Categories: اخبار نساجی

حدود یک سوم ذخایر گاز هلیوم جهان در پارس جنوبی است

 

عسلویه – مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس گفت: بزرگترین مخزن گاز هلیوم جهان در منطقه پارس جنوبی قرار دارد که ۲۸ درصد کل ذخایر این گاز در جهان را در خود جای داده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی اعزامی ایرنا به عسلویه، ‘موسی سوری‘ روز چهارشنبه درسومین همایش ملی چشم انداز توسعه پایدار ، یکپارچه و دانایی محور منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس،افزود: ارزش اقتصادی منابع مختلف این منطقه شامل ۲/۴هزار میلیارد متر مکعب گاز، ۱۹ میلیارد بشکه میعانات گازی و ۵/۷ میلیارد بشکه نفت خام در لایه نفتی است.

وی ادامه داد: با پشتیبانی مسوولان و مدیران ارشد، با بهره برداری از مراحل مختلف توسعه این میدان و چشم انداز مشخص شده به اهداف ملی برنامه پنجساله پنجم توسعه دست خواهیم یافت.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس، ارزش اقتصادی هر مرحله توسعه میدان گازی پارس جنوبی را چهار میلیارد دلار عنوان کرد و گفت: با بهره برداری از ۱۸ مرحله توسعه این میدان ، تولید ناخالص داخلی کشور ۱۸ درصد افزایش می یابد.

این مقام مسوول با اشاره به چشم انداز تولید نفت و گاز در این منطقه گفت: امسال توسعه لایه مشترک نفتی این میدان به مناقصه گذاشته و چاه های توصیفی و تولیدی آن به زودی اجرایی خواهد شد و همچنین بخش غیر مشترک این لایه ها، نیمه دوم سال آینده به تولید می رسد.

سوری تصریح کرد: بر اساس سند چشم انداز، تولید گاز این منطقه به یک میلیارد متر مکعب در روز می رسد ، تا حدی که ۸۰۰ میلیون متر مکعب آن از میادین مشترک و ۲۰۰ میلیون متر مکعب نیز از میادین غیر مشترک تولید می شود.

وی تبدیل شدن شرکت نفت و گاز پارس به یکی از پنج شرکت برتر بین المللی در زنجیره نفت و گاز را از چشم اندازهای این شرکت عنوان کرد و گفت:با توجه به اینکه شرکت ملی نفت ایران بر اساس چشم انداز کلان صنعت نفت، جزو دو شرکت برتر بین المللی در زنجیره تامین نفت و گاز جهان خواهد بود، دو شرکت ایرانی جزو پنج شرکت برتر بین المللی در این بخش قرار خواهند گرفت.

سوری پنج هدف کلان شرکت نفت و گاز پارس را تولید پایدار، افزایش تولید نفت و گاز از میادین مشترک، تولید نفت خام از لایه های نفتی مشترک و غیر مشترک، تولید ثروت از دانش نفت و گاز و همچنین تولید گاز هلیوم عنوان کرد.

وی در مورد تولید گاز هلیوم در این منطقه گفت: مطالعات این بخش توسط یک شرکت خارجی انجام شده و به زودی توسعه میدان را طراحی و تصویب خواهیم کرد.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس، تامین منابع مالی ، تامین کالا و تجهیزات داخلی و خارجی ، تاخیر در بررسی و ابلاغ مجوزهای لازم جهت افزایش و اصلاح اعتبارات و تسهیل در اجرای طرح های توسعه ای ، جوان بودن نظام پیمانکاری عمومی و همچنین کمبود شدید منابع انسانی متخصص ، توانمند و با انگیزه در سطوح کارشناسی و مدیریتی را از جمله موانع تحقق چشم انداز منطقه ویژه اقتصادی پارس ذکر کرد.

وی در خصوص تامین منابع مالی این بخش گفت: بزرگترین ارقامی که تا قبل از سال ۱۳۸۹ به این بخش اختصاص یافته بود ۷/۳ میلیارد دلار و سال گذشته ۴/۸ میلیارد دلار بود. امسال نیز تاکنون نزدیک به ۱۱ میلیارد دلار منابع مالی در اختیار ما گذاشته شده، در حالی که بودجه ما ۲۱ میلیارد دلار است.

سوری به پیمانکاران هشدار داد: پیمانکارانی که نتوانند نقاط ضعف خود را بپوشانند با چالشهایی مواجه خواهند شد که طی آن ممکن است با کاهش حجم کار رو به رو و یا حتی کنار گذاشته شوند.

وی با اشاره به اینکه در فازهای مختلف پارس جنوبی رکوردهای بسیاری خلق شده است گفت: عملیات احداث پالایشگاه خشکی فاز ۲۲ و ۲۴ در مدت ۲۰ ماه از مرز ۵۵ درصدی عبور کرد که طی آن تمامی رکوردهای جهانی در ساختن پالایشگاه شکسته شد.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

سفارش قطعه در واحد فنی

نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…

16 ساعت ago

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

5 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

6 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

7 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

7 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

1 هفته ago