Categories: اخبار نساجی

خبری از تاسیس سازمان گسترش و توسعه صنایع پتروشیمی نیست

اواخر سال ۱۳۸۷ بحثی به عنوان تاسیس سازمان گسترش و توسعه صنایع پتروشیمی مطرح شد و بدین ترتیب قرار بر این شد که با تدوین اساسنامه چنین سازمانی به واسطه شرکت ملی صنایع پتروشیمی، مراحل افتتاح این سازمان دنبال شود. حال بیش از سه سال از ارائه این طرح می گذرد و همچنان هیچ خبری از راه اندازی چنین سازمانی به گوش نرسیده و حتی هیچ حرفی هم در این باره زده نمی شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اواخر سال ۱۳۸۷ معاون وقت امور برنامه ریزی وزارت نفت، اعلام کرد که به منظور تداوم توسعه پتروشیمی در کشور، به دنبال تاسیس سازمان گسترش و توسعه صنایع پتروشیمی با رویکردی مشابه سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران هستیم.

اکبر ترکان در آن زمان اعلام کرد که قرار بر این است که شرکت ملی صنایع پتروشیمی اساسنامه این سازمان را تهیه کند تا بدین ترتیب این سازمان با رویکردی توسعه ای وارد عمل شود.

به گفته وی براساس قانون، سازمان گسترش و توسعه صنایع پتروشیمی مجاز به سرمایه گذاری تا ۴۹ درصد در مناطق محروم بوده و در عین حال مکلف بود پس از اینکه سرمایه گذاری به ثمر رسید، طی سه سال سهام خود را واگذار کند. (یعنی همانند وظایف دیگر سازمان های توسعه ای).

یک سال پس از این صحبت ها، در آخرین ماه های سال ۱۳۸۸ عبدالحسین بیات مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، نیز در این باره اظهار کرد: پس از تصویب تشکیل هلدینگ خلیج فارس و واگذاری آن به همراه ۱۲ شرکت پتروشیمی، بحث تبدیل شدن شرکت ملی صنایع پتروشیمی به یک سازمان توسعه ای مطرح و با بررسی های هیئت واگذاری و سازمان خصوصی سازی، تبدیل این شرکت به یک سازمان توسعه ای مانند سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران طبق اصل ۴۴ نهایی شد.

وی تصریح کرد: پس از واگذاری هلدینگ خلیج فارس و ۲۸ طرح پتروشیمی، شرکت ملی صنایع پتروشیمی به عنوان یک سازمان توسعه ای، تنها به توسعه مستمر این صنعت اقدام می کند و در اموری همچون فروش و تولید دخالت نخواهد کرد.

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی در آن زمان اعلام کرد که هم اکنون نقشه راه و ماموریت های این سازمان در حال تدوین است و پس از تنظیم و تصویب اساسنامه، بیشتر می توان درباره آن صحبت کرد.

حال دو سال از آن زمان می گذرد و در حالی که قرار بود اقدامات مربوط به واگذاری هلدینگ خلیج فارس تا پایان سال ۱۳۸۹ و یا نهایتا اوایل سال ۱۳۹۰ به نتیجه برسد، هنوز چنین اتفاقی نیفتاده و شمار طرح های به سرانجام نرسیده شرکت ملی صنایع پتروشیمی نیز به ۶۹ طرح رسیده و تمام این موارد این موضوع را به ذهن می رساند که شاید راه اندازی چنین سازمانی از برنامه ها خارج شده باشد.

به گزارش ایسنا، پیش از این در سال ۱۳۸۱ نیز شرکتی با نام «گسترش صنایع پایین دستی پتروشیمی» با حمایت سازمان گسترش و نوسازی صنایع و شرکت ملی صنایع پتروشیمی افتتاح شد تا بدین ترتیب این شرکت به عنوان مهندسین مشاور خدمات فنی، مهندسی و تامین دانش فنی و تکنولوژی صنایع پتروشیمی و پائین دستی نفت و گازوپتروشیمی و صنایع مرتبط با آن را با هدف جذب سرمایه گذاری های داخلی و خارجی ارائه کند.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

استقبال عالی از چهارمین دوره نمایشگاه صنایع وابسته فرش ماشینی کاشان(ویدیو)

چهارمین دوره نمایشگاه صنایع وابسته فرش ماشینی کاشان با بازخورد بسیار عالی و به صورت…

3 روز ago

نمایشگاه کاشان فرصتی برای کنار هم قرار گرفتن تولیدکنندگان صنعت فرش ماشینی(ویدیو)

کاشان به عنوان قطب صنعت فرش پتانسیل های خوبی در حوزه توسعه بازار هایی برای…

3 روز ago

کنارهم قرارگرفتن تولیدکنندگان راهی برای رشد وموفقیت صنعت نساجی(ویدیو)

شرکت کامل پتروتک شیمی یک شرکت دانش بنیان است که در زمینه تولید مواد اولیه…

3 روز ago

صنعت پوشاک و منسوجات، تجارت بین الملل و الگویابی صادرات به اروپا

ترجمه و اقتباس، تدوین و تحلیل: ابوالفضل قندچی/ دارای دکترای مهارتی (DBA) عصر جدید تجارت…

4 روز ago

هـدف شـرکت فـرجاد تـوان آسـیا کمک به صنعت فرش ماشینی ایران (ویدیو)

نمایشگاه صنایع وابسته فرش ماشینی باید در سال های آینده قوی تر و موفق تر…

5 روز ago

بـرگزاری نـمایشگاه صنـایع وابـسته فـرش ماشینی موجب رونق این صنعت می شود(ویدیو)

چهارمین نمایشگاه بین المللی صنایع وابسته فرش ماشینی کاشان بعد از ۳سال برگزار شد. این…

5 روز ago