Categories: اخبار نساجی

حذف جایگاه «تعاون» در شورای عالی توسعه صادرات غیرنفتی

 

مدیرعامل اتحادیه شرکت‌های تعاونی تکثیر و پرورش میگو و ماهی با تاکید بر اینکه بیش از ۷۰ درصد محصولات صادراتی تولید بخش تعاون است گفت:جایگاه بخش تعاون در شورای عالی توسعه صادرات غیر نفتی نادیده گرفته شد.

ارسلان قاسمی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، با تاکید بر اینکه بخش تعاون جایگاه  اصلی خود را ندارد گفت: در اجرای مصوبه شماره ۴۴۶۵۵ در تاریخ ۹۳/۰۴/۲۴ در خصوص تشکیل شورای عالی توسعه صادرات غیر نفتی که توسط جهانگیری ابلاغ شد بخش تعاون نادیده گرفته شد.

 وی با بیان اینکه از نگاه مقام معظم رهبری تعاون یکی از سه رکن اصلی اقتصاد است ادامه داد: هنگامی که  اعضای شورای عالی توسعه صادرات غیر نفتی معرفی شدند، علاوه بر بخش دولتی که شامل وزارت کشور، صنعت ، معدن و تجارت ، وزارت راه و شهرسازی و وزارت جهاد و وزارت کشور بود از بخش غیر دولتی هم رئیس اتاق بازرگانی ، صنایع و معادن و کشاورزی انتخاب شدند به این معنی که بخش تعاون نادیده گرفته شده است.

 وی با اشاره به اینکه در اصل ۴۴ قانون اساسی اقتصاد به سه بخش تقسیم شده است افزود: عمده محصولاتی که به خارج از کشور صادر و برای کشور ارز آوری دارد شامل چند قلم است. به جز میعانات گازی که گمرک جزو صادرات غیر نفتی به حساب می آورد، فرش، انواع محصولات کشاورزی و محصولات شیلاتی مهمترین محصولات در این زمینه  است.

مدیرعامل اتحادیه سراسری شرکت‌های تعاونی تکثیر و پرورش میگو  و ماهی تاکید کرد: بیش از ۷۰ تا ۸۰ درصد محصولات صادراتی در بخش تعاون تولید می شود، درحال حاضر با حذف شدن این بخش می توان گفت که بی توجهی کامل به یکی از ارکان مهم اقتصادی صورت گرفته است.

 قاسمی با بیان اینکه دلیل اصلی این بی توجهی ضعف عملکرد هیات مدیره و دبیر اتاق تعاون است که بخش را به قهقرا برده‌‌اند گفت: در طول یکسال گذشته هم این روش اصلاح نشد. در حال حاضر که با سختی این جایگاه را به دست آورده ایم کسی قدر نمی داند و از این ظرفیت استفاده نمی‌کنیم، امیدوارم با روی کار آمدن آقای کلانتری در جایگاه معاون تعاون، این بخش به جایگاه اصلی خود دست یابد.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول: موفقیتی در سایه اتحاد

روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…

3 روز ago

پنج نمایشگاه برتر فرش و کفپوش در سال ۲۰۲۵

سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصت‌ها و چالش‌های جدید برای صنعت فرش و کفپوش…

3 روز ago

چالش‌های صنعت نساجی اروپا در میانه تحولات جهانی و منطقه‌ای

صنعت نساجی و ماشین‌آلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالش‌های منحصربه‌فردی مواجه…

6 روز ago

افزایش ۲۰ درصدی صادرات ماشین‌آلات نساجی ترکیه در ۱۰ ماهه اول ۲۰۲۴

رئیس انجمن صنعت‌گران ماشین‌آلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…

7 روز ago

رانت واردات ۷۵۰ میلیون دلار پارچه بی‌کیفیت با ارز نیما

سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…

1 هفته ago

افزایش جایگاه برندهای پوشاک ترکیه در بازار جهانی پس از ۲۰۳۰

رمضان کایا، رئیس مشترک انجمن تولیدکنندگان پوشاک ترکیه (TGSD) اظهار داشت که پوشاک از جمله…

2 هفته ago