شرکت مزبور به این سوال پاسخ دهند، آیا رنگ های موجود در انبارهای شان واقعا تولید داخل است یا وارداتی؟
به دنبال ارسال نامه یک تولیدکننده رنگ نساجی به رییس جمهور، انجمن صنایع نساجی با ارسال توضیحی مفصل به روزنامه به برخی اظهار تولیدکننده در نامه سرگشاده وی پاسخ گفت. بخشی از نامه انجمن صنایع نساجی به شرح زیر است. شرکت مزبور در نامه خود آورده است که “قادر به تولید ۵هزار تن از انواع رنگ های متداول مصرفی در صنعت نساجی کشور” بوده و هم اکنون به میزان مصرف فعلی در انبارهای آن شرکت موجود است. اول اینکه از مدیران محترم شرکت مذکور می خواهیم به این سوال پاسخ دهند: آیا رنگ های موجود در انبارهایشان واقعا تولید داخل است یا وارداتی؟
دوم اینکه به گواهی آمار منتشر شده از طرف وزارت صنایع و معادن و گمرکات کل کشور، میزان نیاز کل مصرفی رنگ های نساجی در سال ۸۶ معادل ۱۲۲۹۰تن بوده که از این میزان، مقدار ۵۹۵تن یعنی فقط ۸/۴درصد آن توسط شرکت الوان ثابت در داخل کشور تولید شده و مابقی یعنی بیش از ۹۵درصد نیاز مصرفی باید از طریق واردات تامین گردد.
سوم اینکه رنگ های مورد نیاز واحدهای تولیدی چاپ و رنگرزی کشور در قالب ۱۳نوع تعرفه تقسیم بندی شده اند که فقط چهارنوع آن توسط شرکت مذکور در داخل تولید می شود که به استناد گفته های مصرف کنندگان این رنگ ها با کیفیتی بسیار پایین توسط این شرکت تولید می شود.
با توجه به این حقایق و آمار و مستندات موجود آیا برای کالایی که فقط ۵درصد آن در داخل تولید می شود و ۹۵درصد مابقی برای تامین نیاز صنعت، باید از خارج تامین شود، می توان تعرفه واردات آن را ۳برابر کرد؟
آیا تولیدکننده مواداولیه ای که تنها قادر است سهم اندک (۸/۴درصد) از نیاز داخلی را تامین نماید، می تواند با برخی جوسازی ها
و ایجاد فضای رسانه ای، مجموعه ای از واحدهای بزرگ صنعتی را از حق انتخاب محصول با کیفیت مطلوب تر و قیمت ارزان تر محروم سازد؟ ناگفته پیدا است مسوولان پرتلاش و با ذکاوت دولت هرگز اجازه چنین حق کشی هایی را نخواهند داد.
”به نقل از روزنامه دنیای اقتصاد – گروه صنعت و معدن “
روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…
سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصتها و چالشهای جدید برای صنعت فرش و کفپوش…
صنعت نساجی و ماشینآلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالشهای منحصربهفردی مواجه…
رئیس انجمن صنعتگران ماشینآلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…
سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…
رمضان کایا، رئیس مشترک انجمن تولیدکنندگان پوشاک ترکیه (TGSD) اظهار داشت که پوشاک از جمله…