Categories: اخبار نساجی

خداحافظی MMT با بنزین ایران/ واردات بنزین چینی به ایران ممنوع شد

 

 

    یک مقام مسئول در شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی از ممنوعیت واردات و استفاده از هر گونه ماده اکتان افزای MMT چینی در ترکیب بنزین تولیدی پالایشگاه‌های نفت کشور خبر داد.

به گزارش اقتصاد روز به نقل از مهر، سعید محجوبی درباره سیاست‌های جدید شرکت ملی پالایش و پخش نفتی برای حذف افزودنی‌های شیمیایی از ترکیب بنزین تولیدی پالایشگاه‌ها تحت عنوان ” اکتان افزا” گفت: استفاده از ماده شیمیایی و اکتان افزای MMT از ترکیب بنزین تولیدی پالایشگاه‌ها ممنوع شده است.

مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با تاکید بر اینکه تاکنون یک محموله از اکتان افزاهای MMT توسط پالایشگاه نفت شیراز وارد شده است، تصریح کرد: اما به این پالایشگاه نفت مجوزی برای استفاده از اکتان افزای MMT در ترکیب بنزین تولیدی داده نشده است.

این مقام مسئول با یادآوری اینکه ممنوعیت استفاده از ماده اکتان افزای MMT از زمستان سال گذشته به تمامی پالایشگاه‌های نفت کشور ابلاغ شده است، در خصوص حذف ماده شیمیایی MTBE از ترکیب بنزین کشور، توضیح داد: هم اکنون تنها ۱۰ درصد از کل بنزین تولیدی کشور را ماده اکتان افزای MTBE تشکیل می دهد.

محجوبی با یادآویر اینکه در شرایط فعلی به طور متوسط روزانه حدود ۲ میلیون لیتر MTBE به ترکیب بنزین برخی از پالایشگاه‌های نفت افزوده می شود، تاکید کرد: با بهره برداری از طرح‌های جدید پالایشگاهی به تدریج استفاده از MTBE در ترکیب بنزین متوقف خواهد شد.

به گزارش مهر، از نیمه دوم سال گذشته یک محموله بزرگ مواد اکتان افزا “MMT” از یکی از ایالت‌های چین در پالایشگاه نفت شیراز تخلیه شده بود که پیش بینی می‌ شود از این محموله که حجم آن حدود یکصد تن تخمین زده شده در تعدادی دیگر از پالایشگاه‌های نفت مورد استفاده قرار گیرد.

MMT یا “متیل سیکلو پنادین منگنز تریبونیل” یک اکتان افزا است که این روزها برخی از پالایشگاه‌های نفت کشور مشتری آن شده اند، یک ماده شیمیایی حاوی منگنز و با ترکیبات گوگردی و فسفری هستند که در افزایش آلایندگی‌ها به ویژه در کلانشهرها تاثیرگذار است.

شاهرخ خسروانی معاون مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی پیشتر با تأکید بر اینکه ایران در زمینه تولید اکتان افزا به خودکفایی رسیده است، گفته بود: در حال حاضر اکتان افزای مورد نیاز کشور به اندازه کافی تولید می‌شود و به همین دلیل واردات اکتان افزا آن هم از نوع MMT به کشور موضوعیت ندارد.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

ترکیه و جهش صادرات فرش به ۱۸۳ کشور

ترکیه طی ۶ ماه به ۱۸۳ کشور و منطقه آزاد فرش صادر کرد؛ آمریکا و…

16 ساعت ago

گزارش صنعت نساجی و پوشاک ترکیه

نویسنده: دکترکامران داوری نیکو رایزن بازرگانی ایران در ترکیه آشنایی با صنعت نساجی و پوشاک…

4 روز ago

نمایشگاه فرش قازی آنتپ ۲۰۲۴: رویدادی موفق با چشم‌اندازهای امیدوارکننده برای آینده

گروه نمایشگاهی TÜYAP با همکاری اتاق بازرگانی قازی انتپ، نمایشگاه فرش قازی انتپ 2024 را…

1 هفته ago

تمایز محصول استراتژی‌های کلیدی برای موفقیت در بازار رقابتی

تمایز محصول به یک استراتژی بازاریابی اشاره دارد که یک محصول را جذاب و متفاوت…

1 هفته ago

شماره ۸۶ مجله نساجی کهن ویژه نامه تیرماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: شرکت معتمد تکس فهرست مطالب شماره 86 مجله نساجی کهن نمایشگاه اصفهان:…

1 هفته ago

انتخاب هیات رییسه جدید اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران (ویدیو)

انتخاب هیات رییسه و بررسی مسائل مهم صادرات روز دوشنبه اول مرداد ماه ۱۴۰۳ پنجاهُ…

1 هفته ago