۵۵هزار مهندس، تکنیسین و نیروی کار ایرانی در تلاش هستند تا نشان دهند که میتوانند تحریمها علیه سرمایهگذاری در میدان گازی مشترک پارسجنوبی را خنثی سازند و حاضرنشدن برخی شرکتهای خارجی برای سرمایهگذاری در پایتخت گازی جهان، خللی در پیشرفت پروژههای در دست اجرا ایجاد نخواهد کرد.
این را وقتی میتوان فهمید که در سالهای اخیر بسیاری از فازهای پارسجنوبی در وضعیت نیمهتمام به سر میبردند اما حالا و بهویژه در یک سال اخیر بسیاری از این فازها که شکل تلی از خاک را بهخود گرفته بودند، شاهد رونمایی تدریجی و راهاندازی بخشهای مختلف هم در خشکی و هم در دریا هستند و امید مسئولان وزارت نفت و شرکت نفت و گاز پارسجنوبی این است که جهادی دیگر در مسیر عقیمسازی تحریمها بردارند.
به گزارش خبرنگار اعزامی همشهری به منطقه پارسجنوبی پس از بازدید از فازهای ۱۲، ۱۳، ۱۵، ۱۶ ، ۱۷و ۱۸این انتظار وجود دارد که بخشی از عقبماندگیهای چند سال اخیر جبران شود. براساس این گزارش، جهاد ۵۵هزار نفری فرزندان ایرانزمین برای جبران عقبماندگیها در فازهای پارسجنوبی در گرمای طاقتفرسا تحسینبرانگیز است تا دستکم در نیمه نخست سال آینده بهتدریج بر میزان برداشت گاز کشور از پایتخت گازی جهان افزوده گردد.
به گزارش خبرنگار همشهری، در یک سال اخیر با تعیین تکلیف فازهای ۱۲، ۱۳، ۱۵، ۱۶، ۱۷و ۱۸و البته ۲۲، ۲۳و ۲۴پارسجنوبی، تحرک و تلاش گستردهای برای رونق بخشیدن به توسعه فازهای یادشده در حال انجام است و گفته میشود به دستور رستم قاسمی وزیر نفت در برخی از این فازها نیروهای ایرانی بهصورت دو یا سه شیفته در حال فعالیت هستند. اطلاعاتی که در اختیار خبرنگاران قرار گرفته نشان میدهد بیش از ۳۰میلیارد دلار در فازهای نیمه تمام پارسجنوبی تزریق خواهد شد.
برداشت زودهنگام۱۰۰میلیون مترمکعب گاز تا پایان دولت دهم
خبرنگار همشهری با اشاره به اصرار دولت برای بهرهبرداری از فازهای پارسجنوبی در قالب طرح مهر ماندگار در پایان عمر دولت دهم از مدیرعامل نفت و گاز پارس پرسید: آیا اجرای طرحهای مهرماندگار بهمعنای بهرهبرداری کامل از این فازها خواهد بود یا بهصورت تولید زودهنگام (Early Production)؟ که موسی سوری گفت: تولید گاز از این فازها در قالب طرح مهر ماندگار برای تولید زودهنگام است و مصمم هستیم تا دستکم ۱۰۰میلیون مترمکعب گاز در پارسجنوبی تا سال۹۲ تولید شود.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس گفت: خطوط لوله برای اتصال میان همه فازهای پارسجنوبی کشیده شده است و درصورت تکمیل نشدن بخش خشکی فازهای ۱۷و ۱۸، گاز تولیدی از این فازها به پالایشگاههای دیگر ازجمله پالایشگاه فاز ۱۵و ۱۶منتقل میشود.
سوری درباره روند فعالیت چینیها در فاز ۱۱پارسجنوبی گفت:
اعتبار فاز ۱۱پارسجنوبی پنج میلیارد دلار است که در مقایسه با حجم ۶۸میلیارد دلاری پروژههای پارسجنوبی میتوان گفت که ۹۲درصد کار در پارسجنوبی به پیمانکاران ایرانی و تنها هشت درصد کار به پیمانکاران چینی داده شده است. وی با اعلام اینکه قرارداد توسعه فاز ۱۱با طرف چینی بسته شد و باید تدبیری انجام شود تا این پروژه با شتاب بیشتر ادامه یابد، افزود: امیدواریم مجموعه وزارت نفت و دولت با درنظرگرفتن شرایط بینالمللی، تصمیم خوبی بگیرند.
سومین سمپوزیوم بین المللی صادرات فرش ماشینی ایران فرصتی برای ارتباطات با تاجران بین المللی…
نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…
تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفتهترین فناوریهای…
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…