Categories: اخبار نساجی

جهت‌گیری دولت به سمت حمایت جدی از تولید نیست

 

اقتصاددان و استاد دانشگاه با بیان این که جهت گیری‌های دولت باید در راستای حمایت از تولید باشد گفت: سیاست‌های دولت می‌تواند در دل تولیدکنندگان امید ایجاد کند اما متاسفانه هنوز شاهد حضور جدی این جهت گیری در دولت نیستیم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از سازمان توسعه تجارت، حسین راغفر از واردات بیش از حد به کشور انتقاد کرد و با تاکید بر لزوم حمایت از تولیدکنندگان، گفت: البته بخش قابل توجهی از واردات خارج از اختیار دولت انجام می‌شود. انتظاری که از دولت می‌رود این است که در مقابل این فشارها اقدامات موثرتری را انجام دهد.

راغفر افزود: واقعیت این است که ساختار اقتصاد ایران و توجه خاص آن به بخش خدمات موجب می‌شود که آسیب‌های جدی به اقتصاد ایران وارد شود که این وضعیت بیشتر به زیان بخش تولید کشور است.

او با بیان اینکه در بخش خدمات سودهای بسیار فوری در بخش واردات حاصل می‌شود، تاکید کرد: همه این عو امل برای تقویت تولیدات داخلی آسیب‌زاست.

استاد اقتصاد دانشگاه الزهرا(ع) تغییر این روند را زمان‌بر ارزیابی کرد و گفت: جهت گیری‌های دولت باید در جهت حمایت از تولید باشد. سیاست‌های دولت می‌تواند در دل تولیدکنندگان امید ایجاد کند اما متاسفانه هنوز شاهد حضور جدی این جهت گیری در دولت نیستیم.

راغفر افزود: دولت به طور قطع باید تاآنجا که بسیاری از کالاهای وارداتی با تولیدات داخلی جایگزین شوند، از بنگاه‌ها حمایت کند. به اعتقاد او در واقع دولت باید همزمان با جلوگیری از واردات برخی کالاهای خارجی، فرصت هایی را باید برای حضور کالاهای ایرانی در بازارهای خارجی فراهم کند.

این اقتصاد‌دان گفت: به طور قطع عملکرد دولت یازدهم در حوزه تجارت خارجی بسیار مطلوب تر و کارآمدتر از عملکرد دولت پیشین است و این نکته را نیز نباید فراموش کرد که اقتصاد ایران اقتصاد قدرتمندی است.

این استاد دانشگاه همچنین در مورد تاثیر نتیجه مذاکرات هسته‌ای بر فضای تجارت خارجی کشور گفت: یکی از انتظاراتی که از حل مناقشه هسته‌ای می‌رود، تاثیر مثبت آن روی حل مشکلات اقتصادی است. انتظار می‌رود پس از توافق‌های نهایی مشکلات ناشی از تحریم‌های بانکی کاهش یابد و بازارهای جدیدی رو به تاجرانه ایرانی گشوده شود.

راغفر یادآور شد: تلاش‌های دولت در جهت مذاکرات هسته‌ای بسیار قابل تقدیر است اما نباید انتظار داشت که این تاثیر روی اقتصاد ایران زودهنگام باشد بلکه احتمالا تاثیرپذیری اقتصاد ایران از توافق‌های هسته‌ای به تدریج خواهد بود.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

نمایشگاه فرش قازی آنتپ ۲۰۲۴: رویدادی موفق با چشم‌اندازهای امیدوارکننده برای آینده

گروه نمایشگاهی TÜYAP با همکاری اتاق بازرگانی قازی انتپ، نمایشگاه فرش قازی انتپ 2024 را…

3 روز ago

تمایز محصول استراتژی‌های کلیدی برای موفقیت در بازار رقابتی

تمایز محصول به یک استراتژی بازاریابی اشاره دارد که یک محصول را جذاب و متفاوت…

3 روز ago

شماره ۸۶ مجله نساجی کهن ویژه نامه تیرماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: شرکت معتمد تکس فهرست مطالب شماره 86 مجله نساجی کهن نمایشگاه اصفهان:…

4 روز ago

انتخاب هیات رییسه جدید اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران (ویدیو)

انتخاب هیات رییسه و بررسی مسائل مهم صادرات روز دوشنبه اول مرداد ماه ۱۴۰۳ پنجاهُ…

4 روز ago

ریچارد آرکرایت پیشگام انقلاب صنعتی و پدر سیستم کارخانه‌های مدرن

ریچارد آرک‌رایت: پدر سیستم کارخانه های صنعتی مدرن ریچارد آرکرایت بود. او که یک مرد…

4 روز ago

تفکر طراحی رویکردی برای خلق محصولات کاربرمحور و نوآورانه

تفکر طراحی روش یا رویکردی است که به افراد (مانند مدیران محصول یا طراحان محصول)…

5 روز ago