Categories: اخبار نساجی

جهش واردات از ترکیه و افت صادرات در عمر ۶ ماهه تجارت ترجیحی

 

در پی ۶ ماه نخست اجرای موافقتنامه تجارت ترجیحی بین دو کشور، صادرات ترکیه به ایران جهش ۳۰ درصدی داشته اما واردات ترکیه از ایران در همین دوره با افت ۳۰ درصدی مواجه شده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، آمارهای منتشر شده از سوی اداره آمار ترکیه نشان می دهد در پی اجرایی شدن موافقتنامه تجارت ترجیحی بین دو کشور، صادرات این کشور به ایران به میزان قابل توجهی افزایش یافته اما واردات ترکیه از ایران کاهش یافته است.

دولت ایران موافقتنامه ای را در زمینه تجارت ترجیحی با ترکیه امضا کرده که از اول سال ۲۰۱۵ به اجرا گذاشته شده است.

این موافقتنامه که بر اساس آن تعرفه کالاهای مبادلاتی بین دو کشور کاهش یافته با انتقاد شدید فعالان اقتصادی در ایران مواجه شده است تا حدی که برخی آن را به عهدنامه ترکمنچای تشبیه کرده اند.

به عقیده این افراد ترکیب کالاهای انتخاب شده در این موافقتنامه به گونه ای است که تولیدات صنعتی کشور را در تنگنا قرار می دهد. اما مقامات اقتصادی کشور تاکید دارند این موافقتنامه قاچاق کالا بین دو کشور را کاهش می دهد و از این جهت به نفع اقتصاد کشور است.

اداره آمار ترکیه در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد صادرات این کشور به ایران در ماه های ژانویه تا ژوئن ۲۰۱۵ که ۶ ماه نخست اجرای این توافق است با افزایش ۳۰ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده و به ۱.۸۹۳ میلیارد دلار رسیده است. ترکیه در ژانویه تا ژوئن ۲۰۱۴ بالغ بر ۱.۴۵۱ میلیارد دلار کالا به ایران صادر کرده بود.

ایران دهمین مقصد صادراتی ترکیه در ژانویه تا ژوئن ۲۰۱۵ بوده و ۲.۶ درصد کل صادرات این کشور در این مدت به مقصد ایران انجام شده است. در مدت مشابه سال ۲۰۱۴ ایران هفدهمین مقصد صادراتی ترکیه شناخته شده بود.

با وجود رشد ۳۰ درصدی صادرات ترکیه به ایران در ۶ ماه اجرای موافقتنامه تجارت ترجیحی واردات این کشور از ایران در این مدت افت ۳۰ درصدی داشته و به ۳.۵۴۳ میلیارد دلار رسیده است. ترکیه در ژانویه تا ژوئن سال میلادی گذشته ۵.۰۶۱ میلیارد دلار کالا از ایران وارد کرده بود.

آمارها نشان می دهد ایران نهمین تامین کننده نیازهای وارداتی ترکیه در ژانویه تا ژوئن ۲۰۱۵ بوده و ۳.۳ درصد کل واردات ترکیه را در این ماه تامین کرده است.

کل مبادلات تجاری دو کشور در ژانویه تا ژوئن ۲۰۱۵ با افت ۱۶ درصدی مواجه شده و از ۶.۵۱۲ میلیارد دلار در ژانویه تا ژوئن ۲۰۱۴ به ۵.۴۳۶ میلیارد دلار در این  مدت رسیده است.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول: موفقیتی در سایه اتحاد

روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…

3 روز ago

پنج نمایشگاه برتر فرش و کفپوش در سال ۲۰۲۵

سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصت‌ها و چالش‌های جدید برای صنعت فرش و کفپوش…

3 روز ago

چالش‌های صنعت نساجی اروپا در میانه تحولات جهانی و منطقه‌ای

صنعت نساجی و ماشین‌آلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالش‌های منحصربه‌فردی مواجه…

5 روز ago

افزایش ۲۰ درصدی صادرات ماشین‌آلات نساجی ترکیه در ۱۰ ماهه اول ۲۰۲۴

رئیس انجمن صنعت‌گران ماشین‌آلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…

6 روز ago

رانت واردات ۷۵۰ میلیون دلار پارچه بی‌کیفیت با ارز نیما

سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…

7 روز ago

افزایش جایگاه برندهای پوشاک ترکیه در بازار جهانی پس از ۲۰۳۰

رمضان کایا، رئیس مشترک انجمن تولیدکنندگان پوشاک ترکیه (TGSD) اظهار داشت که پوشاک از جمله…

2 هفته ago