Categories: اخبار نساجی

جهت‌گیری دولت به سمت حمایت جدی از تولید نیست

 

اقتصاددان و استاد دانشگاه با بیان این که جهت گیری‌های دولت باید در راستای حمایت از تولید باشد گفت: سیاست‌های دولت می‌تواند در دل تولیدکنندگان امید ایجاد کند اما متاسفانه هنوز شاهد حضور جدی این جهت گیری در دولت نیستیم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از سازمان توسعه تجارت، حسین راغفر از واردات بیش از حد به کشور انتقاد کرد و با تاکید بر لزوم حمایت از تولیدکنندگان، گفت: البته بخش قابل توجهی از واردات خارج از اختیار دولت انجام می‌شود. انتظاری که از دولت می‌رود این است که در مقابل این فشارها اقدامات موثرتری را انجام دهد.

راغفر افزود: واقعیت این است که ساختار اقتصاد ایران و توجه خاص آن به بخش خدمات موجب می‌شود که آسیب‌های جدی به اقتصاد ایران وارد شود که این وضعیت بیشتر به زیان بخش تولید کشور است.

او با بیان اینکه در بخش خدمات سودهای بسیار فوری در بخش واردات حاصل می‌شود، تاکید کرد: همه این عو امل برای تقویت تولیدات داخلی آسیب‌زاست.

استاد اقتصاد دانشگاه الزهرا(ع) تغییر این روند را زمان‌بر ارزیابی کرد و گفت: جهت گیری‌های دولت باید در جهت حمایت از تولید باشد. سیاست‌های دولت می‌تواند در دل تولیدکنندگان امید ایجاد کند اما متاسفانه هنوز شاهد حضور جدی این جهت گیری در دولت نیستیم.

راغفر افزود: دولت به طور قطع باید تاآنجا که بسیاری از کالاهای وارداتی با تولیدات داخلی جایگزین شوند، از بنگاه‌ها حمایت کند. به اعتقاد او در واقع دولت باید همزمان با جلوگیری از واردات برخی کالاهای خارجی، فرصت هایی را باید برای حضور کالاهای ایرانی در بازارهای خارجی فراهم کند.

این اقتصاد‌دان گفت: به طور قطع عملکرد دولت یازدهم در حوزه تجارت خارجی بسیار مطلوب تر و کارآمدتر از عملکرد دولت پیشین است و این نکته را نیز نباید فراموش کرد که اقتصاد ایران اقتصاد قدرتمندی است.

این استاد دانشگاه همچنین در مورد تاثیر نتیجه مذاکرات هسته‌ای بر فضای تجارت خارجی کشور گفت: یکی از انتظاراتی که از حل مناقشه هسته‌ای می‌رود، تاثیر مثبت آن روی حل مشکلات اقتصادی است. انتظار می‌رود پس از توافق‌های نهایی مشکلات ناشی از تحریم‌های بانکی کاهش یابد و بازارهای جدیدی رو به تاجرانه ایرانی گشوده شود.

راغفر یادآور شد: تلاش‌های دولت در جهت مذاکرات هسته‌ای بسیار قابل تقدیر است اما نباید انتظار داشت که این تاثیر روی اقتصاد ایران زودهنگام باشد بلکه احتمالا تاثیرپذیری اقتصاد ایران از توافق‌های هسته‌ای به تدریج خواهد بود.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

شماره ۹۱ مجله نساجی کهن ویژه نامه آذر ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: ندتکس فهرست مطالب شماره 91 مجله نساجی کهن عدم برگزاری نمایشگاه دموتکس…

5 ساعت ago

مصاحبه با آقای مهدی جهانی نماینده شرکت نمایشگاهی تویاپ برگزارکننده نمایشگاه فرش استانبول در ایران

  آقای مهدی جهانی نماینده شرکت نمایشگاهی تویاپ برگزارکننده نمایشگاه فرش استانبول در ایران چه…

7 ساعت ago

کاهش ۱۲ درصدی صادرات ماشین‌آلات نساجی ایتالیا در ۹ ماهه اول ۲۰۲۴

براساس گزارش‌های منتشرشده، صادرات ماشین‌آلات نساجی ایتالیا در ۹ ماهه نخست سال ۲۰۲۴ نسبت به…

2 روز ago

دریافت بلیط رایگان نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول

نمایشگاه فرش و کفپوش (2025 CFE) از تاریخ 18 تا 21 دی ماه در مرکز…

2 روز ago

فروش ماشین‌آلات نساجی دست دوم باکیفیت

شرکت ترکیه ایی Uğurteks Tekstil Makina Parkı با افتخار ارائه‌دهنده ماشین‌آلات نساجی دست دوم با…

5 روز ago

برنامه ریزی کامل سرویس و نگهداری پیشگیرانه ماشین آلات ریسندگی – کاردینگ

مهندس قاسم حیدری، کارشناس ارشد تکنولوژی نساجی با توجه به اینکه ماشین آلات خط تولید…

1 هفته ago