Categories: اخبار نساجی

حذف دلار از مبادلات نفتی ایران ـ ژاپن

 

سفیر ژاپن در ایران با اعلام اینکه در شرایط فعلی شرکتهای ژاپنی نفت مورد نیاز ژاپن را از منابع مختلف و متنوعی تامین می کنند، تصریح کرد: هم اکنون علاوه بر ایران، کشورهایی همچون عربستان سعودی، کویت، امارات متحده عربی و برخی کشورهای آسیایی مانند اندونزی به ژاپن نفت صادر می کنند.

همراهان نیوز: سفیر ژاپن در تهران با اشاره به حذف دلار از مبادلات نفتی تهران- توکیو، دلایل کاهش واردات نفت ژاپن از ایران را تشریح کرد و گفت: پالایشگاه‌های ژاپن برای خرید نفت ۲ شرط اصلی را در نظر می‌گیرند.

کین ایچی کومانو در گفتگو با مهر درباره آخرین وضعیت صادرات نفت خام ایران به پالایشگاه‌های ژاپنی همزمان با افزایش تحریم‌های بین المللی، گفت: در حال حاضر خرید نفت در ژاپن توسط شرکتها و پالایشگاه‌های نفت خصوصی انجام می گیرد.

سفیر ژاپن در ایران با اعلام اینکه در شرایط فعلی شرکتهای ژاپنی نفت مورد نیاز ژاپن را از منابع مختلف و متنوعی تامین می کنند، تصریح کرد: هم اکنون علاوه بر ایران، کشورهایی همچون عربستان سعودی، کویت، امارات متحده عربی و برخی کشورهای آسیایی مانند اندونزی به ژاپن نفت صادر می کنند.

این مقام ژاپنی از قیمت و اطمینان از عرضه بلند مدت انرژی به عنوان ۲ معیار پالایشگاه‌های ژاپن برای خرید نفت خام از کشورهای مختلف یاد کرد و افزود: در مجموع می توان گفت که کل صادرات نفت به ژاپن از منابع مختلف و جمع تصمیم‌هایی را تشکیل می دهد که کمپانی‌های خصوصی ژاپنی دنبال می کنند.

وی با یادآوری اینکه در حال حاضر یک معیار جدید برای خرید نفت ایران توسط پالایشگاه‌های ژاپن ایجاد شده است، اظهار داشت: بر این اساس شرایطی دولت آمریکا قانونی وضع کرده که در مورد تجارت نفت با ایران که می تواند عامل موثری برای تصمیم گیری شرکت‌های نفتی ژاپن باشد.

کاهش صادرات نفت ایران به ژاپن

کومانو در پاسخ به این سئوال خبرنگار مهر که روزنامه یومیوری اعلام کرد صادرات نفت ایران به ژاپن ۱۱ درصد کاهش یافته، آیا این به معنی تحریم نفت ایران از سوی ژاپن است؟ بیان کرد: می دانیم که مسئولان دولت ژاپن در مدت پنج سال گذشته تقریبا به صورت متوسط در هر سال ۱۱ درصد کل واردات نفت از ایران را کاهش داده است.

سفیر ژاپن در ایران ادامه داد: ممکن است روزنامه یومیوری چنین رقمی را ذکر کرده باشد که البته پایه ای هم ندارد.
این مقام مسئول در پاسخ به سئوال دیگر مهر مبنی بر اینکه یعنی شما نمی پذیرد کاهش صادرات نفت ایران به ژاپن را؟ تاکید کرد: البته مسئولان دولت ژاپن روند کاهشی از لحاظ واردات نفت از ایران به ژاپن را ذکر کرده اند.

در همین حال سیدمحسن قمصری مدیر امور بین الملل شرکت ملی نفت پیشتر در گفتگو با مهر با بیان اینکه میزان واردات نفت ژاپن در سالهای اخیر از ۵.۵ به ۳.۵ میلیون بشکه در روز کاهش یافته است، گفته بود: عمده پالایشگاه‌های ژاپن قراردادهای خرید نفت از ایران را تمدید کرده‌اند.

از سوی دیگر گزارش ماه گذشته رویترز نشان می دهد، سال ۲۰۱۰ میلادی شرکت ملی نفت ایران به طور متوسط روزانه ۳۷۴ هزار بشکه نفت خام به ۱۱ شرکت ژاپنی تحویل داده است اما در اکتبر سالجاری میلادی (مهر – آبان سال ۱۳۹۰) میزان فروش روزانه نفت ایران به ژاپن با حدود ۱۱۲ هزار بشکه کاهش همراه بوده است.

همچنین در مهر تا اواسط آبان ماه سالجاری (اکتبر ۲۰۱۱ میلادی) شرکت ملی نفت ایران روزانه ۲۶۲ هزار بشکه نفت به سرزمین آفتاب تابان صادر کرده است.

در همین حال پلاتس چند هفته گذشته با انتشار گزارشی به نقل از وزارت اقتصاد، بازرگانی و صنعت ژاپن اعلام کرده است: در ماه نوامبر (آبان – آذر ۱۳۹۰) ایران با صادرات ۲۲۸ هزار بشکه در روز نفت خام به ژاپن پس از عربستان، امارات، کویت و قطر رتبه پنجم را به خود اختصاص داده است .

افزایش صادرات نفت قطر به سرزمین آفتاب تابان

کومانو همچنین در پاسخ به این سئوال که صادرات نفت قطر به ژاپن در سال های ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲ میلادی نسبت به ایران افزایش یافته است؛ آیا این موضوع صرفا به دلیل قیمت بوده یا تحریم؟ توضیح داد: شرکتهای نفتی ژاپن متعلق به بخش خصوصی است و آنها در زمانی که کل نفت مورد نیاز را محاسبه می کنند و هر یک از کمپانی ها نیازهای نفتی خود در طول سال را بررسی می کنند.

وی، تاکید کرد: بعد از آن منابع وارداتی متنوعی را بررسی می کنند و ایران یکی از آن کشورها است و برای پر کردن چنین حجمی از نیازها با یکایک کشورهای صادر کننده نفت مذاکره می کنند و قرارداد منعقد می کند.

حذف دلار از مبادلات نفتی ایران- ژاپن

سفیر ژاپن در ایران درباره حذف دلار از مبادلات نفتی ایران- ژاپن، گفت: در گذشته هم ژاپن نفت خریداری شده از ایران را با پول ژاپنی ین پرداخت کرده است و در حال حاضر نیز مبادلات نفتی دو کشور با ین انجام می شود.

این مقام ژاپنی از ادامه مبادلات نفتی ایران- ژاپن با ین خبر داد و در پاسخ به این سوال مهر که  آیا در حال حاضر فشارهای تحریمی آمریکا به ژاپن برای کاهش خرید نفت از ایران وجود دارد؟ تصریح کرد: فشار کلمه صحیحی نیست اما همه کمپانی های ژاپن و شرکت‌های نفتی دارای داد و ستدهای بزرگی با آمریکا هستند.

به گفته این مقام ژاپنی این شرکتهای نفتی نه تنها با ایران پس به ناچار آنها تحت تاثیر قانون گذاری در آمریکا هم قرار می گیرند.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

سفارش قطعه در واحد فنی

نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…

14 ساعت ago

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

5 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

6 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

6 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

7 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

1 هفته ago