نوشته اند که صددرصد واقعی است، اما وقتی نزدیک می شوی می بینی نه صددرصد که حتی یک درصد هم واقعی نیست، موضوع حراج های روز را می گویم، پشت شیشه مغازه ها این درصدهاست که دلت را می رباید، اما داخل که می شوی این جنس کالاهاست که دلت را می زند، اجناسی که نه به روز که حتی به سال هم نیست چه برسد به اینکه بخواهد کیفیتی مرغوب هم داشته باشد.
عنوان «حراجی ها» که این روزها بر سر در هر مغازه ای خودنمایی می کند، بیشتر شبیه فریبی است که می خواهد در نگاه اول تنها مشتری را جذب کند و بس و اگر نه چرا باید از عناوین فریبنده برای جلب مصرف کننده استفاده کرد. به طور حتم مصرف کننده با شکسته شدن قیمت ها و آگاهی از اصل نرخ ها بدون آن که تقلایی در کار باشد راغب به خرید خواهد شد. اما این بی رغبتی که با وجود تبلیغات بسیار در فروشگاه های شهر حاکم است بیشتر به علت همین دروغی است که می خواهد مصرف کننده را در هر صورت مجبور به خرید کند، قطعاً برای شما هم پیش آمده که تا پایتان را داخل مغازه ای گذاشته اسیر چرب زبانی های فروشنده ای شده اید که از شدت تعریف و تمجید سرتان را به درد آورده است. این فروشنده که البته چاره ای جز اغراق و بزرگنمایی اجناس خود ندارد آن قدر به دست و پای شما می پیچد که در نهایت دلتان را به دست آورده و مجبور به خریدتان می کند.
خریدی که مطمئناً با رضایت شما همراه نبوده و در یک تنگنا صورت گرفته است. این رویه البته در زمان حراجی ها به شکل دیگری خود را نشان می دهد. فروشنده عزیز گو اینکه واقعاً آتش به مال خود زده است با قیافه حق به جانب رو به شما می ایستد و در برابر خواهش شما برای پرو لباس بی هیچ اعتنایی فقط سر تکان می دهد!
این سر تکان دادن هم به این معناست که چون نرخ ها به اصطلاح شکسته است، شما به عنوان مشتری حق هیچ گونه اعتراضی در مقابل رفتار بی ادبانه فروشنده ندارید و به عبارتی «یا باید بخرید و یا باید بروید!» درست است حق انتخاب با شماست!
اما از لابه لای اجناسی که از سال های گذشته روی دست فروشنده مانده و او را مجبور کرده است تا برای خلاص شدن از دست آنها، عنوانی به نام «حراج» را انتخاب کند! اگرچه اتحادیه های پوشاک پس از بررسی مدارک و مستندهای مربوطه مجوزهای لازم را برای واحدهای صنفی به منظور حراج اجناس صادر می کنند، اما به نظر می رسد که نظارتی بر اجناس عرضه شده در فروشگاه های پوشاک ندارند!
در حالی که اغلب فروشندگان از این فرصت ویژه استفاده کرده و با کاهش قیمت ها کیفیت اجناس را هم پائین می آورند. بگذریم از اینکه دست شما در انتخاب کالای مورد نظرتان بسته است و درواقع حقی سالم برای انتخاب ندارید!
روزنامه ایران، شماره ۴۸۸۵ به تاریخ ۱۹/۶/۹۰، صفحه ۱۱ (ایران اجتماعی)
سومین سمپوزیوم بین المللی صادرات فرش ماشینی ایران فرصتی برای ارتباطات با تاجران بین المللی…
نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…
تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفتهترین فناوریهای…
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…